Vodiči

Kako isključiti nedavnu Google povijest pretraživanja

Google bilježi sve što pretražujete putem tražilice. Nije važno koji uređaj koristite, dok se ne prijavite na Googleovu uslugu na uređaju, povijest pretraživanja se bilježi i koristit će se za poboljšanje pretraživanja na Googleu i obavještavanje o najnovijim pretraživanjima. Ovo je dobra značajka koja će vam pomoći ubrzati pretraživanje i dati vam opću ideju o vašim navikama pretraživanja.

Ako ne uživate u Googleovoj značajci da vam govori što ste tražili ili ne pratite što radite na Googleu, radije biste isključili Google povijest pretraživanja. To znači da vas Google i njegove usluge neće pitati o vašim navikama pretraživanja. Svatko tko ima pristup vašem računalu i vašoj Google prijavi neće moći vidjeti vašu povijest pretraživanja i saznati koje su vaše navike pretraživanja.

Pročitajte također- Kako pronaći pjesmu po zvuku uz pomoć usluge Google Now

Slijedite ove korake da biste saznali kako isključiti nedavnu Google povijest pretraživanja u Google Chromeu:

> Prijavite se na stranicu povijesti Googlea. Možete slijediti ovo - www.google.com/history. Od vas će se tražiti da unesete svoj Google ID za prijavu i lozinku. Nakon što se prijavite, pronaći ćete zaslon s natpisom "Aktivnost na webu i u aplikacijama".

www.eff.org

> Na ovoj stranici moći ćete pregledati Google povijest pretraživanja i možete izbrisati sva pretraživanja koja želite.

> Da biste isključili Googleovo praćenje povijesti, kliknite "Ažuriraj postavku" u odjeljku "Dobijte više od Googlea".

> Naći ćete se na stranici koja vam daje mogućnost pauziranja pretraživanja i pregledavanja.

> Nakon što ga isključite, možete početi upotrebljavati Google, a da ne vidite nedavna pretraživanja na tražilici.

Morate shvatiti da isključivanje Google povijesti pretraživanja ne znači da Google ne bilježi vaše aktivnosti. Gigant pretraživača nastavlja bilježiti svaki pojedini upit za pretraživanje i povezuje ga s vašom IP adresom. To je učinjeno kako bi Google mogao poboljšati vlastite usluge.

Povijest Googlea možete onemogućiti i tako da prijeđete na sljedeću vezu - //www.google.com/settings/accounthistory/search.

Jednom kada se prijavite na gornju stranicu, jednostavno morate kliknuti na Pauza, a zatim kliknuti na Pauziraj povijest u prozoru koji se pojavi.

Isključivanjem Googleovog praćenja možete osigurati da drugi neće moći vidjeti ono što ste tražili na Googleu ako pristupe vašem računalu dok ste prijavljeni na Google. Za one koji su zabrinuti za privatnost korištenja interneta, ovo je izvrsna opcija da vaša pretraživanja budu povjerljiva.

Iako to ne garantira da Google neće nastaviti pratiti što radite na mreži, pomaže vam da svoja pretraživanja upotrijebite barem od javnosti. Drugi način osiguranja anonimnosti pretraživanja jest anonimno prikazivanje na Google Chromeu. Korištenje anonimnog prozora omogućuje vam pretraživanje Googlea bez ostavljanja otisaka o onome što ste pretraživali.

www.pcadvisor.co.uk

Može se koristiti za pristup web mjestima, a također koristiti tražilicu bez da preglednik bilježi vaše aktivnosti. Ovo je korisno za one koji ne vole da ih netko prati.

Sljedeći put kad vidite da Google potiče vaša nedavna pretraživanja, ne morate se gnjaviti oko zabrinutosti zbog privatnosti. Sve što trebate je jednostavno slijediti korake za pauziranje pretraživanja i pregledavanja i korištenje Googlea, a da vam tražilica ne kaže koje su vaše navike pretraživanja.

Možete pročitati i - Kako sinkronizirati Google kalendar s programom Outlook

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found