Vodiči

Kako riješiti probleme sa Samsung Galaxy S9 SD karticom

Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9 + vodeći su telefoni u 2018. Iako teško možete pronaći pogreške s nevjerojatnim dizajnom, specifikacijama fotoaparata i hardvera, telefoni pate od više softverskih problema, uključujući Wi-Fi, SD karticu i nepravilne obavijesti. Istražimo rješenja kako riješiti probleme sa Samsung Galaxy S9 SD karticom kako biste mogli uživati ​​u tom dodatnom prostoru.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s Bluetoothom Samsung Galaxy S9

Kako riješiti probleme sa Samsung Galaxy S9 SD karticom

Metoda 1: Ponovo pokrenite svoj Galaxy S9 telefon

Pametni telefoni danas više nalikuju računalima, a jednostavnim ponovnim pokretanjem ponekad se mogu ispraviti najsloženije pogreške od svih. I dalje možete ponovno pokrenuti uređaj, ali isključivanje i ponovno uključivanje ima svoje prednosti. Kada se podvrgnete ovom postupku, predmemorija će se potpuno očistiti i Android OS će se svježe učitati u nju, što će joj omogućiti da eventualno prepozna vašu memorijsku karticu.

 1. Pritisnite i držite tipku za napajanje
 2. Nekoliko sekundi kasnije pojavit će se skočni zaslon
 3. Dodirnite napajanje i pustite da se telefon potpuno isključi
 4. Pričekajte najmanje 30 sekundi i ponovno pritisnite i držite tipku za napajanje
 5. Android OS će se pokrenuti

2. način: Pravilno demontirajte MicroSD karticu, a zatim je uklonite

Većina korisnika izvijestila je na Samsung forumima da njihov telefon ne može otkriti SD karticu. Neki možda koriste 64 GB ili 128 GB karticu sa svojih starijih pametnih telefona, dok su drugi možda kupili novi. Mnogo je mogućnosti koje su mogle dovesti do ovog problema, ali demontaža microSD kartice dobar je način za pokretanje i provjeru hoće li kartica čitati.

 • Idite na izbornik Postavke na vašem Galaxy S9 telefonu
 • Pomaknite se prema dolje i pronađite opcije za pohranu
 • Dodirnite je i otvorite Postavke pohrane
 • Odaberite Demontiraj i vidjet ćete obavijest na ekranu koja demontira vašu karticu

Nakon što ste uspješno prošli postupak, nastavite koristiti alat za izbacivanje SIM-a da biste uklonili karticu i fizički pregledali karticu. Provjerite postoje li duboke ogrebotine u području čipa, a također provjerite je li vaša SD kartica slomljena ili oštećena na bilo koji način. Fizička oštećenja otežat će matičnoj ploči prepoznavanje memorijskog čipa.

3. način: Demontirajte i montirajte SD karticu bez uklanjanja

SD kartica možda neće funkcionirati kako je predviđeno iz mnogih razloga, a oštećeni memorijski mjesta mogu biti jedan od njih. Iako bi konačna opcija bila kupnja nove, vjerojatno biste trebali potvrditi je li problem uopće vaš Galaxy S9 + ili softver S9.

Slijedite gore navedene korake da biste sigurno demontirali SD karticu, ali zaustavite se na posljednjem odjeljku jer je ne morate fizički ukloniti iz utora.

 • Nakon što uspješno demontirate karticu, pričekajte 30 sekundi do 1 minute.
 • Obavezno zatvorite prozor s postavkama tijekom razdoblja čekanja
 • Vratite se natrag u Postavke i pronađite Pohranu
 • Dodirnite opciju SD kartice, a zatim Mount SD Card
 • Vašem telefonu može trebati nekoliko sekundi da ponovo obradi i montira pohranu

4. metoda: Provjerite veličinu prostora za pohranu i proizvođača vaše MicroSD kartice

Glavni Samsung mobiteli izvrsni su u hardverskom smislu jer mogu podržati vanjske kartice za pohranu do 400 GB, što je ogroman broj. Međutim, nisu podržani svi proizvođači i modeli microSD kartica, a kad povećate pohranu, to može dovesti do problema s otkrivanjem. Umjesto da pokušavate pronaći kako riješiti probleme sa Samsung Galaxy S9 SD karticom, prvo biste trebali provjeriti model proizvoda, proizvođača i kompatibilnost s najnovijim vodećim telefonima.

