Vodiči

Kako aktivirati Android filtar plavog svjetla

Sve više korisnika ima problema s naprezanjem očiju uglavnom zato što previše vremena provode ispred ekrana. Posljedica je to modernog načina života, tj. Buljenja u televizor, pametni telefon, računalo, tablet itd. Plavo svjetlo loše utječe na san jer krši proizvodnju hormona neophodnog za spavanje - melatonina. Srećom, postoje rješenja za smanjenje utjecaja plavog svjetla, bilo u zadanim postavkama vašeg pametnog telefona ili putem aplikacije za filtriranje plavog svjetla.

Filtar plavog svjetla opcija je koja vam omogućuje smanjenje količine plave svjetlosti koja se emitira sa zaslona vašeg uređaja. Ova je značajka na nekim uređajima poznata i kao noćni način rada. Zašto bismo trebali aktivirati Android filtar plavog svjetla i kako to mogu učiniti?

Također pogledajte: Kako ažurirati sve Android aplikacije odjednom

Učinak noćnog načina rada na zdravlje

  • Pomaže vam da bolje i brže zaspite.
  • File plavog svjetla pomaže smanjiti suhoću očiju i naprezanje očiju.
  • Pomaže u sprečavanju oštećenja mrežnice.
  • Pomaže u regulaciji cirkadijskih ritmova i raspoloženja.

Neki ljudi smatraju da je čak i minimalna svjetlina previše zasljepljujuća. Nečiji dan započinje u 23:00, a zatim koristi telefon cijeli dan prije nego što ugasi svjetla i ode u krevet (praksa koju savjetujemo ljudima da je ne slijede). U tom scenariju, čak i minimalna svjetlina osjeća se oštro na očima. Prema iskustvima mnogih ljudi, upotreba noćnog načina rada ili filtra plavog svjetla pomaže u zaštiti očiju. Kao trešnja na vrhu, štedite i život baterije, tj. Snagu. U velikoj mjeri možete uštedjeti puno novca i električne energije. Aktiviranje filtra plavog svjetla, kao što vidite, jednostavan je postupak koji svatko može učiniti slijedeći gore spomenute metode.

Kako aktivirati Android filtar plavog svjetla

Prema zadanim postavkama:

Google je odlučio ovaj način ugraditi u novije verzije kao što su Android Oreo i Android Pie kao ‘noćni način’. Imati razumno ažuriran softver mora vam olakšati posao.

To možete učiniti tako da odete na Postavke> Zaslon> Noćni način rada (Noćno svjetlo).

Također ga možete prilagoditi određenom dobu dana. Također, na uređajima drugih proizvođača možete ga pronaći odlaskom na postavke ili pronaći prečace za njegovo aktiviranje. Ova je opcija obično na opciji Prikaz na svim Android telefonima. Na nekim se telefonima ta značajka naziva Plavi svjetlosni filtar, negdje Noćni način, a na nekim telefonima poput Huaweia naziva se Udobnost očiju.

Korisnici iPhonea mogu iskusiti ovaj način rada u ime značajke "Smart Invent". Ova značajka, za razliku od opcije tamnog načina rada, može pokazati neke probleme s aplikacijama treće strane, što znači da vam trajanje baterije može varirati ovisno o aplikacijama koje koristite.

Preuzimanjem aplikacija:

Na Androidu ili na Androidu bez dodatnih dodataka od Googlea ili korisničkog sučelja proizvođača možda nećete moći pronaći opciju noćnog načina rada. U tom slučaju postoji toliko pristojnih aplikacija koje posao odrađuju umjesto vas. Aplikacija Bluelight Filter jedna je od najboljih. Ova aplikacija ima dodatne prednosti kao što su prečac na početnom zaslonu, izbor između sedam različitih nijansi, raspored aktivacije i widget za obavijesti.

Ova aplikacija ima dodatne prednosti kao što su prečac na početnom zaslonu, izbor između sedam različitih nijansi, raspored aktivacije i widget za obavijesti. .

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found