Vodiči

Kako popraviti Android koji se neće povezati s Wi-Fi mrežom (na svim inačicama)

Android telefoni su impresivni. Njihove su značajke i dizajn zadivili mnoge korisnike; ali jeste li naišli na probleme s Wi-Fi vezom na Android telefonu ili tabletu? Ako jeste, niste jedini jer su android Wi-Fi problemi prilično česti. Iz tog smo razloga stvorili popis rješenja koja će vam pomoći da riješite probleme s Wi-Fi mrežom na svojim android uređajima.

Razgovarat ćemo o savjetima, zaobilaznim rješenjima i rješenjima za "android pametne telefone": Samsung Galaxy, HTC, Nexus i LG i sve inačice. Započet ćemo s jednostavnim rješenjima i prijeći na složena dok pokušavamo riješiti problem s kojim se možda suočavate.

Također pogledajte: Kako pokrenuti Samsung Galaxy S7 Edge u siguran način i Android se neće uključiti

Povezano: Kako riješiti probleme s Wi-Fi mrežom Samsung Galaxy S9

Rješenja za Android neće se povezati s Wi-Fi mrežom

Zašto se moj android telefon / tablet neće povezati s internetom?

Iako ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg nailazite na Wi-Fi probleme sa svojim Android telefonom, to se može kategorizirati u 4 okolnosti.

4 Mogući razlozi:

 • Mrežne konfiguracije kao što su IP adresa i DHCP
 • Kvar softvera i firmvera
 • Lozinke i pogrešne informacije
 • Distribucija radio valova: (WiFi su radio valovi koji putuju u ravnoj liniji, može se protumačiti ako ste na udaljenom mjestu od modema ili iza diskretnih zidova)

1. rješenje: Uključite ili isključite Wi-Fi

Bez obzira možete li se uopće povezati ili se vaša Wi-Fi veza stalno smanjuje, poznato je da je prebacivanje Wi-Fi veze u mnogim slučajevima učinkovito. Povucite područje obavijesti na telefonu i potražite ikonu Wi-Fi, dodirnite je da biste je isključili, pričekajte pet sekundi i ponovo je uključite. Dopustite telefonu da traži dostupne Wi-Fi veze i provjeri je li vaš problem riješen. Ovaj jednostavan trik učinkovit je bez obzira koji model imate. Ispravio je probleme s Wi-Fi-jem Samsung Galaxy S2, ali također je riješio probleme s Wi-Fi-jem Samsung Galaxy S7 Edge za dosta korisnika.

Rješenje 2: Uključite / isključite način rada u zrakoplovu

Ovo je popravak koji je uspio za mnoge korisnike, pa pokušajte prebaciti zrakoplov. Način rada u zrakoplovu možete potražiti u području obavijesti na vašem telefonu Samsung Galaxy, za one koji ga ne pronađu možete dodirnuti ikonu koja vam omogućuje da provjerite sve ikone područja za obavijesti i potražite način rada u zrakoplovu. Isključite ga, pričekajte pet sekundi i ponovo uključite.

3. rješenje: Je li Bluetooth vašeg telefona uključen?

Bluetooth može stvoriti sukob za Wi-Fi jer su neki korisnici primijetili da na određenim telefonima kada je Bluetooth uključen Wi-Fi ne radi. Ako je Android pametni telefon s Bluetoothom uključen, isključite ga iz područja obavijesti, a zatim pokušajte ponovo upotrijebiti Wi-Fi kako biste provjerili je li problem riješen.

Rješenje 4: Način uštede energije

Način uštede energije namijenjen je bateriji koja troši manje energije. Budući da je poznato da Wi-Fi bateriju brzo prazni, kada uključite način uštede energije, on obično prekida vezu s Wi-Fi mrežom. Provjerite je li način uštede energije isključen. Načinu uštede energije možete pristupiti iz izbornika Postavke vašeg Samsung Galaxy telefona.

Mnogi korisnici Samsung Galaxy S3 prijavili su problem zbog kojeg se Samsung Galaxy neće povezati s Wi-Fi onemogućenim rekavši da je to zbog loše veze. Otkriveno je da kada se telefon vratio iz stanja mirovanja, način uštede energije ometao je Wi-Fi i nekako je prekidao vezu. Problem je bio u softveru pa su korisnici morali osigurati da je način uštede energije isključen ako su željeli koristiti stabilnu Wi-Fi vezu.

Provjerite stvara li način uštede energije sukob na vašem telefonu kako biste mogli riješiti problem Wi-Fi-ja na uređaju Samsung Galaxy ili bilo kojem drugom Android uređaju.

5. rješenje: Zaboravite sve Wi-Fi mreže i pokrenite ponovno

Korisna metoda u rješavanju problema s Wi-Fi mrežom, posebno kada se ne možete povezati s mrežom, jest brisanje svih mreža kako bi Wi-Fi na vašem telefonu dobio novi početak. No prije nego što odlučite nastaviti, provjerite imate li sve detalje potrebne za ponovno povezivanje s Wi-Fi mrežom. To će uključivati ​​naziv mreže i lozinku potrebnu za povezivanje s mrežom.