 • Provjerite brzinu čitanja i pisanja s kartice; kao pokušaj da ga poguraju, proizvođači mogu nadići industrijske standardne brojeve
 • Koristite istu SD karticu u različitim uređajima i provjerite jesu li otkriveni kako biste potvrdili jesu li kompatibilne sa pametnim telefonima
 • Nabavite zamjenski čip od prodavatelja da vidite radi li i otkriva li ga vaš Galaxy telefon

5. metoda: Izvršite cjelovito formatiranje memorijske kartice

Bila to nova ili stara SD kartica, potpuno formatiranje i upotreba sa pametnim telefonom Samsung Galaxy S9 možda bi zapravo moglo funkcionirati. Prije nego što to učinite, važno je znati da će se svi vaši podaci izbrisati.

Savjeti za formatiranje MicroSD kartice

 • Prenesite sve fotografije svog telefona na Google fotografije u punoj razlučivosti i ako ih nemate na tone, dovoljno prostora bi trebalo biti dovoljno
 • Provjerite imaju li pjesme i filmovi pohranjeni na vašoj kartici sigurnosne kopije na računalu
 • Videozapise pohranjene u aplikacijama kao što su Netflix, Amazon Prime i Apple Music trebalo bi ponovno preuzeti, jer ne postoji mogućnost njihove sigurnosne kopije
 • Ako imate rezervnu pohranu ili veliki tvrdi disk, prenesite cijeli sadržaj, ali ga nemojte zamijeniti nakon formatiranja

Postupak oblikovanja

 • Otvorite stranicu Postavke na telefonu Galaxy S9 ili S9 +
 • Pomaknite se prema dolje da biste pronašli opciju Pohrana
 • Otvorite SD karticu i odaberite Format
 • Postupak može potrajati nekoliko minuta da bi bio dovršen, a vaši će se podaci u potpunosti izbrisati

Starije SD kartice možda će biti puno lakše otkriti kad su formatirane i svježe. Ako ne postoji problem sa softverom, telefon bi sada trebao otkriti vašu karticu, što vam omogućuje da iskoristite dodatni raspoloživi prostor.

Metoda 6: Potražite Popis kompatibilnih SD kartica na službenom web mjestu tvrtke Samsung

Nakon što dovršite sve gore navedene korake, ako micro SD kartica ne radi, razmislite o sljedećim metodama. Isključite i montirajte karticu u drugi pametni telefon da biste provjerili radi li. Također ga možete priključiti u čitač SD kartica koji se nalazi u prijenosnim računalima ili stolnom računalu kako biste provjerili može li isti otkriti. Ako ne otkrije vanjsku pohranu, problem je vjerojatno u kartici, a ne u vašem pametnom telefonu Samsung Galaxy S9.

Prije nego što kupite novu SD karticu koja je očito rješenje problema, posjetite službeno web mjesto Samsung kako biste pronašli popis kompatibilnih memorijskih kartica i pronašli ih kod mrežnog prodavača. To bi vam trebalo pomoći da riješite problem.

Metoda 7: Vraćanje pametnih telefona na tvorničke postavke (Upozorenje! Izgubit ćete sve podatke)

Konačna opcija je tvorničko vraćanje na pametni telefon Galaxy S9 slijedeći korake u nastavku. Kada to učinite, izgubit ćete sve podatke pohranjene na uređaju, osim podataka spremljenih na vašem računu u oblaku.

 • Otvorite stranicu Postavke na vašem Galaxy S9
 • Pronađite opciju Opće upravljanje
 • Dodirnite da biste otvorili Reset options
 • Dodirnite Vraćanje tvorničkih podataka

Većina bugova povezanih s telefonom može se riješiti vraćanjem na tvorničke postavke. Kada to učinite, preuzmite najnovija ažuriranja softvera sa Samsunga. Nužni su za rješavanje svih identificiranih problema i osiguravanje da vaš telefon radi kako je predviđeno.

Završne riječi

Znanje kako riješiti probleme sa Samsung Galaxy S9 SD karticom trebalo bi vam pomoći da sami riješite problem putem jedne od ovdje spomenutih metoda. Tvrtka je službeno prepoznala sve probleme koje su korisnici prijavili i rade na višestrukim ažuriranjima softvera kako bi ih riješili. Ako je problem u vašoj SD kartici, morate je popraviti na svom kraju da bi uspjela.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found