Vodiči

Uobičajeni problemi s Androidom 7.0 Nougat i kako ih riješiti

Android 7.0 nougat još nije stigao na sve uređaje, ali ako ste nedavno kupili Nexus ili Google Pixel uređaj, zasigurno uživate u novom Android OS-u koji je donio razne uzbudljive i korisne značajke koje će vam pomoći da najbolje iskoristite svoj pametni telefon. Ovo je ažuriranje dostupno od kolovoza, a već je ažurirana i njegova verzija Android 7.1 Nougat, kako bi se ispravile neke pogreške i kvarovi s kojima se suočava Nougat 7.0. Međutim, vidjelo se da se korisnici Pixela i Nexusa žale na neke uobičajene probleme Androida 7.0 Nougat do sada. Ti su problemi ovdje navedeni zajedno s njihovim potencijalnim rješenjima kako bi se korisnici riješili problema.

Također pogledajte: 10 sjajnih novih značajki u sustavu Android 7.0 Nougat

Problemi s Androidom 7.0 Nougat i njihovi potencijalni popravci

Problem 1: Brzo pražnjenje baterije

Ovo je vjerojatno najčešći problem s kojim se susreću mnogi korisnici Androida 7.0 Nougat. Evo rješenja.

Rješenja:

 • Primarne stvari koje treba učiniti su: smanjiti svjetlinu zaslona, ​​vrijeme zaključavanja zaslona, ​​isključiti Wi-Fi ili Bluetooth vezu dok se ne koriste i zatvoriti sve neželjene aplikacije koje rade u pozadini.
 • Sljedeći je korak provjeriti jeste li omogućili značajku uštede baterije na uređaju Pixel ili Nexus. Ako ne tada, idite na izbornik postavki baterije i provjerite je li omogućena značajka štednje baterije.
 • Napokon potražite mogućnost optimizacije baterije tako što ćete otvoriti Postavke> Baterija i kucnuti na tri okomite točke. Donijet će opciju za optimizaciju baterije. Provjerite je li bilo koja aplikacija nesvjesno isključila značajku štednje baterije. Sada dodirnite tri točke i odaberite Poništi postavke aplikacije koje bi mogle riješiti problem umjesto vas.

Problem 2: Problem s ambijentalnim zaslonom

To je još jedan problem s kojim se korisnici Pixel pametnih telefona uglavnom suočavaju i prema njihovim riječima, zaslon se ne uključuje jer bilo koja obavijest stiže na uređaj. Uobičajeno Pixel uređaj nema funkciju buđenja za prikaz obavijesti zaslona ambijenta jer je uzeta pri ruci, a uključuje se tek kad se primi bilo kakva obavijest. No, nažalost za mnoge korisnike, zaslon se ne uključuje nakon dolaska obavijesti.

Rješenja:

 • Možete izvršiti vraćanje na tvorničke postavke ako odete na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje> Vraćanje na tvorničke postavke, a zatim postavite uređaj ispočetka da biste vidjeli može li riješiti problem. Ali prvo napravite sigurnosnu kopiju podataka.
 • Još jedna stvar koju možete pokušati je kontaktirati tim za podršku i dobiti zamjensku jedinicu. Za tu glavu prema postavkama i prijeđite prstom ulijevo da biste dobili karticu za podršku koja će vam pomoći da nabavite zamjensku jedinicu.
 • Napokon, možete ići na preuzimanje ambi-turnera koji će zaslon probuditi čim ga podignete ili izvadite iz džepa.

Problem 3: Problem s Wi-Fi-jem i Bluetoothom

Problemi s Wi-Fi i Bluetooth vezom u Androidu 7.0 Nougat do sada su se suočavali s nekim korisnicima Pixel i Nexus uređaja, a osnovna rješenja navedena su u nastavku. Međutim, prije nego što pokušate riješiti problem, osigurajte da je problem samo u vašem Androidu 7.0 Nougat. Provjerite s drugim uređajem uzrokuje li Wi-Fi ili Bluetooth isti problem ili ne, ako ne, problem leži u vašem uređaju ili OS-u.

