Vodiči

Kako sami popraviti zatvaranje Android aplikacija (automatski)

Android telefoni iz dana u dan postaju robusniji. Imamo bolje čipsete uparene s RAM-om koji je gotovo jednak onima koji se nalaze u prosječnom prijenosnom računalu. Ali tada naši telefoni na kraju rade toliko više posla od prosječnog laptopa. Pored igara, videozapisa i aplikacija na društvenim mrežama, redovito pozivamo, upućujemo video pozive i radimo puno i puno stvari zbog kojih naši telefoni moraju stalno raditi dobro.

Svako malo našim telefonima bude teško pratiti naše pretjerane zahtjeve. Često je pitanje kako popraviti Android aplikacije koje se automatski zatvaraju same od sebe. Imamo nekoliko rješenja koja vam mogu pomoći da riješite problem kako biste mogli uživati ​​u glađem Android iskustvu.

Također pogledajte- Kako popraviti Android prediktivni tekst i Samsung tipkovnicu

No, prije nego što prijeđemo na rješenja, evo nekoliko razloga koji mogu dovesti do problema:

Problemi s mrežom

Aplikacije koje ovise o internetu mogu se srušiti ako imate nestabilnu mrežu ili ako s mobilnih podataka prijeđete na Wi-Fi vezu. Iako će najbolje aplikacije raditi savršeno, aplikacije sa slabijim kodom možda neće moći raditi dobro u takvim situacijama.

Bugovi u aplikaciji

Ako imate pogrešku u aplikaciji koju upotrebljavate, ona bi na kraju mogla uzrokovati automatsko zatvaranje aplikacije. Ispravljanje programskih pogrešaka prvenstveno je u rukama programera aplikacije. Obavezno ažurirajte svoje aplikacije kako biste ispravili sve pogreške u njima.

Preopterećenje CPU-a ili pogrešno korištenje memorije

Svaki je telefon napravljen tako da podnosi određenu razinu upotrebe. Neki napredni korisnici na kraju opterećuju CPU instaliranjem aplikacija koje idealno ne ispunjavaju uvjete za telefon. To stvara nestabilnost aplikacije koja uzrokuje pad.

Ovo su neki od najčešćih razloga zbog kojih se aplikacije automatski ruše. U većini slučajeva uzrok problema olakšat će vam pronalaženje pravog rješenja.

Rješenja za rješavanje problema sa zatvaranjem aplikacija za Android

1. rješenje: Ažurirajte aplikaciju

Aplikacije uvijek moraju pokretati svoju ažuriranu verziju kako bi se u njoj mogle ispraviti sve poznate pogreške ili pogreške. Programeri redovito objavljuju ažurirane programe kako bi riješili probleme korisnika s aplikacijom. Postoji šansa da se aplikacija počne rušiti jer radi na staroj verziji kojoj nedostaju mogućnosti izvedbe ažurirane verzije.

 • Idite u Trgovinu Play
 • Dodirnite ikonu izbornika (tri vodoravne trake) s lijeve strane trake za pretraživanje
 • Dodirnite Moje aplikacije i igre
 • Na popisu instaliranih aplikacija i igara potražite aplikaciju koja uzrokuje probleme i provjerite je li pored nje označen gumb za ažuriranje.
 • Dodirnite Ažuriraj ako je gumb označen i najnovija verzija aplikacije bit će instalirana na vaš uređaj.

Nakon što se aplikacija ažurira, provjerite je li problem riješen.

2. rješenje: Oslobodite prostor na uređaju

Mnoge aplikacije trebaju dovoljan prostor za stvaranje novih datoteka ili pohranu podataka stvorenih kada ih upotrebljavate. Kad vam na telefonu ili tabletu ponestane prostora za pohranu, aplikaciji postaje teško stvoriti podatke. Mnogi uređaji imaju puno prostora za pohranu, ali ako imate previše aplikacija i podatkovnih datoteka koje zauzimaju prostor, aplikacija se može srušiti. Jednostavan način rješavanja ovog problema je provjeriti postoje li aplikacije koje već dugo niste koristili i deinstalirati ih. Android aplikacije možete koristiti i za čišćenje starih i neželjenih datoteka s uređaja.