 • Idite na izbornik Postavke na telefonu
 • Dodirnite Veza
 • Potražite Wi-Fi i dodirnite ga
 • Ovdje će biti navedene sve Wi-Fi mreže koje ste dodali na telefon. Dodirnite svako od imena mreže i dodirnite Zaboravi.

Sada kada su mreže izbrisane, morate dodati mrežu s kojom se želite povezati tako da odete u Postavke i dodirnete Wi-Fi, a zatim Wi-Fi mrežu. Ovdje ćete pronaći mrežu s kojom se želite povezati, dodirnite je, unesite lozinku i trebali biste se moći povezati.

Problemi s Wi-Fi vezom zasmetali su mnogim vlasnicima android telefona i od njih smo dobili mnoštvo pitanja poput toga kako riješiti probleme sa Samsung Galaxy 2 Wi-Fi i Samsung Galaxy S4 s Wi-Fi mrežom. Određeni vlasnici S7 i S7 Edge također su se žalili na probleme s povezivanjem na svojim telefonima, a ovo je rješenje riješilo problem za nekoliko korisnika Samsung Galaxyja.

Rješenje 6: Sve o lozinkama

Lozinke su neizbježno važne jer su namijenjene zaštiti mreže od neovlaštenog pristupa, a ako na kraju unesete pogrešnu lozinku, nećete moći uspostaviti vezu. Iako možda znate lozinku, postoji mogućnost da je unosite pogrešno. Provjerite unosite li ispravno slova i imate li na telefonu uključenu velika slova. Pogreška autentifikacije Wi-Fi mreže Samsung Galaxy S3 dogodila se kada su se korisnici pokušali povezati s mrežom koja je koristila WPA2, ali problem je riješen uz pomoć ažuriranja.

Rješenje 7: Povezujete li se s ispravnom mrežom?

Češće možete primijetiti nekoliko mreža sa sličnim nazivima. Obavezno se povežite s pravom mrežom jer u suprotnom nećete moći uspostaviti vezu.

Rješenje 8: Pametni mrežni prekidač

Određeni Samsung Galaxy telefoni dolaze sa značajkom Smart Network Switch, što znači da će se, ako je Wi-Fi veza nestabilna, vaš telefon automatski prebaciti na mobilne podatke i upotrijebiti mobilnu podatkovnu vezu. Iako nam olakšava zaborav na probleme povezane s Wi-Fi mrežom, ako ne želite koristiti svoju podatkovnu vezu, isključite je. Mnogi korisnici koji su se žalili na Samsung Galaxy S5 neprestano ispuštaju Wi-Fi signal, smatrali su da je ovo korisno rješenje.

 • Povucite nijansu Obavijesti
 • Dodirnite ikonu Wi-Fi da biste otvorili izbornik Wi-Fi Settings
 • Sada dodirnite Više u gornjem desnom dijelu telefona
 • Na ekranu će se pojaviti novi okvir s detaljima o pametnom mrežnom prekidaču
 • Dodirnite Isključeno da biste prestali koristiti pametnu mrežnu sklopku.

www.guidingtech.com

Rješenje 9: Ponovo pokrenite telefon

Ponovno pokretanje telefona može vam pomoći riješiti neke probleme s Wi-Fi-jem na telefonu. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje dok ne vidite izbornik Power (Napajanje), a zatim dodirnite Restart. Za nekoliko sekundi vaš bi se telefon trebao ponovo uključiti. Dopustite Wi-Fi-ju da se poveže i provjerite radi li prema očekivanjima.

10. rješenje: Ažuriranje OS-a

Operativni sustavi moraju se redovito ažurirati. Vaš će android telefon raditi bolje kada se softver vašeg telefona pravovremeno ažurira. Wi-Fi vašeg telefona možda ne radi zbog pogreške u softveru. Kad je tvrtka svjesna greške, objavljuju ispravke u ažuriranjima. Kada je Samsung Galaxy S3 bio u trendu, jedan od najčešćih problema s kojim su se korisnici suočavali bio je taj što se njihov Samsung Galaxy S3 može povezati s Wi-Fi mrežom, ali bez interneta. Ovo je rješenje pomoglo mnogim korisnicima da riješe problem. Ne samo da radi na S3, već su i mnogi korisnici Samsung Galaxyja izvijestili da im je ovo rješenje odgovaralo i na njihovim telefonima.

 • Da biste provjerili koristi li vaš telefon najnoviji softver, idite na Postavke
 • Dodirnite O uređaju
 • Dodirnite Provjeri ažuriranja ili Ručno preuzmi ažuriranja. Ovisno o telefonu koji koristite, možda ćete pronaći različite opcije, ali morate potražiti opciju koja vam omogućuje provjeru ažuriranja na telefonu kako biste osigurali da vaš telefon koristi najnoviji softver.

