Vodiči

Uobičajeni problemi Samsung Galaxy S8 i njihovi popravci

Jeste li nedavno kupili Samsung Galaxy S8 ili S8 Plus? Tada sigurno uživate u ovom pametnom pametnom telefonu nevjerojatnog izgleda u koji je Samsung umotao brojne zanimljive značajke. Međutim, upotrebom biste mogli naići na neke uobičajene probleme, dok su već neki korisnici tvrdili da se suočavaju s nekoliko problema u svojim novim Samsung Galaxy S8 i S8 Plus.

Dakle, ovdje ćemo navesti neke uobičajene probleme Samsung Galaxy S8 i njihove popravke.

Također pogledajte: Kako ukloniti bloatware na Samsung Galaxy S8

Uobičajeni problemi Samsung Galaxy S8 i njihovi ispravci

Problem 1: Sporo punjenje ili pregrijavanje tijekom punjenja

Ovo je jedno od glavnih problema s kojima se suočava Samsung Galaxy S8, a na koje su se mnogi korisnici dosad žalili. Međutim, ako ste sretnik i niste se suočili s takvim problemom, to vas može živcirati u budućnosti. Što se tiče korisnika, telefon se tijekom punjenja pregrije kada neki drugi izjave da mu treba dovoljno vremena za punjenje. Evo rješenja za to.

Rješenja: Ispravci za sporo punjenje

 • Prvo ponovo pokrenite uređaj, a zatim prijeđite na druge metode.
 • Sljedeće provjerite je li aktivirano brzo punjenje kabela. Ako ne, onda ga omogućite. To se može učiniti ako otvorite Postavke> Baterija> Brzo punjenje kabela i uključite ga.
 • Drugi je prijedlog da koristite onaj punjač koji je došao uz kutiju Samsung Galaxy S8. Također osigurajte upotrebu kvalitetnog USB kabela tipa C.
 • U slučaju da je dostupno nedavno ažuriranje, idite na ono što bi moglo riješiti problem usporenog punjenja jer ažuriranje dolazi s ispravcima mnogih grešaka.

Ispravci za pregrijavanje tijekom punjenja

 • U slučaju da se telefon previše zagrije tijekom punjenja, možete isključiti opciju brzog punjenja kabela odlaskom na postavke. Očito će trebati vremena za punjenje, ali će produžiti vijek trajanja baterije.
 • Idite na dostupno najnovije ažuriranje.

Problem 2: Problemi s Wi-Fi mrežom

Wi-fi je vrlo čest problem kod većine pametnih telefona, iako je počeo smetati i korisnicima Galaxyja S8. Evo rješenja za ovaj problem.

Rješenja:

 • Prvo ponovno pokrenite uređaj.
 • Sljedeće ponovno pokrenite usmjerivač i modem kao. Ako se ponovno pokrenu, pokrenut će se nova veza i to bi moglo riješiti problem s Wi-Fi mrežom u vašem Galaxy S8.
 • Zaboravite Wi-Fi vezu, a zatim je ponovno povežite. Da biste to učinili, idite na Postavke> Wi-Fi i dodirnite naziv mreže koju želite izbrisati. Sljedeće dodirnite zaboraviti i mreža će biti uklonjena. Ponovno se povežite s tom mrežom pomoću lozinke.
 • Isključite značajku Hotspot 2.0 jer su mnogi izjavili da se ovaj korak pokazao korisnim u rješavanju problema s Wi-Fi mrežom u Galaxy S8.
 • Upotrijebite Wi-Fi analizator za provjeru prenatrpanog kanala kako biste se mogli prebaciti na bolji kanal.
 • Idite na Postavke> Napredno i provjerite MAC adresu uređaja. Sada osigurajte da je adresa dopuštena filtru MAC adrese usmjerivača.

Problem 3: Bluetooth problem

Bluetooth 5.0 nudi se u najnovijoj verziji Galaxyja koja nudi brže vrijeme uparivanja, uz veliki raspon, ali još uvijek nije bez nedostataka, a žalbe su brojne poput toga da Bluetooth ne radi ili ima vrlo lošu izvedbu itd. Međutim, evo rješenja za to problem.

Rješenja:

 • Isključite Bluetooth na uređaju, pričekajte nekoliko sekundi i ponovno ga uključite.
 • Dalje, izbrišite sva prethodna uparivanja i ponovo ih postavite ispočetka.
 • