Vodiči

Kako riješiti probleme s Nexusom 6 Wi-Fi

Nemali broj vlasnika Nexusa 6 prijavilo je problem s Wi-Fi mrežom. Neki se ljudi ne mogu povezati s Wi-Fi mrežom, a drugi se povezuju, ali uspostavljena veza stalno pada. Ova vrsta problema spada u kategoriju najčešćih problema sa pametnim telefonima, ali na sreću postoji nekoliko stvari koje možete sami poduzeti kako biste riješili probleme s Wi-Fi mrežom Nexus 6. Bez daljnjega, prijeđimo na potencijalna rješenja.

Također možete pročitati: Kako osloboditi prostor za pohranu na Nexusu 6

Načini za rješavanje problema s Wi-Fi mrežom Nexus 6

www.engadget.com

Rješenje br. 1: Isključite i ponovno uključite Wi-Fi

Kad korisnici vide ovo rješenje, obično misle da to neće uspjeti jer je prejednostavno ili zato što su to već pokušali. Pokušajte ponovo. Uključite Wi-Fi, pričekajte nekoliko sekundi i ponovno ga uključite. Neki su to učinili tri ili četiri puta i odjednom su uspjeli uspostaviti vezu.

Rješenje br. 2: Ponovo pokrenite Nexus 6

Možda je dobra ideja isključiti uređaj i ponovo ga uključiti. Ponekad vašem pametnom telefonu treba samo malo osvježenja nakon čega počinje raditi normalno. Dakle, dodirnite gumb za uključivanje i kad se pojavi izbornik, kliknite Restart. Pokušajte se ponovno povezati s Wi-Fi mrežom.

Rješenje br.3: Ponovo pokrenite usmjerivač

Jednako kao što i vašem pametnom telefonu treba osvježenje, ponekad to treba trebati i vašem usmjerivaču. Isključite ga i ostavite najmanje 30 sekundi. Zatim ga ponovo priključite i provjerite radi li Wi-Fi.

Rješenje br.4: Zaboravite mrežu i dodajte je ponovno

Sljedeće što možete pokušati je također prilično jednostavno. Idite na Wi-Fi postavke, pronađite svoju mrežu, dodirnite je i zadržite, a zatim dodirnite Zaboravi. Kad završite, stvorite novu vezu i nadam se da će sve funkcionirati sasvim u redu.

Rješenje br.6: Promijenite frekvenciju

To vam može riješiti problem. Idite na Wi-Fi i dodirnite tri točke da biste otvorili izbornik postavki. Dodirnite Wi-Fi frekvencijski opseg i tamo ćete vidjeti nekoliko opcija, pa promijenite trenutnu frekvenciju da biste vidjeli hoće li to nešto promijeniti.

Rješenje br.7: Ažurirajte firmver usmjerivača

Ako firmware usmjerivača nije ažuran, to je možda razlog zašto imate ovaj problem. Ako i dalje imate priručnik koji ste dobili s usmjerivačem, pogledajte kako možete ažurirati firmver. Druga je mogućnost potražiti model usmjerivača i posjetiti web mjesto proizvođača da biste vidjeli postoji li dostupno ažuriranje.

Rješenje br. 8: Provjerite je li softver na vašem Nexusu 6 ažuriran

Znate da je ažuriranje uređaja jedna od najvažnijih stvari ako želite izbjeći probleme i izvući maksimum iz svog pametnog telefona. Nova verzija donosi poboljšanja, a također ispravlja poznate greške i propuste. Obično se uvode i neke nove značajke. Da biste vidjeli postoji li dostupno ažuriranje, idite na Postavke> O telefonu> Ažuriranja sustava, a zatim dodirnite Provjeri ima li ažuriranja. Ako nema dostupnih ažuriranja, vidjet ćete poruku s porukom "Vaš je sustav ažuriran". Ako postoji nova verzija, dodirnite Instaliraj i slijedite upute na zaslonu.

Izvor slike: www.pcadvisor.co.uk

Možete pročitati i: Kako riješiti probleme s performansama Nexusa 6

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found