Vodiči

Kako popraviti lošu kvalitetu poziva na Nexusu 6P

Loša kvaliteta poziva na Nexusu 6P vrlo je čest problem o kojem su do sada izvještavali mnogi korisnici Nexusa 6P. Nexus 6P bez sumnje je nevjerojatan set koji je ljude učinio izuzetno zadovoljnima, dok su mnogi korisnici sada uzrujani i iznervirani zbog loše kvalitete poziva na njihovom uređaju. Google ovaj problem također prepoznaje i pokušavaju doći do rješenja. Međutim, u međuvremenu možete slijediti razne korake kako biste provjerili hoće li se problem sam riješiti u vašem slučaju.

Prema korisnicima, osoba s drugog kraja njihovog Nexusa 6P ne može ih jasno čuti je li poziv u standardnom načinu ili je u načinu zvučnika. Također su izjavili da se čini da razgovaraju telefonom držeći ga daleko. U većini slučajeva problem je mogao biti zbog mikrofona za uklanjanje šuma koji se nalazi na stražnjoj strani uređaja ispod kamere. U svakom slučaju, ovdje su navedena najbolja moguća rješenja za popravljanje ovog prigušenog glasa Nexusa 6P.

Također pogledajte: Nexus 6P zapeo u načinu rada Ne ometaj - Kako to popraviti

Potencijalni popravci za lošu kvalitetu poziva na Nexusu 6P

1. rješenje: Ponovo pokrenite

Možete započeti s ovim postupkom, jer ovaj jednostavan korak može djelovati poput šarma i može vam pomoći da se riješite bilo koje vrste problema. Ponovno pokretanje moglo bi privremeno riješiti problem, ali da biste dobili trajno rješenje, morate slijediti dolje navedene popravke. Ponovno pokretanje vrlo je korisno kada žurite i želite primijeniti najbrže i najlakše rješenje za rješavanje problema.

Da biste ponovno pokrenuli Nexus 6P, pritisnite i držite tipku za glasnoću dok istovremeno pritiskate tipku za uključivanje / isključivanje dok se telefon ponovno ne pokrene. Sada provjerite je li problem riješen.

Rješenje 2: Uklonite kućište

U većini slučajeva vidjelo se da to nije ništa drugo nego pokrivanje mikrofona za poništavanje šuma na stražnjoj strani uređaja dovodi do takvih problema s lošom kvalitetom poziva Nexusa 6P. Iako koristite zaštitnu futrolu kako biste ponudili najveću zaštitu za svoj potpuno novi sjajni uređaj, to može stvoriti problem. Dakle, uklonite slučaj jednom i provjerite je li problem tada riješen. Ako je odgovor da, potražite drugi zaštitni kofer koji ima rupu u tom području mikrofona za poništavanje šuma.

Slično tome, iako ne koristite nijedan slučaj i još uvijek se suočavate s problemom, pazite da ne govorite držeći uređaj između glave i ramena. U tom je slučaju mikrofon za uklanjanje buke prekriven vašim ramenom što stvara isti problem s lošom kvalitetom poziva. Dakle, glavno je osigurati da mikrofon za poništavanje buke ionako nije pokriven.

3. rješenje: Ažurirajte uređaj

Ako ste isprobali i drugo rješenje, ali i dalje imate istu situaciju, sljedeće je rješenje ažuriranje operativnog sustava. Utvrđeno je da je ovo problem softvera za mnoge korisnike, a također je i Google to priznao. Službeno ažuriranje Android Marshmallowa 6.0.1 popravilo je ovaj Nexus 6P prigušeni glas za mnoge korisnike. Dakle, ako još uvijek niste ažurirali svoj uređaj, potražite ga da li vam ide.

4. rješenje: Upotrijebite slušalice

Još jedno rješenje koje zasad možete isprobati je korištenje slušalica. Mnogi su korisnici rekli da su se riješili problema s lošom kvalitetom poziva u svom Nexusu 6P pomoću slušalica. Iako ovo nije trajno rješenje, može vam biti od pomoći ako vam gore navedena rješenja ne uspiju.

5. rješenje: Upotrijebite zadani brojčanik za biranje telefona

Koristite li telefonski brojčanik treće strane, a ne zadani, i suočavate li se s pozivima loše kvalitete poziva na Nexusu 6P? Aplikacije kao što su Viber, Facebook, Whatsapp itd. Mogu napraviti neke nezgode sa zvučnim podacima u uređaju. U takvim slučajevima Google nema kontrolu nad tim. Dakle, najbolji savjet je da koristite Googleovu aplikaciju samo poput Biranja ili Hangouta i provjerite je li problem sada riješen.

Rješenje 6: Za ukorijenjene korisnike

Jeste li u prošlosti ukorijenili svoj uređaj da biste iskoristili sve značajke i učinili da telefon radi onako kako želite? Tada postoji korisno rješenje za rješavanje ovog problema s lošom kvalitetom poziva na Nexusu 6P. Ono što trebate učiniti je potpuno deaktivirati postavke poništavanja šuma. Da biste to učinili, morate prijeći na build.prop i potražiti persist.audio.fluence.voicecall = true koji treba promijeniti u false. To je to, a zatim provjerite može li vas druga osoba na vašem telefonskom pozivu zapravo pravilno čuti.

Rješenje 7: Resetirajte uređaj

U slučaju da ste isprobali sva gore navedena rješenja, ali niste pronašli korisne načine da riješite problem, najbolje rješenje je resetiranje uređaja Nexus 6P na tvorničke postavke i postavljanje ispočetka. Dok ovo briše sve s vašeg telefona, napravite sigurnosnu kopiju podataka. Da biste izvršili vraćanje na tvorničke postavke, idite na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje> Vraćanje na tvorničke postavke, a zatim pritisnite OK da biste potvrdili 'Izbriši sve podatke korisnika'.

Dakle, ovdje su navedena sva moguća rješenja koja će vam pomoći da riješite problem loše kvalitete poziva Nexus 6P. Pokušajte ih koristiti jedan po jedan i popravit ćete to.

Također pogledajte: Uobičajeni problemi Nexusa 6 i kako ih riješiti

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found