11. rješenje: Neka Wi-Fi bude uključen tijekom spavanja

Ako vaš uređaj neprestano ispušta Wi-Fi vezu, bilo bi dobro provjeriti Wi-Fi postavke. Jedan od naših čitatelja požalio se rekavši: "Moj Samsung Galaxy S5 neprestano gubi vezu" i ovo je riješilo problem:

 • Povucite dolje zaslon obavijesti i dodirnite ikonu zupčanika da biste ušli u postavke telefona
 • Sada potražite Wi-Fi i dodirnite ga.
 • Ovisno o Samsung Galaxy telefonu ili verziji koju koristite, možda ćete vidjeti različite opcije, dodirnite tri točke u gornjem desnom dijelu ili riječ ‘Više’
 • Sada na padajućem izborniku potražite Napredno i dodirnite ga
 • U Naprednim postavkama primijetit ćete "Wi-Fi mora biti uključen tijekom spavanja"
 • Možete birati između Uvijek, samo kad je priključen i nikada.
 • Dodirnite Uvijek kako biste bili sigurni da vaš Wi-Fi ostaje povezan cijelo vrijeme.

To vam može pomoći da riješite problem prekida veze kada se Wi-Fi na kraju prekinuo jer je vaš telefon prešao u stanje mirovanja. Korisno je za mnoge korisnike Androida koji nisu shvatili da njihove postavke načina mirovanja interveniraju s njihovom Wi-Fi vezom.

12. rješenje: Ponovo pokrenite modem

Ako svi uređaji spojeni na modem ne rade, poželjno je ponovno pokrenuti modem. Da biste to učinili, morate slijediti priručnik koji ste dobili s modemom. Ovisno o modelu i vrsti modema koji koristite, možda ćete morati slijediti različite korake. Ponovno pokretanje modema pomaže u rješavanju problema s Wi-Fi vezom koji nastaju zbog problema u modemu.

Ako primijetite da ponovno pokretanje modema - ((Pročitajte kako ponovno pokrenuti modem na WikiHow.com) nije riješilo problem, provjerite možete li se povezati na mrežu i koristiti Wi-Fi s drugog uređaja pomoću istog modema. Ako se svi drugi uređaji mogu povezati i koristiti vezu bez problema, možete nastaviti s rješavanjem problema s telefonom.

S druge strane, ako se nijedan uređaj ne može povezati, morat ćete riješiti problem s modemom. U tu svrhu možete nazvati proizvođače modema ili slijediti upute navedene u priručniku koji ste dobili s modemom.

www.youtube.com

Rješenje 13: aplikacija treće strane

Određene aplikacije trećih strana mogu uzrokovati sukob koji Wi-Fiju ne dopušta rad kako se očekivalo. Provjerite jeste li nedavno preuzeli aplikaciju od vremena kad ste se suočili s problemom. Ako ste to učinili, morate provjeriti je li aplikacija ažurirana. Ako se ažurira i moguće je da problem proizlazi iz aplikacije, tada deinstalirajte ili onemogućite aplikaciju i pokušajte još jednom upotrijebiti Wi-Fi vezu.

Kada se jedan od naših čitatelja požalio da se njihov Samsung Galaxy S4 Wi-Fi neće uključiti, slijedio je niz koraka za rješavanje problema prije nego što je shvatio da je problem bila aplikacija treće strane. Ako želite provjeriti uzrokuje li problem nezavisna aplikacija ili ne, uključite telefon u sigurnom načinu.

 • Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje
 • Zatim dodirnite i držite Isključi
 • Upitat će vas želite li se ponovno pokrenuti u siguran način
 • Tao u redu
 • Uređaj će se pokrenuti u sigurnom načinu
 • Na vašem početnom zaslonu u donjem lijevom dijelu zaslona trebaju biti napisane riječi Sigurni način rada.

Pokušajte koristiti telefon u sigurnom načinu i provjerite radi li Wi-Fi veza bez problema. Ako se dogodi, problem može uzrokovati treća strana. Zatim možete ponovno pokrenuti telefon na uobičajeni način za ulazak u uobičajeni način rada, a zatim provjeriti ima li ažuriranja za svoje aplikacije. Ako su sve aplikacije ažurirane, ali problem se nastavlja, možda ćete htjeti deinstalirati aplikacije za koje mislite da možda uzrokuju problem dok vaš Wi-Fi ne bude ispravno radio.

14. rješenje: Provjerite postavke bežičnog usmjerivača

Kad se moj Android telefon ne može povezati s Wi-Fi mrežom, obično razmislim o provjeri postavki bežičnog usmjerivača - (pročitajte službeni vodič s linksys.com), koristim ga i ja jer sam možda petljao s postavkama i završio blokirajući moj telefon da se poveže na Wi-Fi. Provjerite je li vašem telefonu dopušten pristup Wi-Fi-ju i nije li njegova Mac adresa blokirana ili se inače nećete moći povezati s bežičnim usmjerivačem.

pročitajte više na //www.linksys.com/my/support-article?articleNum=142912

Rješenje 15: Datum i vrijeme

Oni koji često putuju, posebno između vremenskih zona, mogu primijetiti probleme sa svojim Wi-Fi mrežama jer datum i vrijeme vašeg android pametnog telefona igraju važnu ulogu. Mora se podudarati s datumom i vremenom na usmjerivaču s kojim se pokušavate povezati, inače ne možete uspostaviti vezu.