Rješenja:

 • Prvo isključite uređaj jednom, pričekajte nekoliko sekundi i ponovno ga uključite da biste vidjeli je li problem riješen.
 • Zatim onemogućite Bluetooth, Wi-Fi vezu i ponovo ih omogućite što bi moglo riješiti problem.
 • Ako te zaobilaznice ne mogu riješiti problem, pokušajte zaboraviti mrežu i ponovo ih povezati. Da biste to učinili, krenite prema Postavke> Više> Poništavanje mrežnih postavki> Poništi postavke i provjerite može li to riješiti umjesto vas.
 • Na kraju, izvršite vraćanje na tvorničke postavke odlaskom na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje> Vraćanje na tvorničke postavke i odaberite brisanje svih podataka. Ovim će se postupkom izbrisati sve stvari s uređaja, pa je sigurnosna kopija potrebna prije izvođenja postupka.

Problem 4: Problem s kamerom

To je neugodan problem s kojim se suočavaju korisnici Pixela, posebno kada se aplikacija kamere počinje smrzavati i prikazuje ljubičaste i ružičaste okomite crte na zaslonu, što vam onemogućava da napravite bilo kakav snimak. Iako biste se odlučili za zamjenu, ali tu su i neka rješenja koja vam pomažu u rješavanju problema.

Rješenja:

 • Ponovo pokrenite uređaj koji bi mogao privremeno riješiti problem.
 • Ponekad se to dogodi zbog problema s povezivanjem, pa ono što morate učiniti jest uključiti način rada u zrakoplovu i možete isključiti lokaciju kako biste provjerili počinje li aplikacija kamere normalno raditi.
 • 'Otvorena kamera' korisna je aplikacija za kameru treće strane koja je do sada riješila problem za mnoge.
 • Još je jedan koristan trik isključiti značajku optimizacije baterije za aplikaciju kamere i Google fotografije. To se može učiniti odlaskom na Postavke> Baterija i odabirom tri okomite točke.

Problem 5: Nestabilna aplikacija

Još jedno uobičajeno izdanje Androida 7.0 Nougat jest to što se neke aplikacije neprestano ruše. Međutim, ovo je mali kvar koji se lako može popraviti jednostavnim koracima.

Rješenja:

 • Deinstalirajte aplikaciju s kojom ste suočeni s problemom, a zatim je ponovo instalirajte da biste vidjeli je li problem riješen.
 • Također, pokušajte očistiti predmemoriju aplikacije jer će je dovesti u čisto stanje, što bi joj moglo pomoći da se vrati u normalno radno stanje.
 • Konačno, idite na vraćanje na tvorničke postavke ako niti jedna od gore navedenih opcija ne može riješiti problem rušenja aplikacije.

Problem 6: Slučajna ponovna pokretanja

Slučajno ponovno pokretanje još je jedan veliki problem s kojim su suočeni uglavnom korisnici uređaja Nexus i oni tvrde da se uređaj nasumično ponovno pokreće bez razloga dok su neki drugi korisnici Nexusa 5X izvijestili da se njihov uređaj vrlo često pokreće u načinu oporavka, a ne u standardnom način rada. Ovdje su navedena neka osnovna zaobilazna rješenja.

Rješenja:

 • Prvo što morate učiniti je potpuno isključiti uređaj, izvući bateriju, pričekati nekoliko sekundi, a zatim ga ponovno uključiti. Sada pogledajte je li problem riješen. Međutim, ovo je privremeno rješenje.
 • Osim toga, još uvijek nije poznato takvo zaobilazno rješenje i ono što vam se savjetuje je da uređaj odnesete u trgovinu odakle ste ga kupili. Ako je uređaj još uvijek u garanciji, zamijenite ga drugim kompletom.

Problem 7: Problem s instalacijom Nougat 7.0

Korisnici se suočavaju s problemom dok pokušavaju instalirati Android 7.0 Nougat na svoj Nexus uređaj. Ovaj je problem vrlo specifičan za korisnike Nexusa jer se vidjelo da se samo korisnici Nexus uređaja žale na njega. Ako postupak instalacije zapne dok pokušavate ažurirati putem zraka, slijedite dolje navedena rješenja ovdje.

Rješenja:

 • Prvo pokušajte prisilno ponovno pokrenuti uređaj. Moglo bi se ponekad dogoditi kao čudo i pomoći vam u neometanoj instalaciji Android Nougata na vaš uređaj.
 • Još jedan trik koji treba isprobati je da se baterija prvo potpuno isprazni, a zatim je napunite 100%. Pokušajte sada instalirati OS na svoj novi Nexus uređaj.
 • Ako vam i to nije pošlo za rukom, obrišite particiju predmemorije koja bi mogla riješiti problem za vas i možete u kratkom roku instalirati Nougat 7.0. Evo kako obrisati particiju predmemorije u nexus uređaju:
 • Pritisnite tipku za uključivanje i isključivanje zvuka i držite ih dok se logotip ne pojavi na zaslonu.
 • Kako je na zaslonu vidljiva velika strelica, počnite pritiskati tipku za smanjivanje glasnoće više puta dok se u toj strelici ne primijeti Oporavak.
 • Sljedeći pritisnite gumb za uključivanje koji će dovesti Android s otvorenim prsima koji pokazuju crveni trokut s uskličnikom.
 • Ne ostavljajte tipku za uključivanje i istovremeno pritisnite jednom tipku za pojačavanje. Sada otpustite gumb za napajanje.
 • Na zaslonu će se pojaviti popis stavki. Idite na brisanje particije predmemorije i odaberite je pomoću gumba za napajanje.
 • Pričekajte nekoliko minuta i pustite telefon da dovrši postupak.
 • Po završetku ponovno pokrenite uređaj.

Problem 8: Problem s punjenjem Androida 7.0 Nougat

Pitanje punjenja također je uobičajeno. Iako se radi o pitanju Androida 7.0 Nougat, ali uglavnom se korisnici žale na to nakon što su uređaj ažurirali 7.1.1 ažuriranjem. Prema nekim korisnicima, mehanizam za punjenje odjednom prestaje raditi. Evo svih mogućih rješenja za taj problem.

Rješenja:

 • Ako koristite punjač treće strane, prvo što biste trebali učiniti je napuniti svoj Nexus uređaj originalnim punjačem koji ste dobili s uređajem. Također, u slučaju da se koristi zaliha punjača, tada se preporučuje upotreba punjača istog napona.
 • Također, ako za punjenje uređaja koristite zidni punjač, ​​prebacite ga na USB. Napunite uređaj s prijenosnog računala ili računala.

Problem 9: Problemi s podacima

Mnogi su korisnici do sada izjavili da na svoj uređaj ne mogu dobiti uslugu mobilnih podataka. Ovo je vrlo neugodno pitanje Androida 7.0 Nougat. Iako možete koristiti Wi-Fi umjesto mobilnih podataka, postoje slučajevi kada osim podataka ostaje samo opcija i to zahtjeva da se problem riješi što je prije moguće. Prije nego što kontaktirate svog operatera, evo nekoliko jednostavnih zaobilaznih rješenja koja mogu riješiti problem u kratkom roku.

Rješenja:

 • Ponovo pokrenite uređaj. Samo isključite uređaj, pričekajte nekoliko sekundi i ponovo ga uključite da biste vidjeli može li vam ovaj postupak pomoći da uspostavite podatkovnu vezu na uređaju.
 • Dalje, stavite uređaj u zrakoplovni način koji će isključiti sve veze i ponovo isključiti zrakoplovni način. Sada provjerite je li problem nestao.
 • Sljedeći je korak onemogućiti mobilni prijenos podataka ili LTE opciju jednom odlaskom na postavke, a zatim ih uključite.
 • Napokon, ako vam ništa ne uspije, obavite vraćanje na tvorničke postavke.

Problem 10: Android 7.0 Nougat problem zaostajanja / performansi

Programeri su napravili nedavni OS koji nudi najbrže performanse s raznim uzbudljivim značajkama. Ako primijetite da uređaj zaostaje, trebali biste izvršiti sljedeće korake kako biste spriječili problem s performansama.

Rješenja:

 • Android 7.0 Nougat dolazi s alatom RAM Manager koji omogućuje korisnicima da provjere što usporava performanse uređaja. Ovaj je alat dostupan u odjeljku Postavke> Memorija.
 • Također, možete koristiti drugu aplikaciju koja se zove Qualcommov Trepn Profiler koja prati rad CPU-a uređaja.
 • Idite na brisanje particije predmemorije. Postupak je gore objašnjen, tako da možete slijediti spomenutu uputu.
 • U slučaju da je vaš uređaj prepun nepotrebnih datoteka i fotografija, videozapisa itd., Pokušajte ih izbrisati što će osloboditi malo memorije jer je to još jedan snažan razlog za usporavanje performansi uređaja.
 • Napokon, možete izvršiti vraćanje na tvorničke postavke.

Dakle, ovdje su navedeni najčešći problemi Androida 7.0 Nougat s njihovim rješenjima. Ako se suočite s bilo kojim od gore navedenih problema, samo pokušajte slijediti spomenute korake i on će vam pomoći da riješite problem. Također, možete potražiti zamjenu ako je i dalje pod jamstvom.

Također pogledajte: Razlozi za nadogradnju uređaja na Android 7.0 Nougat

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found