Vodiči

Kako tvornički resetirati Samsung Galaxy S9 i S9 Plus

Samsung Galaxy S9 i S9 Plus vodeći su pametni telefoni brenda za 2018. Sportske manje nadogradnje u odnosu na Galaxy S8, nastavili su vladati tržištem zbog svojih nevjerojatnih hardverskih specifikacija i dizajna. Međutim, ako je vaš telefon pokazivao znakove problema kao što su usporavanje, problemi s Wi-Fi mrežom ili nedostaju značke obavijesti, evo kako vratiti Samsung Galaxy S9 i S9 Plus na tvorničke postavke.

Dvije su glavne vrste resetiranja za koje se možete odlučiti sa svojim pametnim telefonom Galaxy S9. Prije nego što krenete s tvorničkim resetiranjem, koje je također poznato i kao opcija hard reset, možete isprobati soft reset kako biste vidjeli rješava li neke probleme.

Također pogledajte: Kako ubrzati Samsung Galaxy S9

Kako tvornički resetirati Samsung Galaxy S9 i S9 Plus

1. metoda: Kako resetirati Samsung Samsung S9

Pametni telefoni imali su vrijeme kada možete fizički ukloniti bateriju i vratiti je. Riješit će većinu problema, no kako bi uređaje učinili sigurnijima i produžili vijek trajanja baterije, proizvođači su ovih dana uklonili ovu značajku u gotovo svakom pametnom telefonu.

Kada izvršite soft reset, natjerate telefon da vjeruje da je baterija uklonjena. To se postiže kratkim isključivanjem napajanja i osiguravanjem da se sva predmemorija, osim ostalih stvari pohranjenih u RAM, potpuno briše. Iako će vraćanje na tvorničke postavke u potpunosti izbrisati telefon s bilo koje memorije, mekim resetiranjem jednostavno će se ukloniti privremene datoteke i vaš će telefon ostati netaknut kao što je već bio.

 1. Na telefonu pronađite tipku za stišavanje i utišavanje. Ponekad bi se novi korisnici mogli naći u zbunjenoj situaciji jer je tu gumb Bixby zajedno s ostalim osnovnim gumbima.
 2. Gumb za napajanje i tipke za glasnoću možete pronaći u gornjoj srednjoj desnoj strani telefona
 3. Postavite ruke na takav način da istovremeno možete pristupiti oba gumba. Obavezno držite telefon u ugodnom položaju
 4. Istodobno pritisnite i držite glasnoću kao i tipku za uključivanje
 5. Držite ove tipke neprekidno 10 sekundi, ne skidajući prste s njih i pričekajte da se zaslon isprazni
 6. Nakon što se vaš Galaxy S9 Plus telefon isprazni i započne postupak ponovnog pokretanja, ostavite tipke

Moglo bi potrajati nekoliko sekundi da se telefon potpuno ponovno pokrene i vrati na početni zaslon. Unesite lozinku ili zaključavanje uzorka da biste je otvorili. Nakon što se učitaju svaka aplikacija i usluga, počnite koristiti svoju, kao što to obično radite, i potražite znakove problema koji su se i dalje javljali prije nego što ste izvršili soft reset.

2. metoda: Priprema za tvorničko resetiranje Galaxy S9 Plus

Vraćanje na tvorničke postavke u industriji je poznato i kao hard reset i vraća vaš telefon na izvorne tvorničke postavke. Drugim riječima, vaš će uređaj postati kao nov i sve aplikacije, igre koje ste možda instalirali tijekom mjeseci, u potpunosti će se izbrisati.

Kroz duga razdoblja korištenja, većina pametnih telefona usporava se jer korisnici instaliraju puno aplikacija, igara bez njihovog znanja. Ne možete si zamjeriti što to činite jer svaki dan i tjedan dolazi puno novih sadržaja koji vas prisiljavaju da ih provjerite. Sve ove aplikacije ostavljaju trag datotekama u RAM-u i pohrani, čak i ako ih deinstalirate u roku od nekoliko sati.

Takve se aplikacije postupno grade, zauzimaju više prostora, štede neželjenu predmemoriju i na kraju uzrokuju probleme sa softverom na vašim telefonima Galaxy S9 ili Galaxy S9 Plus. Vraćanje na tvorničke postavke rješenje je za sve ove probleme jer će obrisati telefon sa svake posljednje datoteke i osigurati da je vaš uređaj čist kako treba.

 1. Obavezno uklonite svoj Google račun sa Samsung uređaja
 2. Račun treba ukloniti ako ćete svoj telefon prodati, pokloniti nekom drugom ili planirate koristiti drugi uređaj s istim računom
 3. Ako su detalji vašeg računa netaknuti, telefon će zadržati podatke i zatražit će od vas da unesete vjerodajnice, uključujući lozinku, čak i nakon vraćanja na tvorničke postavke
 4. To je zaštitni mehanizam koji je Google stvorio kako bi zaštitio vaš telefon od krađe i bilo koje osobe koja mu pokušava pristupiti bez vašeg dopuštenja
 5. Otvorite izbornik Postavke, dodirnite Cloud and Accounts
 6. Otvorite račune, a zatim Google
 7. Dodirnite ikonu Izbornik, a zatim Ukloni račun da biste trajno uklonili svoj Google račun

Nakon završetka resetiranja, isti Google račun možete aktivirati još jednom ako trebate. Omogućuje potpuno brisanje telefona na tvorničke postavke.