Pazite da datum i vrijeme vašeg telefona odražavaju datum i vrijeme lokacije na kojoj ste. Pojedinosti možete promijeniti tako da prijeđete na izbornik Postavke na telefonu, a zatim dodirnete Datum i Vrijeme. Zatim morate promijeniti datum i vrijeme na svoje trenutno mjesto, a zatim se pokušati povezati s Wi-Fi mrežom.

16. rješenje: Ažurirajte firmver modema

Određeni Wi-Fi problemi s Android telefonom zapravo uopće ne proizlaze iz telefona, već iz usmjerivača koji se koristi za spajanje na bežičnu mrežu. Problem može usmjeriti usmjerivač i možda će trebati ažuriranje firmvera kako bi se problem riješio. Provjerite postoje li ažuriranja firmvera na vašem usmjerivaču i ažurirajte ga. Možda ćete morati slijediti korake za ažuriranje usmjerivača pomoću priručnika ili možete dobiti pomoć na mreži za svoj usmjerivač.

Nakon što ažurirate usmjerivač, pokušajte ponovo povezati telefon s Wi-Fi mrežom i provjerite je li problem riješen.

Kako ažurirati firmver u svom modemu - pročitajte ovaj PDF vodič s d-linka (izvor)

Rješenje 17: Uklonite predmemoriju i podatke Wi-Fi Direct-a

Ako se vaš Samsung Galaxy ne može povezati s WiFi mrežom, jedan od koraka za rješavanje problema je brisanje predmemorije i podataka Wi-Fi Direct-a. Ovo rješenje radi za sve Samsung Galaxy telefone, sve do najnovijih Samsung Galaxy S7 i S7 Edge. Brisanje ovih podataka neće uzrokovati probleme jer je telefon automatski stvorio nove datoteke predmemorije ako je stara izbrisana. Međutim, na kraju možete izgubiti sve lozinke koje su na njemu spremljene. Pazite da znate naziv mreže i lozinku za mrežu s kojom se obično povezujete.

 • Idite na izbornik Postavke vašeg telefona
 • Idite u programe
 • Dodirnite Upravitelj aplikacija i potražite Wi-Fi Direct u odjeljku Sve
 • Dodirnite Wi-Fi Direct
 • Dodirnite Clear Data i potvrdite ga
 • Dodirnite Clear Cache i potvrdite ga

Sada ponovo pokrenite telefon i pokušajte koristiti Wi-Fi. Provjerite je li problem riješen.

Rješenje 18: Obrišite particiju predmemorije vašeg android telefona

Kada su se korisnici Samsung Galaxy S5 ažurirali na Android Lollipop, mnogi su korisnici izvijestili da Wi-Fi Samsung Galaxy S5 Wi-Fi postaje sporiji nakon ažuriranja na Lollipop. Ovaj je problem riješen brisanjem particije predmemorije telefona tako da se za telefon mogu stvoriti nove datoteke predmemorije. Ako ste se suočili sa sličnim problemom prilikom ažuriranja telefona, ovo vam rješenje može biti od pomoći. Nakon brisanja particije predmemorije, novi podaci automatski se stvaraju na telefonu.

Obrišite particiju predmemorije na LG G5 / Obrišite particiju predmemorije na HTC ONE M9 / Obrišite particiju predmemorije na Nexusu

 • Isključite telefon
 • Pritisnite i držite tipku za stišavanje i tipku za smanjivanje glasnoće zajedno i uključite telefon pritiskom i držanjem tipke za uključivanje.
 • Kada na zaslonu vidite ikonu Androida, otpustite tipku za uključivanje, ali i dalje pritisnite i držite druge dvije tipke dok se na vašem zaslonu ne pojavi izbornik.
 • Jednom kad ste na izborniku, tipkom za smanjivanje glasnoće označite opciju koja kaže 'Wipe Cache Partition'
 • Sada pritisnite gumb napajanja da biste potvrdili svoj odabir

Nakon završetka postupka uklanjanja datoteka predmemorije, vratit ćete se na isti izbornik. Upotrijebite tipke za glasnoću da biste istaknuli opciju Ponovo pokreni sustav sada i vaš će se telefon ponovo pokrenuti i vratiti se u uobičajeni način rada. Spojite se na Wi-Fi i provjerite radi li. Ovo je rješenje bilo posebno korisno ako Wi-Fi ne radi nakon nedavnog ažuriranja ili ako ne radi jer su datoteke predmemorije sustava oštećene.

