Vodiči

Samsung Galaxy S8 Savjeti i trikovi

I modeli pametnih telefona Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus najbolji su u svojoj seriji. Oni nude isto korisničko iskustvo. Jedine razlike u oba modela pametnih telefona su u veličini i specifikacijama baterije. Uz to, obje rade na Android Nougat 7.0 operativnom sustavu, uz prisutnost najnovijeg izdanja TouchWiz UI tvrtke Samsung. Ako ste se dočepali Samsung Galaxy S8 serije, tada morate znati određene savjete i trikove Samsung Galaxy S8 da biste maksimizirali svoje iskustvo korištenja telefona. Evo nekoliko najboljih skrivenih značajki Samsung Galaxy S8 koje biste mogli iskoristiti.

Također pogledajte: Kako postaviti i koristiti Bixby na Galaxy S8

Najbolji Samsung Galaxy S8 savjeti i trikovi

Aktiviranje rubnog osvjetljenja

Rubno osvjetljenje jedna je od najinovativnijih značajki koje nudi pametni telefon. Ako ste u prošlosti slučajno koristili bilo koji od uređaja Samsung Edge, tada morate biti svjesni značajke osvjetljenja Samsung Edge. Ova je značajka ugrađena i u modele pametnih telefona Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8. Značajka osvjetljenja ruba Samsung Galaxy S8 uvelike je napredna jer ovaj novi model nije zakrivljen poput modela Samsung Edge. I samo zato što model Galaxy S8 nije zakrivljen, značajka osvjetljenja ruba nije toliko svijetla kao u prethodnim modelima. Međutim, još uvijek vrijedi aktivirati značajku rubnog osvjetljenja i na modelu Samsung Galaxy S8. Ispalo bi vrlo korisno.

Ako želite aktivirati značajku osvjetljenja ruba Samsung Galaxy S8, morate prijeći na Postavke, a zatim potražiti karticu Zaslon. U odjeljku Zaslon korisnici mogu kliknuti ikonu Edge Screen i zatim aktivirati Edge Lighting ispod nje. Iz ovog odjeljka korisnici mogu odlučiti žele li prikazati značajku osvjetljenja ruba kad je zaslon uključen kad je zaslon isključen ili uvijek na svojim pametnim telefonima.

 

Prilagođavanje veličina ikona na početnom zaslonu

Oni koji nisu znali, mogu prilagoditi veličinu različitih ikona prisutnih na početnom zaslonu. To se može postići pritiskom na ploču početnog zaslona. Nakon što to učinite, možete dodirnuti Postavke početnog zaslona. U odjeljku postavki možete prilagoditi mrežu početnog zaslona. Postoje i razne mogućnosti veličine koje korisnik može izabrati. Neke od ponuđenih uobičajenih opcija veličine su 4 X 5, 4 X 6 i 5 X 5. Osim veličine ikona na početnom zaslonu, i mreža zaslona aplikacije može se izmijeniti. Ovo se može izmijeniti s 4 X 5 na 4 X6 ili 5 X 6. Ovo je još jedan važan savjet Samsung Galaxy S8 koji bi mogao biti koristan za korisnike.

 

Promjena maski zaslona na skeneru šarenice

Zadana postavka dostupna za otključavanje Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus skenerom Iris na pametnom telefonu dolazi s izuzetno impresivnom biometrijskom značajkom. Uz to, uz pomoć nedavnih savjeta i trikova Samsung Galaxy S8, postigao je uzbudljiva poboljšanja i u Iris skeneru pametnog telefona. Tvrtka je dodala zanimljive crtane maske na zaslon u skener Iris. Korisnici Samsung Galaxy S8 mogu omogućiti ovu postavku odlaskom u aplikaciju za postavke, a zatim prelaskom na opciju "Zaključaj zaslon i sigurnost". Pod tim mogu pretraživati ​​„Skener šarenice“, a zatim „Pregled maske zaslona“. Sada mogu odabrati "masku". Nakon što se omogući ova jedinstvena značajka Galaxyja S8, korisnici mogu promatrati neke smiješne i uzbudljive mogućnosti crtića za skener Iris.

