Vodiči

MacBook Pro sporo radi - kako to popraviti

Radi li vaš MacBook Pro sporo? Ako je to slučaj, nastavite čitati. Ovdje ćemo podijeliti nekoliko načina za rješavanje problema i nakon što ih isprobate, odmah ćete primijetiti da vaš MacBook radi puno brže.

Također pogledajte: Izrada sigurnosne kopije podataka na Macu pomoću Time Machinea

MacBook Pro sporo radi - kako to popraviti

Dovršite radnu površinu

Ako često preuzimate mnoge datoteke ili snimke zaslona, ​​ali ih nikada ne izbrišete, radna površina vašeg Mac računala izgledat će neuredno. Nered ikona na vašoj radnoj površini ne samo da će pokriti vaše lijepe pozadine, već može usporiti računalo. Svaka ikona koja se pojavi na radnoj površini predstavlja prozor. Sustav će pregledati te prozore svaki put kada otvorite Mac. Što više ikona imate, sustavu je potrebno više vremena za učitavanje.

Radnu površinu možete očistiti ručno povlačenjem nepotrebnih u otpad ili ih organizirati u grupe. Ako koristite macOS Mojave, njegova nova značajka Stacks može vam pomoći da automatski organizirate datoteke u povezane grupe. Stoga će na vašoj radnoj površini uvijek biti nereda.

Oslobodite prostor na disku

Dostupnost prostora na tvrdom disku na Macu možete provjeriti klikom na Izbornik Apple> O ovom Macu. Ovdje odaberite Skladištenje na gornjoj traci izbornika i vidjet ćete sve informacije povezane s tvrdim diskom. Ako je slobodnog prostora na tvrdom disku premalo, morate sigurnosno kopirati neke podatke na vanjski pogon ili iCloud i izbrisati ih sa svog MacBooka.

Oslobodite RAM

Previše aplikacija istodobno otvorenih može uzrokovati da MacBook Pro sporo radi, jer će te aplikacije odjednom upotrebljavati RAM, prije svega ako imate stariji MacBook Pro s manje RAM-a. Otvaranje previše kartica u pregledniku može uzrokovati probleme s RAM-om na vašem računalu. Zatvorite neke aplikacije ili kartice u pregledniku da biste oslobodili RAM i ubrzali MacBook. Čim to učinite, primijetit ćete razliku.

Zatvorite neodgovarajuće procese

Problemi mogu uzrokovati neki korisnici, određene aplikacije, pa čak i web stranice. Provjerite u aplikaciji Monitor monitora. Pritisnite Naredba + razmaknica lansirati Reflektor brže i upišite "Monitor aktivnosti“. Zatim pronađite aplikacije ili procese koji ne odgovaraju, dvokliknite i kliknite Prestati dugme. Dok ste u Monitoru aktivnosti, također možete provjeriti neke aktivnosti koje troše puno memorije i napustiti postupak.

Očisti sustav predmemorije

Svaki put kada koristite računalo, vaše će se aktivnosti pohraniti u sistemski zapisnik. Ako ih nikada ne očistite, predmemorija će se nakupljati i zauzimati prostor na tvrdom disku. Da biste pronašli datoteke predmemorije na Macu, možete pokrenuti Finder, kliknuti Go na gornjoj traci izbornika i na padajućem izborniku odabrati Go to Folder. Tip ~ / Biblioteka / Predmemorije i kliknite Go. Odaberite datoteke predmemorije i uklonite ih u otpad.

Ažuriranje softvera

Ako primite obavijest o ažuriranju softvera, obavezno je preuzmite i instalirajte. Ažuriranje softvera vašeg Maca ne samo da će poboljšati sigurnost i donijeti nove značajke, već može poboljšati i performanse. MacOS računala Mac možete ažurirati putem App Storea. Cijeli vodič pročitajte ovdje.

Koristite Cleaner Apps

Postoji mnogo čistijih aplikacija za Mac, a neki od njih su besplatni. CCleaner i ClearMyMac su dva najpopularnija softvera za čišćenje macOS-a. Možete osloboditi RAM jednim klikom kad god vaš MacBook Pro radi sporo. Većina sredstava za čišćenje ima mnogo korisnih alata za brisanje datoteka predmemorije, pomažući vam u deinstaliranju nepotrebnih aplikacija ili skeniranju zlonamjernog softvera bez previše napora.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found