3. metoda: Kako tvornički resetirati svoj Galaxy S9 telefon?

Resetiranje vašeg Galaxy S9 uređaja dok je još uvijek funkcionalan i u radnom je stanju puno je lakše nego kad ne reagira. Većina korisnika možda se neće suočiti s bilo kojim problemom u ovom procesu sve dok im je telefon pokrenut.

 1. Idite na stranicu Postavke na telefonu
 2. Pomaknite se prema dolje da biste pronašli značajku Općenito upravljanje
 3. Dodirnite Sigurnosna kopija i vraćanje da biste spremili podatke u oblak
 4. Pronađite opciju Factory Data Reset i dodirnite Reset
 5. Potvrdite klikom na Izbriši sve kada se na to zatraži
 6. Pričekajte nekoliko minuta da postupak završi i telefon se ponovno pokreće na početnu stranicu sa zadanom pozadinom

Možete potvrditi da je vraćanje na tvorničke postavke uspješno dovršeno kada pronađete početni zaslon sa prikazanom zadanom pozadinom Samsung Galaxy S9 umjesto one koju ste koristili posljednju. Kad otvorite prozor aplikacija, vidjet ćete i da su sve dosad preuzete aplikacije i igre izbrisane, osim onih koje su prema zadanim postavkama isporučene s telefonom.

Metoda 4: Kako tvornički resetirati Galaxy S9, S9 Plus kada ne reagira?

Korisnici se mogu susresti sa situacijom kada njihov Galaxy S9 ili Galaxy S9 Plus uopće ne reagira. Telefon može prikazivati ​​česte probleme s vješanjem, gumbi možda neće raditi ispravno ili vam ponekad neće omogućiti pristup stranici s postavkama za ručno vraćanje na tvorničke postavke.

U takvom scenariju još uvijek postoji mogućnost dovršetka postupka usmjeravanjem na zaslon Samsung Android Recovery. Ako ste u prošlosti koristili računalo sa sustavom Windows, ovo je slično prelasku u sigurni način za dovršetak radnje. Sve što trebate učiniti je slijediti korake u nastavku za vraćanje tvorničkih postavki vašeg Samsung uređaja koji ne reagira.

 1. Pronađite tipku za pojačavanje i gumb Bixby na vašem Galaxy S9. Svi se ti gumbi nalaze na lijevoj strani telefona
 2. Započnite pritiskom i istovremeno držanjem tipke za pojačavanje i Bixby
 3. Dok još uvijek držite ove tipke, pritisnite i držite tipku za uključivanje koja se nalazi na desnoj strani vašeg pametnog telefona Galaxy
 4. Pričekajte nekoliko sekundi i zaslon vašeg telefona ugasit će se
 5. Kad se Android logotip pojavi na vašem telefonu, odmah otpustite sve tri tipke koje držite do sada

Navigacija načinom oporavka je jednostavna, ali morate biti strpljivi da biste ga koristili jer zaslon osjetljiv na dodir vašeg telefona više neće raditi. Možete se kretati kroz različite opcije prikazane na zaslonu pomoću tipki za pojačavanje i smanjivanje glasnoće, dok se tipkom za uključivanje možete potvrditi svoj izbor.

 1. Kada se pojavi logotip Androida i prikaže zaslon za ažuriranje, pričekajte da telefon uđe u izbornik za oporavak sustava Android
 2. Opcije će biti prikazane na crnoj pozadini i možete se kretati pomoću tipki za glasnoću
 3. Pomaknite se prema dolje pomoću gumba za smanjenje glasnoće i pronaći ćete opciju "vraćanje na tvorničke postavke" koja se također čita kao brisanje podataka
 4. Označite opciju i pritisnite tipku za napajanje da biste potvrdili odluku
 5. Telefon će zatražiti da ponovo potvrdite svoju odluku jer se ona ne može poništiti nakon što se izbrišu cjelokupni podaci
 6. Potvrdite svoj izbor ponovnim pritiskom gumba za napajanje i pritisnite da

Vraćanje na tvorničke postavke na vašem pametnom telefonu Galaxy S9 započet će sada i možete ga vratiti u izvorno stanje čak i ako su neke nevaljale aplikacije uzrokovale problem. Ova će metoda funkcionirati besprijekorno kada pokušate resetirati svoj uređaj koji ne reagira i više nemate pristup glavnom zaslonu ili stranici s postavkama telefona zbog problema s vješanjem ili sličnog problema.

Zaključak

Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus besprijekorni su u specifikacijama, a većina softverskih problema može se riješiti pokretanjem tvorničkih postavki. Možete isprobati soft reset i prijeći na hard reset. Ako se problemi nastave i nakon završetka cijelog postupka, pošaljite svoj telefon timu za korisničku podršku u Samsungu po zamjenu. Obavezno napravite sigurnosnu kopiju svih podataka na Google disku, Evernoteu, LastPassu i drugim aplikacijama koje biste mogli koristiti jer će telefon izbrisati sve podatke prije nego što ih vratite na tvorničke postavke. Možete ih preuzeti sve odjednom povezivanjem s Wi-Fi mrežom nakon završetka resetiranja.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found