Stvaranje animiranih GIF-ova pomoću ploče Smart Select Edge

Uz pomoć modela Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus postaje mnogo lakše za stvaranje animiranih GIF-ova. Da bi omogućili isto, korisnici mogu aktivirati ploču Smart Select Edge. To se može postići odlaskom u aplikaciju Postavke, a zatim prelaskom u odjeljak "Zaslon". Pod tim korisnici mogu odabrati opciju "Edge Screen", a zatim "Edge Panels". To bi omogućilo Smart Select Edge Panel njihovog pametnog telefona provjerom ploče Smart Select Edge kako je označena u određenom izborniku. Nakon što omoguće isto, korisnici mogu otvoriti aplikaciju koju bi željeli koristiti za stvaranje animiranih GIF-ova. Aplikacija može biti Netflix ili YouTube. Značajka stvaranja animiranih GIF-ova omogućuje korisnicima pametnih telefona da iste uhvate oko 15 sekundi.

Kada bi korisnici započeli reprodukciju određenog videozapisa s YouTubea ili Netflixa, korisnici ga onda mogu povući na rubnu ploču s ruba zaslona. Zatim se mogu pomaknuti do ploče Smart Select. Treba dodirnuti gumb Animacija. Jednom kada bi korisnici dodirnuli gumb Animacija, na ekranu telefona naišli bi na prozor za promjenu veličine. Odatle mogu postaviti kvalitetu snimanja određenog GIF-a. Visoka kvaliteta kreće se do oko 10 MB, a normalna kvaliteta oko 4 MB. Ovo je izvrsna značajka koju nude pametni telefoni Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus.

Prilagođavanje prikaza "Uvijek" na zaslonu

Kao korisnik Samsung Galaxy S8 ili Galaxy S8 Plus, morali ste primijetiti da je zaslon oba pametna telefona uvijek uključen u načinu male snage. Način male potrošnje energije koristi se za prikaz datuma, vremena, obavijesti o aplikacijama i kontrola medija na dijelu zaslona telefona.

Jedan od najboljih savjeta i trikova Samsung Galaxy S8 je da možete prilagoditi "Uvijek" na zaslonu svog pametnog telefona. Za to biste trebali otvoriti "Postavke" telefona. Zatim možete prijeći na opciju "Zaključaj zaslon i sigurnost" pod kojom ćete pronaći ikonu "Uvijek na zaslonu". U ovom izborniku zatim možete prilagoditi cjelokupni raspored sata telefona, pozadine i boje fotografija i još mnogo toga. Uz to, korisnici mogu postaviti i vrijeme u kojem želite isključiti određenu značajku. Ova je značajka korisna u slučaju da ne želite da zaslon bude uključen i svijetli čak i dok spavate.

Omogućavanje ili onemogućavanje i podešavanje rubnih ploča

Rubne ploče prisutne na Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus vrlo su prilagodljive. Korisnici mogu uključiti i isključiti Edge Panel odlaskom na aplikaciju Settings na telefonu. Kad tamo dođu, mogu se pomaknuti do zaslona> Edge zaslon> Edge ploče. Kad dođu do odjeljka Rubne ploče, korisnici mogu uključiti ili isključiti isto.

Nakon što korisnici omoguće rubne ploče, mogu odlučiti žele li ga učiniti upotrebljivim s desne ili lijeve strane. Ova je značajka visoko konfigurabilna i može se postići otvaranjem Edge zaslona. Nakon toga se može dodirnuti ikona zupčanika. Odavde će korisnici trebati otvoriti ikonu "Više opcija" klikom na izbornik s tri točke. Nakon toga mogu kliknuti postavke "handle", a zatim promijeniti položaj u lijevo ili udesno prema svom izboru. Pod postavkama ručke, korisnici također mogu prilagoditi značajke prozirnosti, vibracija i veličine.

