Vodiči

Uobičajeni problemi Samsung Galaxy Note 8 i njihovi popravci

Masivan zaslon, vrhunske performanse, obogaćena S olovka i još mnogo toga - Note 8 jedan je od najboljih pametnih telefona koje je Samsung ikad objavio. Značajke s kojima je telefon oklopljen, uključujući njegovu kameru, najnovije su u svojim područjima. Iako Note 8 ne trpi sudbinu svog prethodnika Note 7 i zaista je sjajna perjanica, postoje neki manji problemi s kojima se korisnici suočavaju. Međutim, ti su problemi popravljivi i korisnik ih može riješiti. Evo popisa uobičajenih problema s Galaxy Note 8 i njihovih rješenja.

Također pogledajte: Kako ubrzati Galaxy Note 8

Najčešći problemi s Galaxy Note 8 i njihovi popravci

Problem 1: Problemi s Bluetoothom

Uobičajene žalbe koje korisnici podnose u vezi s problemima s Bluetoothom nisu se povezali, redovito su isključeni i telefon nije prepoznao uređaje. Evo nekoliko jednostavnih rješenja za probleme s Bluetoothom Galaxy Note 8.

Rješenja

 • Najjednostavnije rješenje je iskopčati Bluetooth, pričekati 10 sekundi i povezati se još jednom.
 • Kao drugo rješenje možete izbrisati predmemoriju Bluetootha. Idite na Postavke> Upravitelj aplikacija> Prijeđite prstom udesno za prikaz svih kartica> Potražite Bluetooth aplikaciju> Dodirnite i odaberite Prisilno zaustavi> Obriši predmemoriju> Obriši podatke> Pritisnite OK> Izlaz i ponovno pokrenite uređaj.
 • Možete pokušati odspojiti Bluetooth uređaje od Note 8, a zatim uspostaviti vezu od početka. Pokušajte sada vidjeti radi li to za vas.

Napomena 8 novi je telefon i Samsung će uskoro doći do ažuriranja i riješiti te probleme putem njih.

Problem 2: Galaxy Note 8 se ne puni

Evo nekoliko brzih rješenja ako imate problema s punjenjem:

Rješenja

 • Labavo spojeni kabeli uzrokovat će probleme, a telefon se neće puniti. Provjerite kabele i provjerite postoje li labavi spojevi i zategnite ih. Udubljenja ili slomljeni akordi na kabelima također su uzrok za nepunjenje telefona.
 • Također biste trebali provjeriti ima li krhotina i prljavštine na kraju luke. To bi moglo uzrokovati i električnu opasnost, osim što samo prekida napajanje telefona.
 • Provjerite je li vaš punjač u redu upotrebom drugog uređaja za punjenje na istom punjaču.
 • Ako za beležku 8 koristite bežični punjač, ​​pokušajte ukloniti kućište uređaja ako ga koristite. Nisu svi slučajevi namijenjeni punjenju poklopcem.
 • Aplikacije trećih strana obično će uzrokovati probleme, uključujući probleme s punjenjem, ako su neispravne. Možete pokušati s punjenjem u sigurnom načinu da biste provjerili je li problem zbog aplikacije treće strane. Kad je telefon u sigurnom načinu rada, onemogućene su sve aplikacije trećih strana. Sada pokušajte napuniti telefon. Ako se vaša Note 8 puni u sigurnom načinu, postoji problematična aplikacija treće strane.

 • Ako ne znate koja aplikacija može uzrokovati problem i ne želite ih deinstalirati jednu po jednu, jednostavno možete hard resetom vratiti Napomena 8. Vraćanjem na tvorničke postavke uređaj će se vratiti na izvorne postavke. Morate napraviti sigurnosnu kopiju jer će se izbrisati svi vaši osobni podaci, uključujući glazbu, videozapise, kontakte, aplikacije itd.

Evo kako izvršiti hard reset za rješavanje Samsung Note 8 koji se ne puni:

 • Isključite svoju bilješku 8
 • Pritisnite i držite tipku za pojačavanje i Bixby tipku, a sada držite i tipku za uključivanje.
 • Otpustite sve gumbe kad se na vašem zaslonu pojavi logotip Androida. Na zaslonu će se prikazati ‘Installing System Update’. Trebat će vam oko minute da se pojavi izbornik za oporavak.
 • Krećite se kroz izbornik tipkom za smanjivanje glasnoće i označite Wipe Data ili Tvorničko resetiranje i pomoću gumba za uključivanje odaberite.
 • Još jednom upotrijebite tipku za glasnoću i označite Da, a zatim tipku za uključivanje / isključivanje da biste je odabrali.
 • Nakon završetka procesa upotrijebite gumb za uključivanje i odaberite Ponovno pokreni sustav odmah.
 • Uređaj će se ponovo pokrenuti i izbrisat će se sve aplikacije treće strane. Sada možete napuniti telefon. Pripazite na aplikacije i ponašanje telefona kada ponovo preuzimate aplikacije.

Problem 3: Problemi sa zaslonom Galaxy Note 8

Postoje dva problema na koja se korisnici žale. Prvi problem zaslona Samsung note 8 je njegova razlučivost. Quad HD rezolucija od 2960 x 1440 čini ono što čini zapanjujućim. No, kad ga dobijete iz kutije, Samsung ga je postavio na rezoluciju od 1080 piksela što je sasvim dobro za vijek trajanja baterije. To se, naravno, može vratiti i možete uživati ​​u iskustvu veće razlučivosti na svojoj Note 8.

