Vodiči

Kako popraviti senzor blizine ne radi na iPhoneu

Vjerojatno ste čuli za senzor blizine. Sadržan je u današnjim pametnim telefonima. Što je senzor blizine? Koliko je to važno? A kako se koristi na iPhoneu? Senzor blizine prvi je put predstavljen 2007. Senzor blizine otkriva bilo koji objekt u blizini zaslona i koristi se u iOS-u za uspavljivanje zaslona kada upućujete poziv i kada je vaš iPhone pričvršćen na uho. Ovo je jedna od prvih važnih značajki u iPhoneu zbog koje zaslon iPhonea ne smije biti nenamjerno dodirivan kad telefonirate. Ova značajka također ima za cilj uštedu baterije tijekom dugotrajnog razgovora na iPhoneu.

Što ako senzor blizine ne radi na iPhoneu? Zaslon iPhonea ostaje upaljen kad telefonirate i nenamjerno dodirnete zaslon ili dodirnete značajku miksa tako da vaš iPhone miks bude isključen, a vaš prijatelj neće moći čuti vaš glas. To može biti tako dosadno. Dakle, želimo podijeliti kako popraviti senzor blizine kako biste mogli ugodno uživati ​​u telefonu bez brige da biste dodirnuli iPhone zaslon.

Također pogledajte: Kako riješiti problem kako iPhone ne zvoni

Načini popravljanja senzora blizine ne rade na iPhoneu

www.digitaltrends.com

Uklonite kućište i zaštitnik zaslona i očistite zaslon

Na raspolaganju su razne futrole za iPhone, izrađene od različitih materijala, s različitim dizajnom i funkcijama. Ako primijetite probleme sa senzorom blizine, uklonite kućište. U slučaju da imate zaštitnik zaslona, ​​uklonite i njega. Pravilno očistite zaslon svog iPhonea.

Isključite / uključite telefon

Isključite iPhone pritiskom na tipku za napajanje nekoliko sekundi dok se ne pojavi Slide Power Off, a zatim ga pomaknite udesno. Pričekajte nekoliko sekundi i uključite ga pritiskom na tipku za uključivanje (tipka za spavanje / buđenje). Kad se uređaj loše ponaša, često je potrebno samo ponovno pokretanje da bi stvari počele ponovno funkcionirati.

support.apple.com

Tvrdi reset

Metoda prisilnog ponovnog pokretanja može riješiti mnoge probleme s iPhoneom, poput problema s padom aplikacije, smrzavanjem ili zaostajanjem iPhonea itd. Ova metoda može osloboditi RAM vašeg iPhonea i ubrzati njegove performanse. Neki su korisnici rekli da ovo rješenje može biti vrlo korisno kada iPhone senzor blizine ne radi. Da biste izvršili hard reset:

 • Istodobno pritisnite i držite tipku za uključivanje i isključivanje
 • Držite tipke najmanje 10 sekundi ili dok se ne pojavi Appleov logotip

support.apple.com

Možete pročitati i: Kako popraviti da se iPhone neće povezati s iTunes Store

Ažurirajte iOS

Ponekad se problem na iPhoneu javlja zbog nekih grešaka. Ovaj se problem obično rješava nakon što ažurirate softver na najnoviju verziju. Ažuriranje donosi i neke druge ispravke i nove značajke. Evo koraka za ažuriranje iOS-a:

 • Provjerite imate li brzu internetsku vezu. Nedovršeni postupak ažuriranja može uzrokovati problem koji se zove iPhone zaglavljen u načinu oporavka.
 • Spojite uređaj na izvor napajanja
 • Ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije nego što postupak započne.
 • Idite na Postavke> Općenito> Ažuriranje softvera.
 • iPhone će provjeriti ima li ažuriranja. Novo će se ažuriranje pojaviti na zaslonu ako je dostupno. Moći ćete vidjeti i kratko objašnjenje i veličinu ažuriranja.
 • Dodirnite "Instaliraj".
 • iPhone će se ponovo pokrenuti i instalirati najnovije ažuriranje za iOS. Ako uspije, dočekat će vas zaslon "Ažuriranje dovršeno".

Resetirajte sve postavke

Ako niti jedna od tih metoda ne uspije, možete pokušati izvršiti Resetiranje svih postavki na iPhoneu. Ova tehnika vratit će sve postavke na tvorničke vrijednosti. Da biste to izveli, idite na Postavke> Općenito> Poništi> Poništi sve postavke. Nakon što unesete šifru, dodirnite Poništi sve postavke da biste dovršili postupak.

Izbrišite sav sadržaj i postavke

Ova metoda neće izbrisati samo postavke, već i sve podatke i aplikacije koje imate na iPhoneu. Zbog toga morate prethodno napraviti sigurnosnu kopiju podataka. Koraci su slični metodi "Poništi sve postavke", osim u zadnjem dijelu. Otvorite Postavke> Općenito> Poništi> Poništi sve sadržaje i postavke. Unesite šifru, a zatim dodirnite "Izbriši iPhone" za potvrdu.

Vratite svoj iPhone

Možete se pitati koja je razlika između metoda "Izbriši iPhone" i "Vrati iPhone". Oboje će izbrisati sve podatke i postavke na iPhoneu, ali postupak vraćanja učinit će to dublje. Proces vraćanja također će formatirati i ponovo instalirati OS.

 • Spojite iPhone na Mac / PC pomoću munjevitog kabela
 • Provjerite jeste li instalirali najnoviju verziju iTunesa na svoj Mac / PC
 • Otvorite iTunes softver
 • Na kartici sažetka kliknite Vrati
 • iTunes će prvo preuzeti firmware
 • Neka se postupak obnavljanja dovrši

Vratite iPhone u DFU načinu

DFU način ili nadogradnja firmvera uređaja omogućuje vraćanje svih uređaja iz bilo kojeg stanja. Da biste vratili svoj iPhone u DFU načinu: priključite iPhone na Mac / PC, a zatim pokrenite iTunes. Držite pritisnutu tipku za napajanje i početnu tipku dok se iPhone ponovo ne pokrene. Pričekajte 5 sekundi i otpustite tipku za napajanje, ali nastavite pritiskati tipku za početak. Ako uspije, zaslon vašeg iPhonea ostat će taman, ali iTunes će otkriti vaš iPhone u načinu oporavka. Odaberite Restore i iTunes će preuzeti potreban firmver i vratiti vaš iPhone na tvorničke postavke.

Ovi su problemi / rješenja pronađeni i učinkoviti na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Ako ste isprobali sve gornje probleme s softverom, ali senzor blizine ne radi na iPhoneu, trebali biste posjetiti najbližeg Appleovog ovlaštenog davatelja usluga ili posjetiti jednu od Appleovih trgovina u blizini.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found