www.talkandroid.com

Pročitajte više - Pražnjenje baterije za Android

Rješenje 19: Vratite Android uređaj na tvorničke postavke

Ovo je posljednje, ali najučinkovitije rješenje za Android koji se neće povezati s problemom Wi-Fi. Kada resetirate uređaj na tvorničke postavke, vraćate ga u izvorno stanje. To znači da će svi podaci, uključujući programe koje ste preuzeli, biti izgubljeni. Zbog toga je potrebno stvoriti sigurnosnu kopiju podataka prije nego što nastavite s vraćanjem na tvorničke postavke. Svi Samsung Galaxy telefoni dat će vam izbor za sigurnosno kopiranje podataka prije resetiranja u izborniku postavki telefona. Možete koristiti ugrađenu opciju izrade sigurnosne kopije ili možete odabrati ručno izrađivanje sigurnosne kopije podataka na računalu ili upotrebu aplikacije.

Nakon izrade sigurnosne kopije slijedite ove korake:

 • Idite na izbornik Postavke svog android telefona.
 • Dodirnite Sigurnosno kopiranje i poništavanje, Ovisno o verziji Androida koju koristite, možda ćete vidjeti sličnu opciju
 • Sada dodirnite Vraćanje tvorničkih podataka
 • Dodirnite Resetiraj telefon

Vašem telefonu će trebati neko vrijeme da se vrati na tvorničke postavke i ponovo će se pokrenuti. Nakon što to učinite, pokušajte provjeriti je li vaš problem riješen nakon vraćanja na tvorničke postavke.

Često postavljana pitanja

Što učiniti kada vaš telefon Samsung Galaxy ne može skenirati Wi-Fi mrežu?

To se obično primjećuje na mnogim Android telefonima. Kada pokušate skenirati mrežu koja je skrivena, nećete se moći povezati s njom. Da biste riješili ovaj problem, možete otkriti mrežu ako imate pristup mrežnim postavkama ili je možete dodati ručno da biste se na nju povezali. Da biste mrežu dodali ručno, morate znati naziv mreže (SSID) i lozinku, kao i vrstu šifriranja.

 • Uključite Wi-Fi tako što ćete ući u izbornik Postavke na telefonu i dodirnuti Wi-Fi.
 • Sada dodirnite gumb pored ikone da biste uključili Wi-Fi tako da započne skeniranje mreža.
 • Na dnu zaslona primijetit ćete opciju za dodavanje Wi-Fi mreže. Dodirnite ga.
 • Unesite ispravno mrežno ime i lozinku i dodirnite ‘Poveži’

www.androidcentral.com

Što učiniti kada Wi-Fi veza nastavi padati?

Prekine li se Wi-Fi veza svaki put kad telefon pređe u stanje mirovanja? Problem prekida veze obično nastaje zbog postavki vašeg Wi-Fi-ja zbog kojih se Wi-Fi može prekinuti svaki put kada je vaš telefon u stanju mirovanja.Postavke se mogu mijenjati tako da je Wi-Fi stalno uključen i da ne propustite važnu e-poštu ili poruku kada je vaš telefon neaktivan. Pristupite Wi-Fi postavkama da biste promijenili postavke tako da je Wi-Fi uvijek uključen. Dodatne pojedinosti potražite u rješenju 10.

Što ako se moj Wi-Fi ne uključi?

Pročitajte članak o Wi-Fi se neće uključiti

SAVJET: Provjerite je li vaš slučaj isključen.

Što ako sam spojen na WiFi, ali nemam pristup Internetu?

Jednostavno ponovno pokretanje uređaja 1-3 puta može riješiti ovaj problem. Ako nije, pročitajte WIFI, ali nema interneta ili pokušajte izvršiti potpunu fazu ponovnog pokretanja.

Isključite svoj android uređaj do

 • Uključite način rada u zrakoplovu
 • Držite tipku za napajanje 7 sekundi - Da biste isključili telefon
 • Izvadite bateriju (3-5 minuta)
 • Držite tipku za uključivanje 1-2 minute
 • Zamijenite bateriju i uključite uređaj
 • Nakon 2 minute pokušajte se povezati s Wi-Fi mrežom. Provjerite je li isključen način rada u zrakoplovu.

Što učiniti ako je Wi-Fi veza na mojem Galaxy telefonu prespora?

Spore veze mogu biti vrlo dosadne. Nitko od nas ne uživa u Wi-Fi vezi zbog koje predugo čekamo što se tiče otvaranja web stranica ili gledanja videozapisa. Mnogi pružatelji usluga krive to za sate kada se brojni ljudi istovremeno povezuju na Wi-Fi. To je uzrokovano Wi-Fi kanalima gdje je većina korisnika istovremeno na istom Wi-Fi kanalu.

Jednostavan način rješavanja ovakvog problema je pomoću aplikacije Wi-Fi Analyzer. Dostupan je u trgovini Google Play, a preuzimanje i instaliranje aplikacije relativno je jednostavno. Analizirat će mrežu i pomoći će vam da provjerite koji će kanal biti najbolji za vas.

Spori WiFi problemi vrlo su istaknuti kod Galaxy serije, posebno Samsung galaxy s5.