Rješenja

 • Idite na Postavke> Zaslon> Razlučivost zaslona, ​​postoje tri opcije koje ćete dobiti HD + 1480 × 720, FHD + 2220 × 1080 ili WQHD 2960 × 1440. Za najveću razlučivost odaberite posljednju i dodirnite Primijeni.

Drugi problem zaslona Samsung note 8 o kojem korisnici govore je oko ružičastocrvene nijanse koja se može vidjeti na ekranu. To je zbog kalibracije boja. Možete promijeniti način zaslona da biste vidjeli je li vam ugodno u drugim načinima. Evo načina za promjenu načina zaslona:

 • Idite na Postavke> Zaslon> Način zaslona, ​​postoje četiri opcije koje možete odabrati - Adaptivni zaslon, AMOLED fotografija, AMOLED kino i Osnovno. Osim toga, imate mogućnost korištenja ljestvice ravnoteže boja za podešavanje boja zaslona, ​​tona i balansa bijele boje u skladu s onim što najbolje odgovara vašim očima. Postoji napredni gumb za veću kontrolu svake boje u RGB spektru koji možete prilagoditi prema svojim zahtjevima.

Problem 4: Samsung Galaxy Note 8 Problemi s treperenjem zaslona

Budući da postoje izvještaji o ovom problemu, pogledajmo što bi moglo biti rješenje u slučaju da imate problema sa treperenjem zaslona Samsung Galaxy Note 8.

Rješenja

 • Ponovo pokrenite Galaxy Note 8 u sigurnom načinu da biste saznali postoji li neispravna aplikacija koja uzrokuje ovu nevolju.
 • Obrišite particiju predmemorije svog uređaja da biste vidjeli je li problem riješen.
 • Vraćanje na tvorničke postavke konačna je opcija za rješavanje ovog problema.

Problem 5: Samsung Note 8 Problemi s baterijom

Note 8 možda je neizmjeran telefon visoke rezolucije, ali Samsung je također dodao snažnu bateriju od 3300 mAh za podršku radu vašeg telefona. Imate i značajku brzog punjenja za brzo punjenje energije. Vaš telefon trebao bi trajati čitavih 9 sati ili malo više dok pregledavate, gledate videozapise, šaljete poruke ili primite pozive ako je potpuno napunjen. Neki su se korisnici žalili na brzo pražnjenje baterije u svojim uređajima Note 8. Ako se čini da se i vi morate suočiti s ovim problemom, evo nekoliko jednostavnih rješenja za probleme s baterijom Samsung Note 8.

Rješenja

 • Aplikacije trećih strana mogle bi biti stvarni krivci za stvaranje problema na vašem pametnom telefonu. Trebali biste provjeriti tablicu potrošnje baterije da biste vidjeli je li jedna od aplikacija uzrok pražnjenja baterije na vašem telefonu.
 • Idite na Postavke> Održavanje uređaja> Baterija> Provjera upotrebe baterije za grafikon i provjerite postoji li aplikacija koja izvanredno troši energiju. Ažurirajte ili deinstalirajte tu aplikaciju.
 • Uvijek uključeni zaslon ima neki utjecaj na bateriju, pa biste je trebali isključiti. Idite na Postavke> Zaslon> pomaknite se prema dolje, a zatim onemogućite Always-On zaslon.
 • Drugi način uštede baterije je podešavanje svjetline zaslona i vremena spavanja. Značajka automatskog osvjetljenja možda neće uvijek raditi, pa je najbolje da ručno upravljate njome da biste je smanjili ili povećali prema vašem okruženju. Idite na Postavke> Zaslon> Svjetlina i spustite ljestvicu svjetline.
 • Samsung nudi vrijeme čekanja zaslona. Trebali biste odabrati opciju 30 sekundi.
 • Većina nas obično koristi oko 12-15 aplikacija u svakodnevnoj rutini, ali imamo puno više instaliranih. Ne koriste se, ali ono što ne znate jest da ove aplikacije mogu utjecati na vijek trajanja baterije. Deinstalirajte one koje ne koristite i vidjet ćete ogromno poboljšanje trajanja baterije kao i performansi vaše Note 8.
 • Ažurirane aplikacije dobre su za vaš uređaj, ali automatsko ažuriranje može predstavljati problem. Idite na Trgovina Play> Postavke> Automatsko ažuriranje aplikacija> Odaberite Ne automatski ažuriraj aplikacije. Također ćete morati otvoriti Galaxy Apps> Izbornik> Postavke> Automatsko ažuriranje aplikacija> Isključiti. Ne zaboravite uključiti obavijesti u oba slučaja radi ažuriranja kako bi vas sustav mogao podsjetiti da postoji obavijest na čekanju kako biste mogli ažurirati aplikaciju kada želite.

Problem 6: Samsung Galaxy Note 8 se neće uključiti

Bilo je izvještaja da se napomena 8 nije uključila. Evo što biste mogli učiniti.

Rješenja

 • To bi vjerojatno mogao biti problem ispražnjene baterije. Priključite uređaj na punjač i pričekajte 5 minuta prije nego što ga pokušate uključiti.
 • Uzrok ovog problema mogao bi biti pad sustava. Možete isprobati ponovno prisilno pokretanje s uključenim punjačem. Držite tipke za smanjivanje glasnoće i napajanje zajedno oko 5 do 7 sekundi. Telefon će se pokrenuti, ali ako se ne mora, morate se pokrenuti u sigurnom načinu da biste provjerili ima li neispravnih aplikacija. Zatim ih deinstalirajte jednu po jednu.
 • Konačno rješenje je tvorničko resetiranje.

Također pogledajte: Kako prilagoditi Galaxy Note 8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found