Vodiči

Upute za Yalu Jailbreak za iOS 10.0.1 - 10.2

Danas ćemo razgovarati o iOS 10.0.1 - 10.2 Yalu Jailbreak-u i naučiti vas kako ga instalirati na vaš iDevice. Prije svega, morate znati da se ova verzija i dalje smatra BETA verzijom i ponekad se može slučajno srušiti, pa je koristite na vlastiti rizik.

Zahtjevi:

  • Računalo koje radi na sustavu Windows ili Mac;
  • Najnovija verzija iTunesa instalirana na računalu;
  • Yalu .ipa datoteka;
  • Cydia Impactor
  • Kompatibilni iDevice.

Kompatibilni uređaji:

  • iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad Mini 4;
  • iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus;
  • iPod Touch 6.

UPOZORENJE: Prije nego što započnete instalirati ovaj jailbreak na svoj uređaj, moramo napomenuti da je on napola nevezan, što znači da ćete ga morati ponovo aktivirati na svom uređaju svaki put kada ponovno pokrenete ili isključite uređaj.

Uređaj će normalno funkcionirati nakon ponovnog pokretanja / isključivanja, ali sve prilagodbe prestat će raditi. Cydia i sve ostale izlomljene aplikacije i dalje će biti vidljive na početnom zaslonu, ali neće funkcionirati.

Da biste ponovno napravili jailbreak svoje slušalice, morat ćete otvoriti aplikaciju yalu102, dodirnuti "Idi" i pričekati da se vaš uređaj pretvori u jail-breakeno stanje. Moramo napomenuti da ćete u slučaju da ponovno pokrenete uređaj nakon jednog tjedna, morat ćete ponovno upotrijebiti "Impactor" za ponovni jailbreak, jer privremeni certifikat traje samo 7 dana.

Promjena root lozinke

Nakon instalacije iOS 10.0.1 - 10.2 Yalu Jailbreak na vaš iDevice, po defaultu će se instalirati SSH demon. SSH demon je vrlo koristan, ali istodobno može biti prilično opasan, jer pretvara vaš uređaj u poslužitelj s pristupom na daljinu. Drugim riječima, ako netko zna vašu root lozinku, moći će daljinski pristupiti i kontrolirati vaše računalo, a da ga uopće ne primijetite. Zadana lozinka za "root" račun na Apple uređajima je "alpska" i toplo vam preporučujemo da je promijenite što je brže moguće.

SAVJET: Dobra vijest je da su programeri Yalu-a odlučili onemogućiti SSH putem Wi-Fi-ja na najnovijoj verziji jailbreak-a, ali uvijek je bolje biti siguran nego žaliti i samo promijeniti root lozinku.

Preuzimanje 10.0.1 - 10.2 Yalu Jailbreak

  • Preuzmite Yalu jailbreak .ipa sa službene web stranice Yalu;
  • Preuzmite Cydia Impactor sa službenog web mjesta Cydia Impactor.

Postoji mnogo web lokacija za prijevaru i to je razlog zašto smo odlučili samo staviti izravnu vezu na službene web stranice kako ne biste na svom uređaju dobili zlonamjerni softver.

Instaliranje10.0.1 - 10.2 Yalu Jailbreak

Prije svega, morat ćete izraditi sigurnosnu kopiju uređaja putem iTunesa, pa svakako instalirajte iTunes na računalo. Kada to učinite, spojite iDevice na računalo i napravite sigurnosnu kopiju svih svojih važnih podataka.

Nakon preuzimanja Yalu .ipa datoteke i Cydia Impactor (morat ćete i ovu raspakirati), svoj iDevice morat ćete povezati s računalom. Uređaj će vas pitati vjerujete li računalu i morat ćete odabrati gumb "Pouzdati se". Također, u slučaju da se iTunes automatski pokrene, morat ćete ga zatvoriti.

Pokrenite Cydia Impactor i provjerite jesu li ID i model uređaja prikazani u glavnom prozoru. U slučaju da ih ne vidite, to znači da vaš iDevice nije prepoznat i morat ćete zatvoriti Cydia Impactor, ponovno povezati svoju mobilnu slušalicu s računalom i pokušati ponovno. Nakon što vaš uređaj bude prepoznat, morat ćete povući .ipa datoteku u Cydia Impactor i unijeti svoj Apple ID i lozinku kada aplikacija to zatraži.

Idite na svoj mobilni uređaj i pristupite Postavkama-> Općenito-> Upravitelj uređaja, odaberite Apple ID koji ste koristili u prethodnom koraku i odaberite "Pouzdanje". (ako imate račun razvojnog programera koji plaća, možete preskočiti ovaj korak). Sada pokrenite aplikaciju "yalu102" na svom iDeviceu, dodirnite "Idi" i pričekajte dok uređaj ne pređe u jail-slomljeno stanje.

Napokon, samo otključajte slušalicu i provjerite je li Cydia dodana na vaš uređaj. Ako ga tamo možete vidjeti, vaš je uređaj upravo razbijen. Uživati!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found