Vodiči

5 najčešćih problema s Galaxy S6 i načini kako ih riješiti

Trenutno je Galaxy S6 jedan od najboljih pametnih telefona na tržištu koji ima brojne vrhunske značajke i radi na Android 5.0 lizalici, ali neki korisnici koji su već kupili ovaj telefon suočeni su s uobičajenim problemima kao i drugi pametni telefoni.

Samsung i njegovi partneri-operateri objavljuju neka ažuriranja za ispravljanje programskih pogrešaka kako bi riješili neke probleme, ali neće ih riješiti sve.

Ovdje smo nabrojali 5 uobičajenih problema s Galaxy S6 i korake za njihovo rješavanje. U našem drugom postu pronaći ćete 5 neobičnih problema s Galaxy S6 i njihovim rješenjima.

Ako ste se suočili s problemom baterije s vašim Galaxy S6, posjetite ovdje da biste pronašli rješenja.

Također pogledajte - Kako riješiti problem ispražnjenja baterije Galaxy S6

Wifi problemi i rješenja

Loša wifi povezanost jedno je od najčešćih problema s Galaxy S6 s kojima su se korisnici već počeli suočavati. Naglo opada veza i spor Wifi su najčešći prigovori vlasnika Galaxyja S6 na forumu. Srećom postoje neki načini za rješavanje ovog problema.

1. korak: Prvo ponovno pokrenite telefon pritiskom i držanjem tipke za uključivanje. Ponovno otvorite ključ da biste uključili telefon. To je vrlo jednostavan postupak, ali ponekad riješi problem s Wifi-jem.

Korak 2: Ako prvi korak ne uspije, ponovno pokrenite usmjerivač ako to nije učinjeno nekoliko dana. Isključite usmjerivač, pričekajte 30 sekundi i uključite ga. To isto možete učiniti i za modem. Također možete ažurirati firmver usmjerivača, ali ako i on ne uspije, slijedite sljedeći korak.

Korak 3: Sada je vrijeme da zatražite od uređaja da zaboravi Wifi mrežu. Za to idite na Postavke> Veze. Tamo odaberite Wifi, dodirnite željenu mrežu i tada treba odabrati opciju Zaboravi. Sada ponovno spojite Wifi mrežu.

Korak 4: Ako treći korak ne uspije, krenite na Wifi, dodirnite Više koji se nalazi u gornjem desnom kutu, a zatim odaberite Napredno. Provjerite je li uključena opcija Dopusti uvijek skeniranje. Provjerite i podesite da Wi-Fi tijekom spavanja bude postavljen na Uvijek.

Problemi s Bluetoothom i rješenja

Bluetooth problem je još jedan uobičajeni problem s kojim se suočavaju korisnici Galaxy S6.

Korak 1: Oni korisnici Galaxy S6 koji se suočavaju s Bluetooth problemom, prvo uključe i isključe Bluetooth. Da biste to učinili, idite na Postavke> Veza> Bluetooth. Tu isključite i ponovno uključite Bluetooth nakon nekoliko sekundi. Ako ne uspije, zaboravite na vezu. Za to u postavkama idite na Bluetooth, dodirnite vezu i tada morate odabrati Zaboravi. Sada se ponovo povežite.

Korak 2: Ako pokušavate Bluetooth vezu u automobilu, morate se savjetovati s priručnikom automobila kako biste resetirali Bluetooth automobila. Postupak je različit za svaki model. Nakon što se Bluetooth veza automobila resetira i Galaxy S6 Bluetooth veza zaboravi, ponovno se povežite kako biste provjerili radi li.

Korak 3: Pokrenite Galaxy S6 u sigurnom načinu ako niti jedan od gore navedenih koraka ne uspije. Omogućit će vam provjeru je li kriva bilo koja aplikacija treće strane. Slijedite korake za pokretanje telefona u siguran način:

> Isključite svoj Galaxy S6. Zatim pritisnite i držite tipku za stišavanje i tipku za uključivanje.

> Ostavite tipku za uključivanje / isključivanje nakon što se telefon digne, ali ne ostavljajte tipku za stišavanje.

> Tekst ‘Sigurni način’ prikazat će vam se u donjem lijevom kutu kada telefon uđe u siguran način.

Galaxy S6 GPS problemi i rješenja

Neki korisnici Galaxy S6 izvijestili su o GPS pitanju. Evo nekoliko ispravki koje možete isprobati prije nego što zatražite pomoć od servisnog centra ili tehničara.

Korak 1: Kada se suočite s GPS problemom sa svojim Galaxy S6, prvo što biste trebali učiniti je otići do Postavke> kartica Osobno> Privatnost i sigurnost> Lokacija> Metoda lokacije. Pokušajte sada koristiti GPS, mobilne mreže i Wi-Fi i pokušajte pratiti svoje mjesto. Ako nije precizno, upotrijebite mobilne mreže i Wifi i pokušajte. Ako i tada nije točan, pokušajte koristiti samo GPS. Uključite, uključite, isključite i ponovno uključite lokaciju da biste provjerili radi li.

Korak 2: Ako gornji korak ne riješi problem, pokrenite Galaxy S6 u siguran način da biste provjerili uzrokuje li problem neka druga aplikacija.

Problemi i rješenja rotacije zaslona Galaxy S6

Brojni korisnici Galaxy S6 izvještavaju o problemu rotacije zaslona. To je vrlo neugodan problem i Samsung je prepoznao taj problem.

Ako problem ne želite sami riješiti, možete kontaktirati Samsung. Samsung je izjavio da je svjestan ovog problema koji pogađa vrlo mali broj korisnika. Također su rekli da oni koji su se suočili s ovim problemom zovu za pomoć 1-800-SAMSUNG.

Oni koji to žele riješiti sami, pokušajte resetirati telefon. Ako ne uspije, izvršite vraćanje na tvorničke postavke.

Problemi s aplikacijama i njihova rješenja

Korak 1: Korisnici Galaxy S6 koji se suočavaju s problemima s aplikacijama mogu isprobati nekoliko koraka. Prije svega, ažurirajte problematičnu aplikaciju. Postoji šansa da je programer izbacio ispravku programske pogreške koja bi mogla riješiti problem.

Korak 2: Ponovo instalirajte aplikaciju koja stvara probleme. To bi moglo riješiti problem.

Korak 3: Ako se problem i dalje nastavi, kontaktirajte programera aplikacije i recite mu o problemu. Tada mogu prepoznati problem i popraviti ga ažuriranjem.

Pogledajte dodatnu pomoć

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found