 1. Pogledajte rješenje18, 17, 16 i 13
 2. Većina ljudi problem je riješila ažuriranjem uređaja ili firmvera modema
 3. U većini slučajeva trebate jednostavno ponovno pokretanje usmjerivača. Možete pokušati teško ponovno pokrenuti modem. Većina modema djeluje ovako:
 • Pritisnite i držite tipku za resetiranje 10 sekundi. Za neke modeme morat ćete upotrijebiti iglu i umetnuti unutra malo zadržavanja.
 • Isključite modem iz utičnice i pričekajte najmanje 5 minuta.
 • Isključite

Ako se pokušavate povezati s modemom s udaljenog mjesta ili iza diskretnih zidova, to neće raditi. Imajte na umu da se radi o radio valovima koji putuju jednoličnom / ravnom putanjom. Ako vas dva ili više zidova blokiraju, to može uzrokovati smetnje vašim valovima.

Još jedno polagano Wi-Fi rješenje

1. Preuzmite aplikaciju "DNS SET"

2. Idite na wifi i zaboravite svoj trenutni WIFI

3. Odaberite svoj trenutni WIFI i ponovo se prijavite

4. Otvorite aplikaciju "DNS SET" i odaberite AUTO-RUN

Zašto je moj Android rekao da je došlo do problema s autentifikacijom Wi-Fi veze?

Što znači problem provjere autentičnosti?

Kada primite poruku "Došlo je do pogreške autentifikacije wifi", što jednostavno znači da se mrežna konfiguracija vašeg android uređaja ne poklapa ili podudara s mrežom usmjerivača. Ovo može biti

 • Unijeli ste pogrešnu lozinku
 • Neispravan SSID (identifikator skupa usluga - naziv Wi-Fi mreže)
 • Autentifikacija ili filtriranje MAC adrese
 • Neispravna sigurnost bežične mreže (WPA / WPA2 / AES, TKIP)
 • Neispravan način rada radija (802.11a / b / g / n)
 • Pogrešni kanali
 • Protokol dinamičke konfiguracije hosta (DHCP)
 • Prijevod mrežne adrese (NAT)

Kako ispraviti ove WiFi probleme s autentifikacijom

 1. Još jednom provjerite svoju Wi-Fi lozinku. Provjerite je li wifi vidljiv tijekom ulaska kako biste ograničili moguće pogreške.
 2. U većini slučajeva vaš će usmjerivač imati zadani SSID naziv, poput Linksys, Netgear. Ako imate više od dvije mreže s istim SSID-om, to može uzrokovati probleme. S druge strane, neki ISP preporučuje da se SSID ne mijenja, to može uzrokovati pogrešku autentifikacije i druge probleme s Wi-Fi mrežom. Najbolje je učiniti SSID ime poništiti na zadano i razmisliti o tome da ne dijelite slično ime.
 3. Unutar postavki usmjerivača, razmislite o tome da ovo prebacite na “Isključeno ili onemogućeno”. Filtriranje Mac adresa može ograničiti Mac adrese na povezivanje s Wi-Fi mrežom. Ako je ova značajka uključena, dvaput provjerite je li vaša adresa omogućena.
 4. Provjerite imate li ispravne sigurnosne postavke bežične veze (WPA / WPA2) itd. To su posebne vrste provjere autentičnosti i šifriranja koje postavlja vaš ISP. Oni pružaju neke razine sigurnosti i privatnosti. Razmislite o pokušaju između njih i pogledajte koji vam najbolje odgovara. Također možete koristiti aplikacije kao što su Fix Wifi i Wifi App
 5. Prebacivanje između načina rada Radio. 5 GHz ILI 2,4 GHz. 802.11a / b / g / n je standardna postavka za većinu bežične komunikacijske mreže.
 6. Promjenom kanala ne samo da možete ubrzati Wi-Fi, već ćete i ograničiti smetnje, pogreške u autentifikaciji i probleme s IP sukobom. Preuzimanjem aplikacije Wi-fi možete jednostavno promijeniti svoj kanal ili to možete učiniti u pozadini vašeg usmjerivača.

Jednostavno rješenje za pogrešku autentifikacije Wi-Fi-ja:

 • Dođite do Wi-Fi postavki i uključite način rada u zrakoplovu
 • Ponovno otvorite Wi-Fi postavke, kliknite željenu mrežu i kliknite gumb "Zaboravi ovu mrežu"
 • Isključite način rada u zrakoplovu
 • Ponovno se povežite s Wi-Fi mrežom, (ponovno provjerite lozinku)

Što ako se vaš WiFi još uvijek ne poveže ili ne može dobiti IP adresu?

