Vodiči

Kako riješiti problem s pregrijavanjem LG G4

LG je tijekom godina najavio mnoge izvrsne uređaje, a njihov LG G4 zasigurno je među najboljima. Ljubitelji LG-a koji imaju ovaj uređaj zadovoljni su njegovim performansama, sposobnostima i značajkama, no neki su ljudi prijavili nekoliko problema s ovim modelom. Jedan od problema na koji se mnogi žale je pregrijavanje, što je jedno od najčešćih problema u svijetu pametnih telefona. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da to riješite, a mi ćemo podijeliti nekoliko potencijalnih rješenja kako biste mogli pokušati riješiti problem s pregrijavanjem LG G4. Ako dolje navedena rješenja ne riješe problem, obratite se svojem mobilnom operateru za daljnju pomoć.

Također možete pročitati: Kako riješiti probleme s Bluetoothom LG G4

Načini za rješavanje problema s pregrijavanjem LG G4

www.alphr.com

Bilješka:

# 1 Imajte na umu da radnje, poput igranja igara na uređaju sat ili dva, uzrokuju problem pregrijavanja. Ovo će također isprazniti bateriju.

# 2 Uklanjanje kućišta (ako ga imate) može biti korisno.

Rješenje br. 1: Ponovo pokrenite LG G4

Ako ste primijetili da se vaš uređaj zagrijava, pustite da se ohladi i ponovo ga pokrenite. Pritisnite i držite gumb za uključivanje i dodirnite Restart. Uređaj će se ponovno pokrenuti i nakon što nadgleda pregreva li se. Ako se dogodi, prijeđite na druga rješenja navedena u nastavku.

Rješenje br.2: Isključite Wi-Fi, Bluetooth i GPS

Ne trebaju vam Bluetooth, GPS i Wi-Fi stalno, zar ne? Preporučljivo je isključiti ove usluge kada vam nisu potrebne jer imaju utjecaj na bateriju i mogu uzrokovati probleme s pregrijavanjem.

Rješenje br.3: Smanjite razinu svjetline

Problemi s pražnjenjem baterije i pregrijavanjem povezani su, a stvari zbog kojih se baterija brzo prazni također uzrokuju problem pregrijavanja. Smanjenje razine svjetline može biti korisno. Da biste prilagodili svjetlinu, idite na Postavke, dodirnite Aplikacije> Postavke, a zatim dodirnite Zaslon.

Rješenje br.4: Zatvorite aplikacije koje rade u pozadini

Tone aplikacija koje rade u pozadini jedan su od razloga zašto se baterija brže troši i zašto se telefon pregrijava. Da biste zatvorili pozadinske aplikacije, dodirnite gumb Nedavne aplikacije i dodirnite i povucite aplikaciju koju želite zatvoriti lijevo ili desno. Sve pozadinske aplikacije također možete zatvoriti tako da dodirnete Izbriši sve.

Rješenje br. 5: Onemogućite bloat aplikacije na LG G4

Već znate da među proizvođačima postoji trend dodavanja tona aplikacija na uređaje i teško da ćete koristiti bilo koju od tih aplikacija. Stvar je u tome što se te aplikacije ne mogu deinstalirati, pa ih možete onemogućiti, ali ne biste trebali onemogućiti nijednu aplikaciju. Aplikacije kao što su Stock Calendar aplikacija, QuickRemote, Backup Agent, AmazonAppStore, Amazon Mobile, AmazonMP3 i nekoliko drugih su aplikacije koje se mogu sigurno onemogućiti. Da biste to učinili, idite na Postavke> Upravitelj aplikacija i na kartici "Sve" pronađite aplikaciju koju želite deaktivirati, dodirnite je i kliknite "Onemogući".

Rješenje br.6: Deinstalirajte aplikacije koje ne koristite

Ako na vašem LG G4 imate ogroman broj aplikacija trećih strana, bilo bi dobro riješiti se onih koje ne koristite ili ih jednostavno više ne trebate. Da biste to učinili, idite na Postavke> Upravitelj aplikacija> Preuzeto i prođite kroz aplikacije. Pronađite onu koju želite ukloniti, dodirnite aplikaciju i kliknite Deinstaliraj.

Rješenje br.7: Koristite Greenify

U Trgovini Play postoji toliko aplikacija koje će poboljšati performanse vašeg uređaja, a Greenify je jedna od takvih aplikacija. Aplikacije koje ne koristite stavit će ih u stanje hibernacije, a to znači da će zaustaviti aplikacije tako da ne mogu uzrokovati pražnjenje baterije ili probleme s pregrijavanjem.

Rješenje br. 8: Ažuriranje softvera

Trebali biste osigurati da je softver ažuran. Nova verzija može poboljšati stabilnost i performanse vašeg uređaja te ispraviti pogreške. Da biste vidjeli postoji li nova verzija dostupna za preuzimanje, idite na Postavke> O telefonu> Ažuriranja softvera, a zatim dodirnite Provjeri ažuriranje.

Rješenje br.9: Pokrenite LG G4 u sigurnom načinu rada

Možda se jedna od aplikacija treće strane loše ponaša i uzrokuje problem pregrijavanja. Možete pokrenuti LG G4 u sigurnom načinu rada, a da biste to učinili, isključite uređaj i ponovo ga pokrenite, a nakon što vidite logotip na zaslonu pritisnite i držite tipku za stišavanje glasnoće pritisnutu i kad se pojavi početni zaslon otpustite gumb. Kada to učinite, nadgledajte uređaj i kako on radi. Ako nema pregrijavanja, to znači da problem stvara aplikacija.

Ono što možete učiniti je deinstalirati aplikacije koje ste nedavno preuzeli ili možete izvršiti vraćanje na tvorničke postavke, čime će se izbrisati ne samo vaši podaci i postavke, već i sve aplikacije nezavisnih proizvođača koje ste preuzeli (to će biti objašnjeno u nastavku).

Rješenje br.10: Vraćanje na tvorničke postavke

Vraćanje na tvorničke postavke obično se navodi kao posljednje rješenje jer to znači da će se vaši osobni podaci, postavke i aplikacije izbrisati. Prije nego što nastavite, napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Kada to učinite, slijedite ove korake: Postavke> Općenito> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje, kliknite na Poništavanje tvorničkih podataka> Poništi telefon> Izbriši sve.

Izvor slike: www.forbes.com

Također možete pročitati: Kako riješiti probleme s performansama LG G4

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found