Vodiči

Uobičajena izdanja OnePlus 3 i njihovi popravci

Iako je prilično nova tvrtka na tržištu mobilnih uređaja OnePlus uspjela steći dobar postotak korisnika kada su stvari prilično konkurentne, posebno kada postoji nekoliko jakih kandidata koji dominiraju na tržištu pametnih telefona. Njihov vodeći OnePlus 3 postoji već više od godinu dana i iako dolazi u proračunu, ima neke sjajne značajke. Poput ostalih pametnih telefona, korisnici OnePlus 3 također se u posljednje vrijeme susreću s nekim problemima. Međutim, na njima se lako može raditi. Evo kratkog popisa uobičajenih problema s OnePlus 3 i njihovih rješenja.

Također pogledajte: Uobičajena izdanja OnePlus 5 i njihovi popravci

Uobičajena izdanja OnePlus 3 i njihovi popravci

Pitanja pregrijavanja

Postoje različiti razlozi zbog kojih vaš OnePlus 3 može imati problema s grijanjem. Evo što biste trebali učiniti po tom pitanju:

Rješenje 1

Obično kada telefoniramo u torbi, sa zaslonom okrenutim prema dolje ili u džepovima i ako se dodirne skener otiska prsta, uređaj pokušava skenirati i otključati. Kad se to neprekidno događa, uređaj se pregrijava. Da bi se riješio ovaj problem, OnePlus je već imao rješenje koje je 'Pocket Mode'. No, kada je pokrenut Android 7.0 Nougat, ovaj je način automatski onemogućio, što je ponovno pokrenulo problem. Omogućite značajku za rješavanje problema s pregrijavanjem OnePlus 3 na uređaju.

 • Idite na Postavke> Napredno> Pocket Mode i uključite ga da biste omogućili značajku.

Ako se problem nastavi, možda postoji nevaljala aplikacija koja uzrokuje pregrijavanje ili druge probleme. Evo i drugih rješenja za rješavanje problema s grijanjem OnePlus 3:

Ako se vaš telefon pregrijava dok se puni, možda postoji problem s punjačem. Obavezno koristite originalni punjač OnePlus 3.

Rješenje 2

Prekomjerne aplikacije i datoteke koje rade u pozadini mogu dovesti do pregrijavanja vašeg pametnog telefona. Obavezno pokrenite previše aplikacija u pozadini.

Rješenje 3

Ako se na početnom zaslonu nalaze neke neiskorištene aplikacije, deinstalirajte ih, oni samo zauzimaju vaš prostor za pohranu, a kada se ne ažuriraju, stvaraju probleme, posebno pregrijavanje.

Rješenje 4

Također osigurajte da su sve aplikacije koje koristite ažurirane.

 • Idite na Trgovinu Google Play> Ikona izbornika (tri male crte prema gornjoj lijevoj strani zaslona)> Moje aplikacije i igre> Ažuriraj sve - ili ih imate mogućnost ažurirati u aplikaciji odmah ispod nje.

Rješenje 5

Mobilni kućišta mogu zarobiti vrućinu. Ako ga skinete, pustit će ga da se oduši i telefon će se moći spustiti na normalnu temperaturu. Također, pokušajte napuniti telefon isključenim kućištem. Možete vratiti kućište nakon završetka punjenja.

Ne mogu primiti obavijesti

Neki su se korisnici također žalili da nisu primali nikakve obavijesti. Evo nekoliko rješenja:

Rješenje 1

Provjerite niste li dodali aplikacije na popis Ne uznemiravaj.

Rješenje 2

Ako je vaša memorija puna, ni vaše obavijesti neće raditi. Pokušajte osloboditi malo prostora na pametnom telefonu.

Rješenje 3

Možda ste aplikaciji onemogućili slanje obavijesti. Provjerite nalaze li se na ovom popisu aplikacije iz kojih ne primate obavijesti.

 • Idite na Postavke> Baterija> Optimizacija baterije - dodirnite ikonu okomitih točaka u gornjoj desnoj strani zaslona. S popisa aplikacija koje dobijete možete odabrati one s kojih želite primati obavijesti. Provjerite je li klizač pored aplikacije iz koje ne primate obavijesti UKLJUČEN.

Mobilni podaci ne rade

Neki korisnici OnePlusa 3 požalili su se da imaju problema s povezivanjem s mobilnim podacima. Evo nekoliko mogućih rješenja ako utvrdite da OnePlus 3 mobilni podaci ne rade.

Rješenje 1

Obično će problem biti zbog prijevoznika. Možete provjeriti kod svog operatera postoji li problem i kada se očekuje njegovo rješavanje. Ali ako vaš operater kaže da je sve u redu, možete prijeći na neka druga rješenja.