 • Promjena IP postavki usmjerivača. Za to slijedite korake: Postavke> Wi-fi> Uredi> Prikaži napredne mogućnosti, a zatim promijenite IP postavke u Statički.
 • Pronađite M5 adresu S5 iz Wi-fi> Postavke> Napredno i provjerite je li ta adresa prisutna na vašem usmjerivaču. MAC filtriranje je bolje isključiti.
 • Ako je na kanalu velika gužva, to će utjecati na brzinu Wi-fi-ja. Zato pokušajte skočiti na manje prometni kanal.

play.google.com

Što učiniti ako se Android Wi-Fi ne uključi?

Ako se vaš android telefon ne uključi, isključite Wi-Fi i pokušajte ga uključiti tako da ga isključite, izvadite bateriju telefona (ako se baterija telefona može ukloniti), a zatim pričekajte trideset sekundi prije vi ga uključite. Nakon što se telefon uključi, uključite Wi-Fi i pustite da se poveže s mrežom. Ako se veza uspostavi uspješno, problem je riješen. O tome možete pročitati naš cjeloviti vodič: android se neće uključiti ili se android Wi-Fi neće uključiti

S druge strane, ako i dalje ne uspije, postoji mogućnost da nešto nije u redu sa stvarnim hardverom telefona. Ako je interno ožičenje vašeg telefona prekinuto, neće dopustiti uspostavu vaše Wi-Fi veze. Da biste to popravili, preporučljivo je odnijeti telefon profesionalcu koji ga može riješiti. Ako je vaš telefon u jamstvu, postoji velika vjerojatnost da ćete možda dobiti zamjenu baterije ako se problem ne može riješiti.

Uobičajene i jednostavne okolnosti koje su ljudi previdjeli

 • Previše povezanih uređaja. Do IP sukoba može doći kada postoji više uređaja koji dijele istu IP adresu na istoj mreži. (Pronađite svoju IP adresu usmjerivača), Makeuseof o tome piše stvarno dobar vodič
 • "Moje otkriće Wi-Fi-ja je isključeno". Da, ljudi imaju tendenciju gledati na ovo jednostavno rješenje. U broju izvještaja koje smo analizirali, 3 od 10 korisnika isključio je Wi-Fi.
 • Povezivanje s pogrešnom mrežom. Jednostavne zaboravljene mrežne informacije mogu riješiti problem.
 • Netočne informacije. Većina ljudi zaboravi lozinku za Wi-Fi, uz jednostavne Caps ili razmake. Molimo pripazite da prilikom unosa lozinka bude vidljiva.
 • Modemski kabeli nisu ispravno priključeni. Ovo je jednostavan, ali učinkovit način za rješavanje ovog problema. 1 od 10 osoba primijetio je ovu pogrešku.
 • Vaši Wi-Fi radio valovi su blokirani (elektromagnetski spektar radio valova). Stvari koje blokiraju vaš Wi-Fi: Kanali - Previše Wi-Fi mreža u vašoj blizini, poput mreže i rada vašeg susjeda. To se može popraviti promjenom kanala ili upotrebom wifi aplikacije. Kućna elektronika poput radio i mikrovalnih pećnica može ograničiti ili uzrokovati smetnje. Također može ispraviti pogrešku "dobivanje IP adrese"
 • Vaš davatelj internetskih usluga. Obratite se svojem davatelju internetskih usluga, to može biti globalni problem, zastoji ili prekidi u tom području.

Samsung Galaxy Tab nije povezan s Wi-Fi mrežom

Samsung Galaxy serija tableta ima tendenciju ka Wi-Fi nestabilnosti. Međutim, ovdje postoji puno načina za rješavanje problema s WiFi-jem na kartici 3, a oni su ovdje detaljno objašnjeni.

Ako se vaš Samsung Galaxy tablet neće povezati s internetom, ova jednostavna rješenja mogla bi funkcionirati. "Razmislite o povezivanju s mrežom, dok se spajanjem brzo isključuje Wi-Fi, a zatim se pokušava ponovno povezati." To je rješenje dao korisnik.

Promijenite datum i vrijeme - da biste to učinili, dodirnite Aplikaciju na početnom zaslonu i idite na Postavke> Datum i vrijeme> Automatski datum i vrijeme i poništite potvrdni okvir koji će osvijetliti postavljeno vrijeme i postavljeni datum. Dodirnite te opcije jednu po jednu da biste postavili točno vrijeme i datum.

Ponekad se od korisnika zahtijeva i prilagodba pravila spavanja Wi-Fi mreže koja mogu riješiti problem. Evo kako to učiniti:

 • Na početnom zaslonu Galaxy Tab 3 idite na Izbornik> Primjena> Postavke> Wi-Fi postavke.
 • Zatim dodirnite gumb izbornika, a zatim "Napredno".
 • Ovdje dodirnite opciju pravila Wi-Fi stanja mirovanja.
 • Prikazati će vaše opcije poput "Kad se zaslon isključi", što automatski onemogućuje Wi-Fi u stanju čekanja, a druga je opcija "Nikad kad je priključen"
 • Stoga odaberite onu koja vam najviše odgovara, a možete je prepustiti i zadanim postavkama koje su "Nikad".