3. rješenje: Obrišite predmemoriju aplikacija i podatke aplikacija

Ako se aplikacija često sruši, možda ćete moći riješiti problem brisanjem predmemorije i podataka aplikacije. Datoteke predmemorije aplikacija uključuju podatke koji ubrzavaju izvedbu aplikacije. Brisanje datoteka predmemorije neće uzrokovati gubitak važnih podataka. Datoteka će se automatski stvoriti kada sljedeći put otvorite aplikaciju, iako ćete možda primijetiti malo kašnjenje u otvaranju aplikacije nakon brisanja datoteka predmemorije. To je zato što se stvaraju datoteke predmemorije.

Datoteke podataka aplikacije, s druge strane, uključuju važne podatke poput lozinki i drugih podataka koji prilagođavaju aplikaciju za vas. Brisanjem podatkovne datoteke izgubit ćete konfiguraciju aplikacije i ona će morati biti ponovno konfigurirana.

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Aplikacije
 • Potražite aplikaciju koja uzrokuje problem i dodirnite je
 • Dodirnite Clear Cache
 • Zatim dodirnite Clear Data i dodirnite OK kad vidite upozorenje koje govori da će se podaci povezani s konfiguracijom aplikacije izgubiti.

Nakon što se predmemorija i datoteke podataka očiste, imat ćete priliku pokrenuti sve ispočetka s aplikacijom. Provjerite je li ovo riješilo problem.

4. rješenje: Deinstalirajte aplikacije koje ne upotrebljavate

Puno puta završimo sa smještajem aplikacija koje uopće ne koristimo u ladici aplikacija. Uz zauzimanje dragocjenog prostora za pohranu, ako bilo koja od ovih aplikacija razvije bug, počet ćete se suočavati sa svim vrstama problema, a ponekad se može proširiti i na druge aplikacije koje mogu dijeliti ista dopuštenja. Izbjegavajte takve probleme čišćenjem uređaja i uklanjanjem aplikacija koje ne koristite.

 • Dodirnite ikonu Postavke u sjeni obavijesti
 • Potražite Aplikacije i dodirnite ih
 • Provjerite aplikacije koje vam nisu potrebne
 • Dodirnite ih i imat ćete mogućnost deinstalirati ih ili onemogućiti.

Nakon što deinstalirate aplikacije koje ne upotrebljavate, ponovo pokrenite uređaj i provjerite je li riješen problem samostalnog zatvaranja aplikacije.

Dodatni savjeti:

Pored ovih rješenja, imajte na umu i sljedeće stvari kako biste osigurali da vaš Android uređaj radi dobro i da aplikacije rade nesmetano:

 • Pri instaliranju moćnih aplikacija imajte na umu mogućnost svog telefona. Ako je vaš telefon napravljen za prosječnu upotrebu, možda nećete moći pokretati igre i aplikacije u teškoj kategoriji koje bi mogle imati danak na procesoru. Teške aplikacije zahtijevaju solidne performanse uređaja.
 • Ne zaboravite u telefonu držati odgovarajući prostor za pohranu kako bi aplikacije mogle lako stvarati podatkovne datoteke. Neadekvatan prostor često može biti osnovni uzrok mnogih problema.
 • Neke aplikacije dobro funkcioniraju na određenim Android uređajima, a na drugima ne. Problem je u tome što programeri nemaju mogućnost testiranja svake aplikacije na svim Android uređajima. Većinu ćete puta moći pronaći ako se određena grupa korisnika suoči s problemom putem foruma ili povratnih informacija o aplikaciji. Provjerite ovo da biste saznali pripadate li istoj grupi korisnika. U tom ćete slučaju možda morati pričekati da programer učini da aplikacija radi na vašem uređaju ili će vam biti bolje da deinstalirate aplikaciju.

Upotrijebite ova rješenja i savjete za rješavanje problema Android aplikacija koje se same zatvaraju. Iako su ovo najbolji načini na koji se problem rješava, ako imate korisna rješenja koja odgovaraju vama, javite nam.

Također možete pročitati: Kako premjestiti aplikacije na SD karticu na Androidu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found