Omogućavanje načina uštede energije

Ako želite produžiti vijek trajanja baterije na svojim modelima Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus, onda je ovo također jedan od važnih savjeta i trikova Samsung Galaxy S8. Prilagodba načinu uštede energije može biti s vrlo lakoćom. Način uštede energije možete pogledati ispod ikone Postavke pametnog telefona. U odjeljku Postavke možete prijeći na održavanje uređaja, a zatim prijeći na odjeljak Baterija. Ispod ikone baterije korisnici mogu odabrati Max ili Mid za produljenje trajanja baterije pametnog telefona na određeno vrijeme.

Kada bi korisnici odabrali opciju Max, onemogućilo bi maksimalan broj aplikacija koje bi se trenutno izvršavale na pametnom telefonu. Ovo samo odražava prazan zaslon. Ovim načinom rada pametni telefon može preživjeti još nekoliko sati čak i s jednoznamenkastim postotkom baterije telefona. Slično tome, kada bi korisnici koristili opciju Mid, smanjila bi ukupnu svjetlinu telefona. Također nastoji privremeno onemogućiti značajke poput "Uvijek" na telefonu. Još jedna važna značajka koja se korisnicima nudi ispod ikone baterije je "Monitor napajanja aplikacije". Ova posebna značajka omogućava korisnicima pri odabiru aplikacija za koje se želi zaustaviti trošenje baterije telefona dok je pametni telefon u načinu rada s niskom potrošnjom energije.

 

Riješite se ladice aplikacija

Samsung Galaxy S8 i S8 Plus svojim korisnicima uvijek nude mogućnost prikazivanja svih aplikacija na početnom zaslonu uklanjanjem ladice s aplikacijama. Korisnici to mogu postići pritiskom na početni zaslon duljim pritiskom na opciju Postavke početnog zaslona. Pod tim se korisnici mogu prebaciti na opciju izgleda početnog zaslona. Postoje dvije mogućnosti koje možete odabrati: Samo početni zaslon i Početni zaslon i zaslon aplikacija. Kad bi korisnik odabrao opciju "Samo početni zaslon", to bi se riješilo ladice aplikacija. Kao rezultat toga, sve bi aplikacije bile prisutne na početnim zaslonima.

 

Izrada aplikacija preko cijelog zaslona

Značajka koja čini Samsung Galaxy S8 i S8 Plus jedinstvenima su impresivni i svijetli "Beskrajni zasloni" koji su dostupni od ruba do ruba. Kako bi korisnicima omogućio da u potpunosti iskoriste nevjerojatne zaslone koje nudi Samsung Galaxy S8, Samsung također nudi mogućnost pregleda različitih aplikacija u načinu cijelog zaslona. Korisnici mogu ići na cijeli zaslon tako da odu u aplikaciju Postavke, a zatim se presele u odjeljak Zaslon. Pod tim bi naišli na opciju Full-Screen Apps. Ovdje korisnici mogu odlučiti koje bi aplikacije željeli koristiti u načinu cijelog zaslona.

Još jedan razlog zašto se ova značajka koju nudi Samsung Galaxy S8 smatra korisnom je zbog omjera stranica zaslona Samsung Galaxy S8. Omjer slike je 18,5: 9 Zbog toga bi se na stranama videozapisa i aplikacija pojavile velike crne trake. Većina videozapisa i aplikacija zahtijeva standardni omjer slike 16: 9. Uz pomoć načina cijelog zaslona aplikacija, korisnici se mogu riješiti i crne trake sa strane.

Pomicanje tipki navigacijske trake

Na Samsungu Galaxy S8 i starijim verzijama pametnih telefona tvrtke Samsung tipke navigacijske trake poredane su po redoslijedu kao Nedavno – povratak kući. Međutim, nekoliko je drugih pametnih telefona poredanih obrnutim redoslijedom tipki na navigacijskoj traci kao Natrag - Početna - Nedavno. Ako, pak, želite promijeniti postavke i na vašem modelu Samsung Galaxy S8, to možete učiniti tako da prijeđete na odjeljak Postavke. Odatle možete otići na zaslon, a zatim odjeljak Navigacijska traka. Ovdje korisnici mogu promijeniti redoslijed tipki na navigacijskoj traci u obrnuti redoslijed kao Natrag - Početna - Nedavno. Pomoću iste ikone korisnici mogu promijeniti i položaj stražnjih gumba i prebacivača zadataka.

