Vodiči

Kako lako zrcaliti iPhone zaslon na Mac

Na iPhoneu možete igrati bilo kakve zanimljive igre, ali ponekad je igranje na većem zaslonu zabavnije. iPhone i iPad dolaze s aplikacijom Screen Mirroring. Aplikacija vam omogućuje preslikavanje iOS uređaja na računalo ili Apple TV koji imaju veći zaslon. Ovdje ćemo vam pokazati kako preslikati iPhone zaslon na Mac. Nakon toga moći ćete igrati iPhone-ove igre, gledati videozapise, napraviti poslovnu prezentaciju itd.

Također pogledajte: Kako s lakoćom koristiti PS4 kontroler na Macu

Kako lako zrcaliti iPhone zaslon na Mac

1. metoda: Korištenje Quick Player-a

Korak 1:

Ovo je najjednostavnija metoda preslikavanja zaslona iPhonea na Mac, ali nije bežična. Treba vam gromobranski kabel koji dolazi s vašim iPhoneom. Prilikom povezivanja telefona s računalom automatski se pokreću Fotografije i iTunes. Možete zatvoriti te aplikacije i nastaviti postupak.

Korak 2:

Pokrenite Quick Player na Macu. Ako nemate pojma gdje se aplikacija nalazi, možete je upotrijebiti Spotlight. Kliknite ikonu povećala na gornjoj lijevoj traci izbornika vašeg Mac računala ili kliknite tipke Command i Space da biste pokrenuli Spotlight. Upišite "Quick Player" i dvaput kliknite aplikaciju.

Korak 3:

Kada se Quick Player pokrene, kliknite File na gornjoj desnoj traci izbornika i odaberite New Movie Recording. Otvorit će vašu Mac kameru i na vašem će se računalu pojaviti okno.

Korak 4:

Na oknu "New Movie Recording" vidjet ćete mali crveni gumb i padajuću strelicu s njegove strane. Kliknite strelicu i na padajućem popisu trebali biste pronaći svoje ime iPhonea. Odaberite svoje ime iPhonea pod Kamera i mikrofon. Pa, eto vam. Sada ga koristite za prezentaciju u stvarnom vremenu, igranje iPhone igara ili gledanje filmova na većem zaslonu.

Korak 5:

Druga prednost korištenja Quick Player-a za preslikavanje zaslona iPhonea na Mac jest ta što ga možete i snimiti. Da biste to učinili, jednostavno kliknite mali crveni gumb na oknu i počet će snimanje.

2. metoda: Korištenje aplikacije treće strane

Korak 1:

Preuzmite i instalirajte aplikacije za zrcaljenje zaslona treće strane, kao što su Reflector, AirServer i X-Mirage, na vaš Mac. Nažalost, možda ćete morati platiti određeni iznos novca za kupnju usluge. Neke aplikacije nude besplatnu probnu verziju, pa možete pokušati prije nego što se odlučite za kupnju.

Korak 2:

Da biste zaslon iPhonea preslikali na Mac, provjerite imate li pouzdanu internetsku vezu. Sada spojite oba uređaja na istu WiFi mrežu.

Korak 3:

Pokrenite aplikaciju zrcaljenja zaslona treće strane na vašem Macu. Zatim pokrenite Control Center na svom iPhoneu i dodirnite opciju "Screen Mirroring". S popisa uključite opciju Mirroring pod imenom vašeg Mac računala. Sada će se zaslon vašeg iPhonea pojaviti na vašem Macu.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found