Rješenje 2

Ponovno pokretanje vašeg OnePlus3 rješava mnoge male probleme. Prvo isključite mobilne podatke, a zatim ponovo pokrenite telefon. Kad se uređaj pokrene, ponovno uključite mobilne podatke i provjerite je li problem nestao.

Rješenje 3

ISKLJUČITE Mobile Data, a zatim ga ponovno UKLJUČITE.

Rješenje 4

Još jedna mogućnost koju možete isprobati kad utvrdite da OnePlus 3 mobilni podaci ne rade je UKLJUČITI način rada u zrakoplovu. Ovo onemogućava sve vrste veza. Možete pričekati 2 ili 3 minute, a zatim ISKLJUČITI način rada u zrakoplovu. Mnogi su korisnici otkrili da im je ovaj popravak uspio.

Rješenje 5

Neki su korisnici također otkrili da njihovi mobilni podaci ne rade s određenim aplikacijama, ali iste su aplikacije funkcionirale sasvim dobro kada su koristili internet putem Wi-Fi mreže. Evo što trebate učiniti u takvim situacijama:

Morate provjeriti / promijeniti postavke APN-a da biste riješili ovaj problem

 • Idite na Postavke> Više mreža> Mobilna mreža> Imena pristupnih točaka> Dodirnite APN za mrežu> APN protokol - promijenite ga u IPv4 / IPv6 ili IPv4.

Problemi s Bluetoothom

Evo nekoliko brzih rješenja koja će vam pomoći u rješavanju problema s Bluetoothom OnePlus 3.

Rješenje 1

Otkažite uparivanje uređaja koji pokušavate povezati i uspostavite novu vezu.

Rješenje 2

Započnite s brisanjem predmemorije Bluetooth aplikacije na pametnom telefonu:

 • Idite na Postavke> Upravitelj aplikacija> Pronađite popis Bluetooth i dodirnite da biste je otvorili. Na ovom zaslonu dodirnite Clear Cache. Nakon što očistite predmemoriju, ponovo pokrenite telefon, a zatim pokušajte uspostaviti vezu.

Rješenje 3

Način uštede energije ne dopušta Bluetooth funkciju. Ako ste aktivirali ovu značajku, svakako je onemogućite prije nego što budete mogli upotrebljavati Bluetooth.

Rješenje 4

Postoji određeno ograničenje broja uređaja koje možete povezati. Ako imate previše profila, nova veza možda neće raditi. Izbrišite starije koje se više ne koriste i pokušajte uspostaviti novu vezu.

Problemi s Wi-Fi mrežom

Sljedeći uobičajeni problem s kojim se susreće većina korisnika pametnih telefona je povezanost s njihovim Wi-Fi mrežama. Otkrijmo što će riješiti probleme s Wi-Fi mrežom OnePlus 3.

Rješenje 1

Isključite strujni kabel modema ili usmjerivača, a zatim ga ponovno pokrenite. U međuvremenu možete i ISKLJUČITI Wi-Fi na svom mobitelu, a zatim ga ponovo pokrenuti. Nakon što se oba uređaja ponovno pokrenu, spojite Wi-Fi i provjerite.

Rješenje 2

Vrijeme i datum na vašem telefonu trebali bi biti točni, inače bi mogli ometati pravilno funkcioniranje telefona.

Rješenje 3

Umjesto da koristite zadani DHCP, u konfiguraciji koristite statički IP.

Rješenje 4

Postoje različiti mrežni modusi navedeni ispod postavki bežičnog usmjerivača, poput Wireless-B / G, Wireless-N only, Mixed, Wireless-G only, Wireless-B itd. Možete pokušati promijeniti mrežu kako biste provjerili koji radi. . Obično su mrežni usmjerivači prema zadanim postavkama uključeni Mixed, ali ako se suočavate s problemima, svakako biste trebali pokušati promijeniti mrežu kako biste provjerili rade li stvari za vas.

Rješenje 5

Zaboravite mrežu i dodajte detalje još jednom.

 • Idite na Postavke> Veze> Wi-Fi> Potražite vezu i dodirnite je i držite dok ne dobijete opciju Zaboravi. Potvrdite svoj odabir. Sada dodajte Wi-Fi mrežu ispočetka.

Rješenje 6

Provjerite je li MAC adresa na vašem OnePlus 3 i prepoznaje li je usmjerivač.

 • Idite na Postavke> Sustav> O uređaju> Status> MAC broj

Rješenje 7

Obavijesti se automatski brišu

Ako nađete da se obavijesti vašeg OnePlus 3 automatski brišu sa statusne trake, evo što možete učiniti. Ovo je zapravo problem povezan s upravljanjem baterijama.

