Vodiči

4 automobila koja možete voziti bez dozvole

Danas su automobili koji se mogu voziti bez dozvole sve popularniji u razvijenim zemljama. Glavna prednost je što ne morate položiti niti jedan ispit da biste mogli voziti ovakvu vrstu vozila. Potrebna je samo potvrda koju možete dobiti od ovlaštene auto škole.

Međutim, prednosti se ovdje ne zaustavljaju. Vozila imaju lijep dizajn (čak i ako nisu najelegantniji automobili na tržištu), male veličine i imaju slab utjecaj na okoliš. Također, ponuđena razina sigurnosti veća je od ATV-a, skutera ili bicikla, dok je udobnost usporediva s onom standardnog vozila.

Također pogledajte: Naprava koja ne troši energiju

Automobili kojima se možete voziti bez dozvole

Minimalna dob za upravljanje takvim vozilom je 16 godina. To može biti korisno za tinejdžere jer mogu steći više iskustva u vožnji. Također, ako već imate vozačku dozvolu, ovakav automobil bi vam pomogao. Ako vam je vozačka dozvola suspendirana, bez problema možete voziti Bellier, Chatenet ili Aixam.

Automobili u kojima možete voziti bez dozvole - Bellier Jade Classic

Bellier Jade Classic, prvi automobil na našem popisu, ima dizelski motor, kubne zapremine 523 cm3, koji razvija 5,4 KS. Maksimalna brzina koju može postići je 45 km / h, a kapacitet spremnika 20 litara. Ne brinite o potrošnji, koja iznosi samo 3,2 na 100 kilometara. Automobil je težak samo 390 kilograma, ali njegov je kapacitet samo za dvije osobe. Ako vas zanima ovaj model, trebali biste znati da je dostupan po cijeni od 9.900 eura.

Automobili u kojima možete voziti bez dozvole - Bellier Jade Racing

S obzirom na vrstu automobila koje predstavljamo na ovom popisu, nemojte očekivati ​​neka poboljšanja vrijedna istinskog trkaćeg automobila. Zapravo, jedina poboljšanja u odnosu na klasični model su sportska sjedala, sigurnosni pojasevi, crni kotači, glavčina kotača Sparco, sportsko sito, sportske pedale, dvostruki kromirani ispuh i sportske naljepnice. Cijena kreće od 11.700 eura.

Automobili koji se mogu voziti bez dozvole - Aixam Coupe

Aixam Coupe ima motor kubične zapremine 400 cm3 koji razvija 5,4 KS, pa je maksimalna brzina 45 km / h. Imat ćete manju potrošnju na svakih 100 kilometara, a kapacitet spremnika je također manji (točnije 16 litara). U ovaj lijepi automobil može stati dvoje ljudi, a ako želite uključiti klima uređaj, morate platiti još 1.040 eura.

Aixam Crossline se po cijeni ne razlikuje mnogo od prethodnih automobila. Verzija S Coupe koštat će vas 9800 eura, dok će inačice Premium Coupe i GTI Coupe koštati 11800 eura, odnosno 11500 eura.

Automobili koji se mogu voziti bez dozvole - Chatenet CH26

Najpopularnija marka u ovom segmentu tržišta je Chatenet CH26. Ima motor kubične zapremine 523 cm3, koji razvija 5,4 KS, slično kao Bellier Jade Classic. Maksimalna brzina je 45 km / h, a potrošnja je 3 litre na 100 kilometara. Prtljažnik ima kapacitet od 600 litara, a cijena automobila je 13,025 eura. Ako želite sportsku verziju, koštat će 910 eura više.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found