Vodiči

Kako riješiti problem s pregrijavanjem LG V10

Pregrije li se vaš novi LG V10 vrlo često nakon kratke upotrebe? Trebate započeti s primjenom dolje navedenih rješenja i riješiti se problema s pregrijavanjem LG V10. Bilo koji elektronički uređaj zasigurno će se zagrijati nakon dužeg korištenja, ali stvari se ne smiju zanemariti kad se uređaj počne zagrijavati. Budući da bi to moglo na kraju oštetiti druge dijelove pametnog telefona i uzrokovati neke druge probleme i probleme na vašem uređaju.

Ovdje su objašnjeni najčešći razlozi i rješenja problema s pregrijavanjem LG V10.

Također pogledajte: Kako ispraviti probleme s Wi-Fi mrežom LG V10

Potencijalni popravci za problem s pregrijavanjem LG V10

1. rješenje: Ponovo pokrenite

Jedan od glavnih razloga zašto se LG V10 zagrijava nakon kratkog razdoblja uporabe nije odmor. Sjećate li se zapravo kada ste zadnji put isključili ili ponovno pokrenuli uređaj? Možda telefon koristite tijekom cijelog dana igrajući igre, gledajući filmove i koristeći druge aplikacije dok se puni cijelu noć puni. Tada je očito da će se vaš telefon zagrijavati bez vidljivog razloga. Da biste bilo koji telefon održali u dobrom stanju, potrebno je ponovno pokrenuti uređaj jednom u 2-3 dana i omogućiti mu da se odmori i uključi.

Rješenje 2: Uklonite kućište ako koristite

Trošenje novca u zaštitnom kućištu nedvojbeno je dobro ulaganje koje štiti uređaj od pada i nesreće, ali to bi moglo ponekad biti razlog pregrijavanja. Dakle, samo jednom izvadite svoj LG V10 iz kućišta i provjerite može li riješiti problem. Ako je odgovor da, onda nemojte držati telefon van kućišta i pustite ga da ima svjež zrak vrlo često, a možete se odlučiti i za drugi slučaj da biste se riješili problema s pregrijavanjem.

3. rješenje: Onemogućite nepotrebne značajke i funkcije

Animirani pozadinski zaslon izgleda dobro na potpuno novom LG V10 uređaju, ali previše aktiviranih značajki odjednom može uzrokovati polagan rad telefona dok se bez razloga i zagrijava. Na primjer, ako se animirana pozadina na vašem uređaju aktivira s nekoliko widgeta kao što su widget za sat, glazbeni widget, widget za kalendar i još mnogo toga, prilično je očito da procesor treba naporno raditi kako bi pokrenuo sve one stvari što konačno može rezultirati pregrijavanje uređaja. Dakle, kako bi telefon ostao u dobrom stanju, onemogućite nepotrebne značajke i funkcionalnosti, a problem pregrijavanja i pražnjenja baterije bit će u velikoj mjeri riješen.

Rješenje 4: Jako opterećenje dulje vrijeme

Drugi mogući razlog problema s pregrijavanjem LG V10 je dugo opterećenje. LG V10 opremljen je snažnim procesorom koji nudi brze performanse. Ali to ne znači da možete opterećivati ​​cijeli dan i telefon se uopće neće zagrijati. Teška igranja, streaming itd. Dugotrajno jedu veliku količinu baterije i napokon uređaj vremenom postaju vrući. Strujanje sadržaja visoke razlučivosti i jasnoće troši veliku količinu baterije, a također zahtijeva puno podatkovne veze koja u konačnici ima učinak cijelog uređaja. Međutim, uvijek možete strujati visokokvalitetne videozapise, sadržaj i igrati igre, ali osigurajte da se vaš uređaj malo odmori između sebe i spriječi da se zagrije.

Rješenje 5: Previše aplikacija radi u pozadini

Mnogo je aplikacija koje se tek pokreću čim se uređaj uključi, a to je izvrstan razlog zašto se vaš LG V10 zagrijava. Korisnici su ponekad čak i nepoznati te istiskuje veliku količinu baterije i bez takvog razloga uređaj zagrijava. Dakle, prvo provjerite pokrenute aplikacije u pozadini, a zatim ih deinstalirajte ako nije potrebno ili ih stavite u stanje hibernacije kada nisu u upotrebi. Aplikacija Greenify najbolje je rješenje za postizanje ovih stvari.

Rješenje 6: Provjerite ima li oštećenja na vodi

Šteta zbog vode još je jedan razlog zbog kojeg je uređaj vruć. Pokušajte se sjetiti je li vaš telefon nedavno pretrpio bilo kakvu nesreću, na primjer, natopljen je u tekućini, ili je došlo do bilo kakvih fizičkih oštećenja itd. Najbolji način provjere oštećenja vodom je pomoću naljepnica LDI (indikator oštećenja tekućine) u uređaju. Ako ukazuje na to da vaš uređaj oštećen vodom, odmah ga odnesite tehničaru i popravite ga.

Rješenje 7: Obrišite particiju predmemorije

Ponekad previše predmemorije može dovesti do problema s pregrijavanjem na vašem uređaju. Dakle, ono što je potrebno učiniti je brisanje predmemorije i zatim provjeravanje radi li vaš LG V10 normalno.

  • Da biste izbrisali particiju predmemorije, potpuno isključite uređaj
  • Sljedeće pritisnite i nekoliko sekundi držite pritisnutu tipku za pojačavanje, napajanje i početnu tipku dok se na zaslonu ne pojavi LG logotip.
  • Kad se pojavi izbornik za oporavak, koristite tipku za smanjivanje glasnoće za navigaciju i gumb za uključivanje / isključivanje da biste nešto odabrali.
  • Stoga istaknite opciju "obriši particiju predmemorije" i potvrdite je pritiskom na tipku za uključivanje.
  • Konačno, ponovno pokrenite sustav.

Rješenje 8: Neispravna baterija

Konačno, ako ste isprobali sva objašnjena rješenja, ali i dalje je situacija ista, onda postoje šanse da je baterija vašeg LG V10 zapravo neispravna i da je glavni krivac problema. Da biste provjerili bateriju, izvadite je iz uređaja i pokušajte upotrijebiti drugu bateriju koja je posuđena od vašeg prijatelja. Ako telefon normalno reagira zamjenom baterije, to mora biti neispravna baterija, pa je zamijenite i vaš će se problem tada riješiti.

Dakle, ovdje su objašnjeni svi mogući popravci nakon kojih možete lako riješiti problem pregrijavanja LG V10. Međutim, ako se problem i dalje javlja, bolje je odnijeti uređaj tehničaru na popravak ili zamijeniti bateriju ako još uvijek imate jamstvo.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s Bluetoothom LG V10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found