Ako otvorite Postavke> Baterija> Hiberacija / agresivna doza - ISKLJUČITE značajku. Nakon što to učinite, vaše će obavijesti i dalje biti vidljive.

Pražnjenje baterije

Ako ste suočeni s iznenadnim problemom pražnjenja baterije na vašem OnePlus 3, evo nekoliko načina za rješavanje ovog problema:

Rješenje 1

Prvo rješenje za pražnjenje baterije OnePlus 3 je provjeriti bateriju i vidjeti koje aplikacije troše najviše sokova na vašem pametnom telefonu.

 • Idite na Postavke> Baterija - provjerite popis aplikacija.

Obično su to Android sustav i Android OS koji se prikazuju na vrhu popisa aplikacija. To je sasvim u redu, ali ako postoje druge aplikacije koje su na vrhu popisa, onda je to problem. Morate deinstalirati te aplikacije. Za mnoge bi te aplikacije mogle biti korisne i možda će im trebati. Postoji mnogo aplikacija koje nude slične značajke, zasigurno ćete pronaći zamjensku aplikaciju.

Ako želite da i Android sustav i Android OS smanje potrošnju baterije, evo što možete učiniti. Android sustav i Android OS sigurnosno kopiraju vaše podatke na Googleovim poslužiteljima. Kada se sigurnosna kopija završi, CPU je uvijek UKLJUČEN što znači da vaš telefon zapravo nikada ne miruje. Kada govorimo o podacima, to su poruke, slike, Wi-Fi lozinke, postavke aplikacije itd. Ako isključite značajku Izrada sigurnosnih kopija mojih podataka, možete uštedjeti na trajanju baterije.

 • Idite na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje> Automatsko vraćanje> Izrada sigurnosnih kopija mojih podataka - isključite ih.

Sigurnosnu kopiju možete zakazati jednom dnevno, ali je tijekom cijelog vremena nemate.

Rješenje 2

Kontrolirajte svjetlinu telefona. Ručno prebacivanje po potrebi pomoći će vam u uštedi nekoliko postotaka baterije.

Rješenje 3

Isključite Usluge lokacije kada se ne koriste.

Rješenje 4

Zatvorite sve aplikacije koje rade u pozadini koje troše, internet i energiju telefona.

Ne prima govornu poštu

Sljedeće na popisu uobičajenih izdanja OnePlus 3 i njihovih rješenja je da neki korisnici OnePlus 3 nisu mogli primati govornu poštu na svoj telefon. Oni koji su na T-Mobileu oni su koji se suočavaju s problemom. Evo što možete učiniti:

Riješenje

Idite na Postavke> Postavke poziva> Sim kartica> Postavke govorne pošte> Vizualna govorna pošta - onemogućite značajku. Sada ćete primiti govornu poštu.

Pitanja izvedbe

Vremenom i upotrebom mogu postojati problemi s performansama bilo kojeg pametnog telefona. Neki od glavnih problema s performansama koji se često vide su mucanje, zaostajanje, slučajna ponovna pokretanja, zaglavljeni zaslon itd. Evo što možete učiniti za poboljšanje performansi OnePlus 3.

Rješenje 1

Započnite s brisanjem particije predmemorije vašeg mobilnog telefona.

 • Isključite svoj OnePlus 3 mobitel
 • Pritisnite i držite tipke za smanjivanje glasnoće i napajanje zajedno dok ne vidite izbornik za oporavak
 • Odaberite jezik
 • Pomoću gumba za pojačavanje i smanjivanje glasnoće pomaknite se do Izbriši predmemoriju / podatke i pomoću gumba za uključivanje / isključivanje napravite odabir.
 • Pronaći ćete dvije mogućnosti - jedna će izbrisati predmemoriju vašeg pametnog telefona, a druga će izbrisati sve podatke na vašem telefonu. Pažljivo odaberite opciju Wipe Cache. Još jednom provjerite jeste li odabrali pravu mogućnost.
 • Nakon završetka odaberite Ponovno pokretanje

Brisanjem predmemorije vašeg telefona odmah ga osvježite. Vidjet ćete kako svježe i brzo vaš telefon radi nakon što očistite njegovu particiju predmemorije.

Riješenje 2

Također biste trebali očistiti malo memorije iz memorije uređaja. Deinstalirajte aplikacije koje više ne upotrebljavate. Prenesite svoje videozapise i slike na uslugu UB ili Cloud i očistite galeriju. Vaš telefon neće zaostajati ako vam se memorija očisti.

Također pogledajte: Pet najčešćih problema s OnePlus One

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found