Vodiči

Kako promijeniti lozinku za Gmail na telefonu

Svako malo mijenjamo lozinke na svojim računima e-pošte, obično iz sigurnosnih razloga. Ponekad, kada želimo napraviti neke promjene poput ove, koristimo svoj telefon. Ne tako davno želio sam promijeniti lozinku za Gmail pomoću svog Android uređaja, i priznajem da je postupak bio pomalo zbunjujući. Volim koristiti Gmail, a aplikaciju koristim svakodnevno. Kad sam otvorio aplikaciju, mislio sam da ću lako pronaći potrebnu opciju, što nije bio slučaj.

Obratio sam se Googleu i primijetio da mnogi ljudi postavljaju isto pitanje: Kako mogu promijeniti lozinku za Gmail? Iako sam pronašao nekoliko rješenja, vidio sam kako se mnogi korisnici Gmaila žale da određena metoda ne radi, jer nisu mogli pronaći neke od navedenih opcija. Razlog tome je drugačija verzija aplikacije Gmail.

U ovom ću članku podijeliti metodu kojom sam promijenio zaporku za Gmail i mogu vas uvjeriti da je ovo najjednostavnija koja će funkcionirati bez obzira koju verziju aplikacije Gmail imate jer je uopće nećemo koristiti. Ovaj je vodič namijenjen i Android i iOS uređajima, što znači da ga možete koristiti na Android telefonu ili tabletu, iPhoneu ili iPadu. Dakle, krenimo.

Također pogledajte: Kako sigurnosno kopirati Android kontakte na Gmail

Kako promijeniti lozinku za Gmail

Samo slijedite ove jednostavne korake i za nekoliko sekundi promijenit ćete lozinku za Gmail:

  • Provjerite jeste li povezani s Internetom
  • Otvorite preglednik na telefonu
  • Upišite sljedeću adresu: google.com/settings/passwordchange

www.technobezz.com

  • Od vas će se tražiti da se prijavite na svoj Google račun, pa dodajte svoje korisničko ime i trenutnu lozinku
  • Zatim ćete vidjeti zaslon "Lozinka" i dva polja.

www.technobezz.com

  • U prvu unesite novu lozinku, a u drugu potvrdite novu lozinku.
  • Kada završite, kliknite Promijeni lozinku na dnu zaslona

To je to. Sada znate kako promijeniti lozinku za Gmail. Kad završite s postupkom, na uređaj ćete primiti obavijest o unošenju nove lozinke kako biste mogli koristiti aplikaciju Gmail.

Kao što vidite, ova je metoda doista jednostavna, pogotovo u usporedbi s nekim drugim opcijama, i zahtijeva samo nekoliko klikova. Samo upotrijebite preglednik i slijedite korake koje smo podijelili s vama. Ako se ikada nađete u situaciji da trebate promijeniti lozinku za Gmail, koristeći telefon, a ne računalo, sjetite se ovog vodiča i učinit ćete to s lakoćom.

Također možete pročitati: Kako izbrisati povijest pregledavanja na Android uređaju

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found