Vodiči

Kako riješiti probleme s Bluetoothom u aplikaciji Galaxy Note 5

Galaxy Note 5 dolazi sa svim osnovnim potrebama koje korisnici trebaju kako bi postigli iznimno iskustvo prilikom korištenja uređaja. Iako većina vlasnika hvali ovaj pametni telefon, drugi su prijavili neke pogreške i probleme. Čini se da Samsungova Galaxy Note 5 ima određenih problema s Bluetoothom. Iako se neki žale da se Bluetooth uopće ne povezuje, drugima svako malo padne veza.

Mnogi su se korisnici požalili da ne mogu povezati svoje telefone s automobilom putem Bluetootha. Ovo je najčešći problem s Galaxy Note 5, ali postoje i drugi problemi koji također postoje. Pogledajmo neka od rješenja koja će vam pomoći riješiti probleme s Bluetooth vezom.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s Galaxy Note 5 GPS

Rješenja za probleme s Bluetoothom Galaxy Note 5

1. rješenje: Prebacite Bluetooth vezu

Kad Bluetooth ne radi, prvo što trebate pokušati je prebaciti vezu i provjeriti imate li i dalje isti problem. Bluetooth vezu možete prebaciti tako što ćete pristupiti području obavijesti na telefonu i potražiti ikonu Bluetooth. Također možete dodirnuti ikonu zupčanika da biste pristupili izborniku Postavke vaše Note 5, a zatim potražite Bluetooth. Prebacite gumb pored Bluetootha da biste ga isključili, a zatim uključili nakon 5 sekundi. To bi vam trebalo pomoći da uspostavite vezu.

android.wonderhowto.com

2. rješenje: Ponovo pokrenite telefon

Ponovno pokretanje vaše Note 5 pomaže vam zaustaviti sve podatke i aplikacije koji se izvode u pozadini i koji možda interveniraju s vašom Bluetooth vezom. Isključite Bluetooth vezu, a zatim ponovo pokrenite telefon. Nakon što se telefon ponovno pokrene, uključite Bluetooth vezu i pokušajte pomoću Bluetootha provjeriti je li problem s kojim se suočavate riješen.

3. rješenje: Provjerite Bluetooth postavke svoje bilješke 5

Ponekad Bluetooth ne možete upariti zbog Bluetooth postavki na telefonu. Za početak idite u izbornik Postavke na telefonu i potražite Bluetooth. Dodirnite je da biste pristupili postavkama Bluetootha vaše Note 5. Nekoliko važnih stvari koje mogu promijeniti vašu vezu je opcija koja vam omogućuje da svoj uređaj učinite vidljivim drugima. Označite okvir koji ga čini vidljivim za sve uređaje ako pokušavate uspostaviti vezu s uređajem koji još nije uparen.

Ako je vaš uređaj već uparen, izbrišite sve uparene uređaje i počnite ispočetka. To će osigurati uklanjanje bilo kojeg oblika oštećenih podataka i ispravno uspostavljanje vaše Bluetooth veze.

4. rješenje: Uključite / isključite način rada u zrakoplovu

Primijećeno je da prebacivanje načina rada u zrakoplovu također može biti korisno za postizanje Bluetooth-a na telefonu. U području obavijesti potražite ikonu za način rada u zrakoplovu i uključite ga, pričekajte pet sekundi i isključite. To će vam pomoći da osvježite veze i Bluetooth bi trebao raditi. Provjerite je li problem riješen.

forums.androidcentral.com

5. rješenje: Obrišite Bluetooth predmemoriju

Datoteke predmemorije su privremene datoteke koje pohranjuju podatke za vaš Bluetooth. Postoji mogućnost da su ove datoteke oštećene. Vaš će telefon automatski stvoriti nove datoteke predmemorije kad se stare datoteke privremene memorije izbrišu. Da biste izbrisali datoteke Bluetooth predmemorije, slijedite ove korake:

 • Idite na izbornik Postavke vaše bilješke 5
 • Zatim potražite Application Manager i dodirnite ga
 • Sada dodirnite Sve aplikacije
 • U odjeljku Sve aplikacije potražite Bluetooth
 • Dodirnite Bluetooth i Prisilno zaustavite aplikaciju
 • Sada dodirnite Clear cache i odaberite opciju Clear Data
 • Dobit ćete skočni okvir u kojem se traži potvrda odabira
 • Pritisnite U redu i potvrdite postupak za brisanje predmemorije
 • Nakon što se predmemorija očisti, ponovo pokrenite uređaj i provjerite je li problem riješen.

Rješenje 6: Obrišite particiju predmemorije

Ako brisanje Bluetooth predmemorije nije uspjelo, pokušajte ukloniti particiju predmemorije za svoj telefon tako da ponovno dobije priliku za izradu datoteka predmemorije. Da biste izbrisali particiju predmemorije, slijedite ove korake:

 • Isključite Galaxy Note 5
 • Sada zajedno pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje i tipku za početno i stišavanje
 • Držite tipke dok ne vidite Android logotip
 • Sada otpustite gumb za uključivanje, ali ostale dvije tipke držite pritisnutima
 • Naći ćete se na zaslonu za oporavak Androida
 • Sada upotrijebite gumb za smanjivanje glasnoće da biste označili Wipe Cache Partition (Brisanje predmemorije predmemorije), a gumbom za uključivanje / odabir odaberite je
 • Nakon što se particija predmemorije vašeg sustava izbriše, upotrijebite gumb za uključivanje / isključivanje da biste ponovo pokrenuli telefon.

www.talkandroid.com

To će pomoći uređaju da ukloni sve datoteke predmemorije, a ako je bilo koja datoteka oštećena što je uzrokovalo problem za vaš Bluetooth, to bi trebalo odmah popraviti.

Rješenje 7: Vraćanje na tvorničke postavke

Kad sve drugo zakaže, najbolji način za rješavanje problema je resetiranje telefona tako da se vrati u početno stanje kad je izašao iz kutije. Ovo uklanja sve podatke i aplikacije s telefona kako bi se popravilo sve što može intervenirati s radom vašeg Bluetootha. Prije nego što vratite telefon na tvorničke postavke, izradite sigurnosnu kopiju svih važnih podataka jer će se izbrisati svi vaši podaci, uključujući aplikacije nezavisnih proizvođača koje ste instalirali na telefon. Da biste resetirali telefon, slijedite ove korake:

 • Idite u izbornik Postavke na telefonu
 • Sada potražite Backup and Reset i dodirnite ga
 • Odaberite uređaj za resetiranje i nastavite s ostalim potvrđivanjem svoje radnje. Telefon će se ponovo pokrenuti nakon što se završi vraćanje na tvorničke postavke.

Provjerite radi li Bluetooth ispravno, a zatim možete vratiti sve podatke iz sigurnosnih kopija.

Također možete pročitati: Kako riješiti probleme s Wi-Fi-jem Samsung Galaxy Note 5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found