Poigravanje s video filtrima

Aplikacija Kamera Samsung Galaxy S8 još je jedna uzbudljiva značajka. O nekim uzbudljivim skrivenim značajkama Samsung Galaxy S8 možete saznati i iz aplikacije Kamera. Prisutni su neki zanimljivi i smiješni video filtri koji su dostupni ugrađeni u aplikaciji Camera modela Samsung Galaxy S8. Ti su filtri slični onima na Facebooku i Snapchatu. Korisnici mogu pristupiti ugrađenim video filtrima klikom na ikonu kamere u gornjem lijevom kutu zaslona dok je kamera u načinu selfie. Tada korisnici mogu kliknuti na ikonu medvjeda koja se nalazi u donjem desnom kutu zaslona.

Spremanje RAW kopija slika

Ovo je još jedna značajka na popisu najboljih savjeta i trikova Samsung Galaxy S8. Kamera ugrađena u pametni telefon Samsung Galaxy S8 vrlo je sofisticirana. Čini se da su slike na koje klikne kamera prilično precizne, oštre i jasne. To se posebno može postići kada korisnici gledaju RAW slike. Ako želite spremiti RAW fotografije na svoj pametni telefon, to možete učiniti otvaranjem aplikacije kamere i klikom na opciju "veličina slike". Iz ovog odjeljka korisnici mogu omogućiti JPEG, kao i RAW datoteke, značajku za slike.

Postavljanje Bluetooth dvostrukog zvuka

Samsung Galaxy S8, kao i Galaxy S8 Plus, postali su prvi pametni telefoni koji uključuju Bluetooth dual audio značajku lansiranjem Bluetooth 5.0. Ova je značajka poboljšala cjelokupni zvuk kao i raspon Bluetooth funkcija. Štoviše, korisnici mogu istovremeno reproducirati audio datoteke na dva pojedinačna seta zvučnika ili slušalica. Ovu jedinstvenu značajku možete omogućiti odlaskom na odjeljak Postavke. Odavde korisnici mogu preći na ikonu Veze, a zatim na opciju "Uključi Bluetooth". Kucanjem na tri točke koje su prisutne u gornjem desnom kutu, korisnici bi se uputili na opciju Dual Audio, a zatim mogu odabrati ikonu "uparivanje dva seta zvučnika ili slušalica".

Postavljanje gesta senzora prsta

Još jedna s popisa skrivenih značajki Samsung Galaxy S8 su geste senzora prsta. Ova značajka omogućuje korisnicima da povuku prema dolje na skeneru otiska prsta koji se nalazi na stražnjoj strani uređaja za povlačenje zaslona obavijesti. Ovo također omogućuje korisnicima prevlačenje prema gore senzora otiska prsta koji bi pokrenuo Samsung Pay. Ovu jedinstvenu značajku pametnog telefona Samsung Galaxy S8 možete omogućiti odlaskom u aplikaciju Postavke, a zatim prema naprednim značajkama. Odavde mogu omogućiti opciju Pokreti senzora prsta.

Posjedujete li pametni telefon Samsung Galaxy S8? Možete naučiti neke važne savjete i trikove za Samsung Galaxy S8 kako biste svoj pametni telefon učinili jednostavnijim za upotrebu i praktičnijim. Učenjem o skrivenim značajkama Samsung Galaxy S8 možete poboljšati cjelokupno iskustvo korištenja naprednih značajki pametnog telefona. Saznajte o nekim uzbudljivim značajkama koje bi mogle biti od velike koristi. Nadamo se da će vam pomoći naš detaljni članak o nekim od najboljih i najnaprednijih savjeta i trikova Samsung Galaxy S8. Idite na svoj pametni telefon Samsung Galaxy S8 i uživajte u ukupnom iskustvu!

Također pogledajte: Kako postaviti ograničenje podataka na Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found