Vodiči

Kako popraviti loš životni vijek baterije na LG G5

LG G5 je najnoviji LG-ov vodeći model koji je umotan s mnogim poboljšanim značajkama i funkcionalnostima. Međutim, korisnici su se počeli žaliti na loš vijek trajanja baterije na LG G5, što je mnoge spriječilo da posjeduju novi uređaj. No, imajte na umu da će novi telefon morati brže isprazniti bateriju jer se neprestano instalira i preuzima aplikacije, a vjerojatno ćete ga i puno koristiti tijekom prvih nekoliko dana. Ali ako LG G5 i dalje troši bateriju brže nego inače, trebali biste riješiti problem kako biste se riješili problema.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme sa LED obavijestima LG G5

Potencijalni popravci za loše trajanje baterije na LG G5:

1. rješenje: Unesite neke promjene u postavke

Neke promjene u postavkama pomoći će vam da uštedite veliku količinu baterije.

  • Idite na Postavke> Zaslon i isključite opciju Uvijek uključeni zaslon.
  • Ponovno idite na Postavke> Zaslon> Istek vremena zaslona i umanjite ga što je manje moguće.
  • Idite na Postavke> Zaslon i prilagodite svjetlinu zaslona. Pokušajte ga smanjiti kako biste uštedjeli na bateriji.
  • Upravljajte sinkronizacijom u pozadini tako da odete na Postavke> Računi i onemogućite sinkronizaciju za sve one aplikacije koje ne koristite.

2. rješenje: Uključite način uštede energije

Način uštede energije sjajna je značajka koju možete koristiti za poboljšanje trajanja baterije LG G5. Ova se opcija može uključiti u postavkama. Postoje razne mogućnosti poput ograničavanja pozadinskih podataka, ograničavanja performansi isključivanjem GPS-a, tipki s pozadinskim osvjetljenjem, upravljanja performansama procesora itd.

3. rješenje: Onemogućite Wi-Fi, Bluetooth, lokaciju i LTE

Opcije poput Wi-Fi-ja, Bluetootha, usluge lokacije i LTE-a ako su uključene tijekom cijelog dana, bez sumnje će uskoro istisnuti veliku količinu baterije. Dakle, bolje ih je isključiti kad ih ne koristite i uključiti ih samo kad je potrebno. Na taj način možete uštedjeti ogromnu količinu baterije. Također, kada upotrebljavate 3G ili LTE vezu, Wi-Fi bi trebao biti isključen. Međutim, za održavanje navigacije potrebno je mjesto. U tom slučaju možete uključiti način uštede energije koji će uređaj probuditi samo u potrebi kao što je navigacija.

4. rješenje: Provjerite uzrokuje li problem neka aplikacija

Ponekad je kriva aplikacija jedini razlog koji istiskuje više energije i ostavlja vam loš životni vijek baterije. Dakle, trebali biste provjeriti koja aplikacija troši previše energije tako da odete na Postavke> Baterija i ušteda energije> Upotreba baterije. Pružit će jasan uvid u upotrebu baterije u različitim aplikacijama. Ako primijetite da neka aplikacija koristi abnormalnu količinu baterije, mora postojati problem s aplikacijom, pa je deinstalirajte da biste vidjeli je li loš životni vijek baterije na LG G5 popravljen ili nije.

5. rješenje: Ažurirajte uređaj

Ponekad se problemi mogu popraviti ažuriranjem uređaja najnovijim dostupnim ažuriranjem jer OEM-ovi neprestano objavljuju ažuriranja kako bi ispravili pogrešku u slučaju da je pronađu. Dakle, provjerite ima li ažuriranja i ako su dostupna, nadogradite svoj uređaj da biste imali bolje performanse.

Ovo su glavni popravci za loše trajanje baterije na LG G5, pokušajte ih primijeniti jedan po jedan i nadamo se da će se problem riješiti za vas.

Vidi također: Kako popraviti smrzavanje i pad sustava LG G5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found