U većini slučajeva ova će rješenja raditi na: Samsung galaxy tab 3, tab pro, tab 1o, Tab S2, Tab E, Tabulator 7 i Tabulator 4.

Na kojim drugim tabletama ovo može raditi?

Tablete kao što su:

Google Pixel C,

Sony Xperia Z4 tablet,

Google Nexus,

Sony Xperia Z3 Tablet Compact,

Amazon Fire HD i

Lenovo Yoga Tab

Promijenite algoritam šifriranja. Možete im pristupiti putem sljedećeg URL-a

 • Linksys - //192.168.1.1
 • 3Com - //192.168.1.1
 • D-Link - //192.168.0.1
 • Belkin - //192.168.2.1
 • Netgear - //192.168.0.1.

Što je s ostalim android telefonima kao što su Galaxy note, LG G, HTC, SONY XPERIA, Xiaomi, Nexus i MOTO X?

Većina gore navedenih rješenja funkcionirat će za ove android uređaje.

Žalbe na LG pametne telefone, poput LG G3 i najnovijeg LG G5.

Najnovije žalbe na LG G5 Wi-Fi: Via hajarath

Također imam isti problem wifi ne radi i trebam ga ponovno pokrenuti puno puta u LG g3 mobile Lg tvrtka treba riješiti ovaj problem, a također ima problem s mrežom, ponekad padovi poziva i mobilna mreža je u neovisnom načinu, pokušao sam mnogo načina za rješavanje, ali to ne funkcionira

Putem blackdogdisca

AT&T D850. Sve sam to učinio i još uvijek se događa. Vratio sam tvorničke postavke. OTA ažuriranje za Marshmallow. Još uvijek se događa. Potpuno je sijena. "Vidjet će" mreže na tom području ... možda 8 ... pa će vidjeti samo jednu ... pa ništa ... pa 6 ... pa 2. Ako ga pronađete i pritisnete "Poveži", ili će ga jednostavno potpuno ispustiti, a neće ni "vidjeti ”To više ... ili se jednostavno vratite na“ spremljeno ”. ponekad ga dobijem da se poveže na željenu mrežu ... pa deset sekundi kasnije ... nestane. Ili će biti u redu pet minuta ... i čim odem nešto poduzeti ... proslijediti podatke za aplikaciju ili e-poštu ... mrtvo. U ovom sam trenutku proveo vjerojatno više od 20 sati pokušavajući se suočiti s tim i shvatim da ovaj telefon ide na odlagalište otpada ... zbog ovog jednog "malog" hardverskog problema ... cijeli je telefon sada već u velikoj mjeri beskoristan. Dvije godine je sve bilo u redu ... odjednom je jedan dan wifi haywire. Tako potpuno frustrirajuće. Nikad drugi LG .. Nikad.

Zaobilazno rješenje Sony Xperia Z Wi-Fi

Uđite u servisni način i popravite WIFI kako izdaje svoj Sony Xperia Z

 • Idite na:
 • Birač
 • Unesite: * # * # 7378423 # * # *
 • Pojavit će se način usluge
 • Kliknite Ispitivanje
 • Pomaknite se prema dolje i odaberite WLAN
 • Automatski će skenirati i povezati se s dostupnom mrežom

Također, isključite način izdržljivosti. Možete provjeriti je li isključen odlaskom na Postavke> Upravljanje napajanjem> Način rada.

Problem s Wi-Fi vezom na Nexusu

Pregled

 • Wi-Fi uključen tijekom spavanja: Uvijek
 • Skeniranje uvijek dostupno: Uključeno
 • Izbjegavajte loše veze: Isključeno - Bežično povezivanje i mreža> Wi-Fi> kliknite gumb izbornika> Napredni Wi-Fi, zatim poništite opciju "Izbjegavaj loše veze.
 • Opseg Wi-Fi frekvencije postavljen je na samo 2,4 GHz
 • Wi-Fi optimizacija: uvijek uključeno

Uvijek imate mogućnost postaviti IP konfiguraciju. To možete učiniti jednostavno, samo odaberite postavke, idite na Wi-Fi, kliknite i zadržite mrežu s kojom se pokušavate povezati i odaberite opciju "izmijeni mrežu". Odaberite okvir Prikaži napredne opcije, a u odjeljku IP postavke odaberite Statički.

Ti su problemi i njihova rješenja pronađeni i učinkoviti su na Samsung Galaxy S3 / S2, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, S6 Edge i najnovijim Samsung Galaxy S7 i S7 Edge. Oni su također učinkoviti za uređaje iz Samsung Galaxy Note Series, uključujući Samsung Galaxy Note 4 i Samsung Galaxy Note 5, tablete. Ova će vam rješenja biti korisna i jednostavna za slijediti. Cilj nam je pomoći da vaš telefon radi bez potrebe da ga odnesete profesionalcu. Međutim, ako vam ova rješenja ne funkcioniraju, telefon morate odnijeti u servis ili Samsung trgovinu.

Također možete pročitati: Kako riješiti problem s pregrijavanjem na Samsung Galaxy S7

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found