Vodiči

Kako riješiti problem sa zvukom izobličenog Samsung Galaxy S7

Galaxy S7 vrhunski je telefon predstavljen ove godine. Imali smo puno očekivanja od najnovijeg Samsung-ovog flagshipa i telefon je prilično ispunio naše nade. Sjajnim dizajnom i velikom snagom, nije bilo razloga da se naruši rad telefona. Samsung je nesumnjivo uspio stvoriti nepokolebljiv ventilator za svoj vodeći telefon. Ali jedna stvar s kojom se još uvijek moramo nositi je nekoliko problema koji se stalno pojavljuju na svakom telefonu. Jedan od uobičajenih problema koje smo čuli od korisnika je izobličenje zvuka i svi žele znati kako riješiti iskrivljene probleme sa zvukom Samsung Galaxy S7.

Prije nego što prijeđete na donja rješenja, imajte na umu da se problem može pojaviti ako je uređaj bio u vodi. Ako je to slučaj, moguće je da je u zvučniku malo vode. Obrišite telefon i pustite da se potpuno osuši. Pogledajmo neke od najboljih načina za rješavanje ovog problema.

Pročitajte također: Kako popraviti da Samsung Galaxy S7 tipke za napajanje i glasnoću ne rade

Potencijalni načini za rješavanje problema sa zvukom koji je iskrivio Samsung Galaxy S7

1. rješenje - Ponovo pokrenite telefon

Isključite telefon i izvadite SIM karticu, ponovo umetnite SIM i ponovo uključite telefon. Ponekad, ako postoje problemi u sustavu, jednostavno rješavanje problema obično riješi problem. Provjerite nastavlja li problem nakon ponovnog pokretanja telefona.

2. rješenje - Očistite zvučnik

Puno se puta zvuk izobliči kad se u zvučniku zaglave prljavština i nečistoće što možda stvara probleme putovanju zvuka bez ikakvih zapreka. Da biste to izbjegli, pobrinite se da zvučnik stalno održavate čistim. Nakon čišćenja provjerite radi li zvuk u redu. Kao što je spomenuto u nastavku, ako je vaš uređaj bio u vodi, problem se može dogoditi ako je još uvijek malo vode u zvučniku.

ausdroid.net

3. rješenje - isključite Bluetooth telefona

Primijećeno je da Bluetooth može stvoriti problem sa zvukom. Provjerite je li to slučaj isključivanjem Bluetootha na telefonu. Ako vaš telefon dobro funkcionira nakon što je Bluetooth isključen, tada postoji problem s Bluetoothom na telefonu ili u uređaju s kojim se povezujete. To može uzrokovati izobličenje zvuka.

Ako se vaš telefon poveže s drugim uređajima pomoću Bluetootha bez utjecaja na zvuk, tada problem ima uređaj na koji se povezujete, ali ako se problem nastavi javljati svaki put kada upotrebljavate Bluetooth telefona, obratite se svojem mobilnom operateru ili trgovini u kojoj ste kupili svoj uređaj i zatražite zamjenu.

Rješenje 4 - Uključite UHQ Upscaler

Nekoliko je korisnika riješilo problem uključivanjem / isključivanjem UHQ Upscalera, pa pokušajte. Idite na Postavke> Zvuk i vibracije> Kvaliteta i efekti zvuka i prebacite preklopku UHQ Upscaler.

Rješenje 5 - Prilagodite zvuk

Sjajna stvar kod Samsung Galaxy S7 je činjenica da ima mnoštvo opcija koje možete prilagoditi prema svojim potrebama. Jedna od takvih opcija je Prilagodi zvuk koji vam omogućuje podešavanje zvuka uređaja. Priključite slušalice u uređaj i idite na Postavke> Zvuk i vibracije> Kvaliteta i efekti zvuka> Prilagodi zvuk. Zatim uključite značajku pomicanjem prekidača pored Prilagodi zvuk i prilagodite zvuk koji će biti savršen za vas.

phandroid.com

6. rješenje: Koristite siguran način

Ponekad se za izobličenje zvuka može okriviti jedna od instaliranih aplikacija. Upotrijebite sigurni način da biste provjerili može li neka od aplikacija uzrokovati problem. Kada telefon pokrenete u sigurnom načinu, upotrebljavat ćete zadane aplikacije koje ste dobili s telefonom. Ako zvuk telefona dobro funkcionira sa zadanim aplikacijama, problem je u jednoj od aplikacija koju ste možda nedavno instalirali. S druge strane, ako zvuk i dalje ostaje izobličen, možete prijeći na sljedeći korak. Da biste ušli u siguran način, slijedite ove korake:

 • Isključite svoj Samsung Galaxy S7
 • Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje da biste je uključili i nastavite je držati dok ne vidite logotip Galaxy S7
 • Čim se pojavi logotip, odmah pridržavajte gumb za stišavanje i otpustite gumb za uključivanje
 • Pritisnite i držite tipku za stišavanje dok se telefon potpuno ne pokrene
 • To će vaš telefon staviti u siguran način, a riječi "siguran način" bit će napisane u donjem lijevom dijelu zaslona kako biste bili sigurni da ste ispravno slijedili korake
 • Otpustite tipku za smanjivanje glasnoće nakon što vidite ovaj zaslon

www.youtube.com

Ako izobličenja zvuka ne nastave u sigurnom načinu, postoji problem s jednom od aplikacija treće strane koju možda upotrebljavate. Izađite iz sigurnog načina rada gumbom za napajanje kako biste ponovno pokrenuli telefon kao i obično, a zatim onemogućili aplikacije treće strane jednu po jednu kako biste provjerili koja uzrokuje problem. Jednom kada znate u čemu je problem, jednostavno morate deinstalirati tu određenu aplikaciju.

Rješenje 7: Vraćanje na tvorničke postavke

Ako niste uspjeli prepoznati problem uz pomoć sigurnog načina rada, posljednji je korak vraćanje na tvorničke postavke. To će vaš telefon vratiti na zadane postavke onako kako je izašao iz kutije. Budući da se tvorničkim resetiranjem brišu svi podaci s telefona, važno je stvoriti sigurnosnu kopiju podataka prije nego što resetirate telefon. Također je važno da vaš telefon ima oko 60% baterije kako bi mogao proći kroz postupak resetiranja bez isključivanja u sredini. Ako nema dovoljno baterije, držite telefon priključenim na punjač prilikom resetiranja.

 • Idite na Postavke
 • Dodirnite Sigurnosna kopija i vraćanje
 • Odaberite Vraćanje tvorničkih podataka
 • Dodirnite Poništi uređaj i odaberite Izbriši sve
 • Potvrdite upozorenja koja će se pojaviti na stranici i ponovo pokrenite telefon nakon završetka resetiranja

Ako se izobličenja zvuka i dalje nastave, posjetite trgovinu u kojoj ste kupili pametni telefon ili kontaktirajte mobilnog operatera.

Također možete pročitati: Samsung Galaxy S7 uobičajeni problemi i njihova rješenja

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found