Vodiči

Kako riješiti problem pregrijavanja LG G5

G5 je izvrstan telefon. Snapdragon 820 procesor s 4 GB RAM-a pruža brze performanse i omogućava korisnicima igranje igara bez puno zaostajanja. Ali jedna stvar koja se može pretvoriti u problem je pregrijavanje. Iako mu čipset telefona daje dovoljno snage, čipsetima je ponekad teško prilagoditi se potrebama aplikacija koje koristite ili igara koje igrate. Pored zadataka koji iziskuju izvedbu, postoje i drugi razlozi zbog kojih G5 može imati problema s pregrijavanjem. To se može dogoditi zbog oštećene aplikacije. Pogledajmo dakle rješenja kako riješiti problem pregrijavanja LG G5.

Također pogledajte: Kako onemogućiti bloat aplikacije na LG G4

Kako riješiti problem s pregrijavanjem LG G5:

1. rješenje: Ne koristite telefon dok se puni

Ako se vaš telefon puni, izbjegavajte upotrebu telefona. Igranje igara dok se telefon puni može uzrokovati pregrijavanje. Ako aplikacije koje upotrebljavate zahtijevaju puno napajanja telefona, pregrijavanje može postati problem dok se telefon puni.

2. rješenje: Uklonite futrolu s telefona

Ako za G5 koristite futrolu, provjerite radi li telefon bolje bez futrole. Slučaj ponekad može biti razlog pregrijavanja jer ne dopušta da se toplina lako odvodi sa stražnje strane telefona.

www.androidcentral.com

3. rješenje: Ponovo pokrenite telefon

Kad se telefon pregrije, isključite ga i pustite da se malo ohladi prije nego što ga ponovno pokrenete. To može privremeno riješiti problem pregrijavanja.

4. rješenje: Smanjite svjetlinu telefona

Svijetli zasloni zahtijevaju puno snage. Smanjite razinu svjetline vašeg LG G5 i ne samo da ćete izbjeći pregrijavanje, već ćete moći i uštedjeti bateriju telefona. Da biste smanjili razinu svjetline, pomaknite se do postavki i dodirnite aplikacije. Sada potražite zaslon i promijenite svjetlinu na razinu koja dobro odgovara vašim očima i ne zahtjeva puno energije od telefona.

5. rješenje: Wi-Fi, Bluetooth i GPS

Ako vam trenutno nije potrebna nijedna od ovih usluga, isključite ih jer su one možda jedan od razloga zašto se vaš uređaj pregrijava.

6. rješenje: Provjerite rade li aplikacije u pozadini

Vrlo često pozadinske aplikacije mogu uzrokovati pregrijavanje. To je zato što još uvijek koriste CPU i bateriju vašeg telefona. Vaš telefon mora ih nastaviti napajati ako rade u pozadini. Provjerite ove pozadinske aplikacije i zatvorite ih ako ih ne koristite. Dodirnite Najnovije aplikacije i povucite aplikaciju slijeva udesno ako je želite zatvoriti. Također imate mogućnost istodobno dodirnuti Clear All i ukloniti sve aplikacije.

www.gottabemobile.com

Rješenje 7: Onemogućite Bloatware

Pametni telefoni danas uključuju bloatware koji često ne koristimo. Ako se tako osjećate i za većinu bloatware-a na telefonu, onemogućite aplikacije koje ne upotrebljavate jer ih nećete moći deinstalirati. Da biste onemogućili nijednu aplikaciju koju ne želite koristiti, idite na Postavke i dodirnite Upravitelj aplikacija. Dodirnite Sve kako biste mogli vidjeti sve aplikacije koje se nalaze na vašem telefonu. Odaberite aplikaciju koju želite onemogućiti, dodirnite je i dodirnite Onemogući. Osigurati će da ove aplikacije ne koriste CPU bez potrebe i pomoći će vam u rješavanju problema s pregrijavanjem.

Rješenje 8: Ažuriranja softvera

Redovito provjeravajte ažuriranja softvera i provjerite jesu li sve vaše aplikacije i softver vašeg telefona ažurirani. To će osigurati da vaš uređaj radi stabilnije, a pomoći će i u ispravljanju svih poznatih grešaka ili problema koji mogu uzrokovati probleme s pregrijavanjem.

www.lg.com

Rješenje 9: Koristite siguran način

Uz pomoć sigurnog načina rada moći ćete saznati može li aplikacija treće strane biti razlog pregrijavanja. Da biste telefon pokrenuli u sigurnom načinu, pritisnite i držite tipku za uključivanje, a zatim dodirnite i držite tipku za isključivanje dok ne vidite zaslon s natpisom Ponovno pokretanje u siguran način. Sada dodirnite Ponovno pokreni i pronaći ćete svoj telefon u sigurnom načinu kada se ponovo pokrene. Ako vaš telefon ne pokazuje problem s pregrijavanjem u sigurnom načinu rada, problem je u aplikaciji treće strane. Možete deinstalirati aplikacije treće strane jednu po jednu kako biste provjerili kada problem nestane i znali biste koja uzrokuje problem ili možete resetirati na tvorničke postavke i pokrenuti sve ispočetka.

Da biste resetirali telefon na tvorničke postavke, napravite sigurnosnu kopiju svih datoteka ili ćete izgubiti sve podatke na telefonu. Slijedite ove korake za sigurnosno kopiranje, a zatim resetiranje telefona:

  • Idite na postavke LG G5
  • Na stranici postavki potražite User and Backup
  • Dodirnite Sigurnosno kopiranje i poništavanje
  • Odaberite Vraćanje tvorničkih podataka

Provjerite je li sve sigurnosno kopirano, a zatim odaberite opciju Reset device (Poništi uređaj) na dnu zaslona. Odaberite Izbriši sve. Vašem telefonu će trebati neko vrijeme da se resetira i pokrenut će se nakon što postupak završi.

Također možete pročitati: Kako popraviti zaostajanje tipkovnice LG G4

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found