Vodiči

Kako očistiti predmemoriju, povijest preglednika i kolačiće na Galaxy S6 Edge Plus

Predmemorija i njezino upravljanje

Prije brisanja predmemorije s uređaja, važno je znati o kojoj je predmemoriji riječ i koja se koristi. S6 Edge plus ima dvije vrste predmemorije, i to predmemoriju aplikacija i predmemoriju sustava. Sve instalirane aplikacije imat će instaliranu vlastitu predmemoriju. Ova predmemorija omogućuje pohranu privremenih podataka radi lakše pristupačnosti prilikom prebacivanja između dviju aplikacija. Sistemska predmemorija u osnovi radi istu stvar, ali na sustavu postoje aplikacije ključne za pokretanje uređaja i operativnog sustava. Kao rezultat, od čega preopterećenje predmemorije sustava može dovesti do smrzavanja sustava i abnormalnih performansi, njegovo uklanjanje pomoći će u rješavanju problema.

S druge strane, puno grešaka i softverskih problema može se riješiti potpunim vraćanjem na tvorničke postavke ili jednostavnijim brisanjem predmemorije. Evo koraka:

Pročitajte također: Kako riješiti problem s Galaxy S6 Edge plus vijekom trajanja baterije

Pročitajte o Top 5 brzih punjača za Galaxy S6 Edge

Brisanje predmemorije aplikacija

 • Idite na postavke i dodirnite ‘Upravitelj aplikacija’
 • Odaberite aplikacije za koje želite očistiti predmemoriju
 • Potražite „Informacije o aplikaciji“ i dodirnite je koja će zatražiti opciju „Očisti predmemoriju“, odaberite je.

Dodirnite Postavke> Pohrana i odaberite ‘Predmemorirani podaci’ da biste istovremeno izbrisali sve podatke predmemorije aplikacija za brisanje predmemorije svih aplikacija.

Ako brisanje predmemorije aplikacije ne riješi bugove, a i dalje imate abnormalne performanse sustava, najbolje je očistiti predmemoriju sustava. Evo vodiča za brisanje povijesti na Samsungu s6 edge.

www.androidpit.com

Brisanje predmemorije sustava

 • Isključite uređaj
 • Pritisnite i držite tipku za pojačavanje glasnoće, napajanje i početnu tipku istovremeno dok na zaslonu ne vidite Android logotip pri kojem napuštate gumb za uključivanje.
 • Pomaknite se do opcije ‘Obriši particiju predmemorije’ pomoću gumba za glasnoću i pritisnite tipku za uključivanje da biste je odabrali.
 • Pomaknite se do opcije koja kaže "Da" i ponovno pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje za potvrdu.
 • Idite na ponovno pokretanje sustava, pritisnite gumb za napajanje koji će ponovno pokrenuti vaš S6 Edge plus s izbrisanom predmemorijom sustava.

Povijest preglednika i njegovo upravljanje

Bez obzira na internetske stranice koje posjetite koristeći svoj Galaxy S6 edge plus ili jednostavno bilo koji drugi uređaj putem bilo kojeg preglednika, navedene su sve stranice koje ste posjetili na nekom mjestu poznato kao "Povijest preglednika".

Korištenje ploče Povijest može se različito percipirati od korisnika do korisnika - neki je mogu pohraniti kako bi pratili nedavno posjećene web stranice, tako da ne moraju pamtiti naziv web stranice, a neki će je možda htjeti ukloniti kako bi zaštititi njihovu privatnost. Ako ste na drugoj strani, ovo je vodič s uputama kako očistiti povijest pretraživanja na rubu galaksije s6.

Danas je dostupno mnogo aplikacija preglednika za Android uređaje koji imaju manje više isti vodič s uputama za brisanje povijesti preglednika. Većina korisnika Edge S6 plus započinje sa zadanim preglednikom prije istraživanja bilo kojih aplikacija treće strane, tako da ćemo tamo započeti.

 • Dok koristite preglednik, dodirnite ikonu ‘Više’ koja će donijeti padajući popis s raznim značajkama preglednika.
 • S padajućeg popisa idite na "Postavke", a odatle idite na "Privatnost".
 • Jednom u postavkama privatnosti vidjet ćete nekoliko opcija od kojih odaberite ‘Izbriši osobne podatke’. Donijet će vam popis opcija, odakle provjerite opciju ‘Povijest pregledavanja’ i kliknete na ‘Izbriši’. Jednom kada odaberete da postupak traje nekoliko sekundi i po završetku potpuno briše vašu povijest pregledavanja.

www.androidpit.com

Da biste spriječili da "Povijest pregledavanja" bude problem, jednostavno se prebacite na nešto što se naziva "anonimni način". Omogućivanje ove značajke natjeralo bi preglednik da se ne sjeća nijedne povijesti. Kada koristite zadani preglednik, jednostavno pritisnite na izborniku da biste omogućili anonimni način.

Brisanje kolačića

Kolačići web stranica mogu se izbrisati zajedno s poviješću pregledavanja ili zasebno. Da biste ih obrisali, jednostavno iz zadanog web preglednika idite na Više> Privatnost> Izbriši osobne podatke. To će vam dati popis s kojeg možete izbrisati povijest pregledavanja, kolačiće, lozinke i podatke za automatsko popunjavanje. Dodirnite potvrdni okvir na kojem piše "Kolačići i podaci o web mjestu" da biste preglednik očistili od bilo kakvih kolačića.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found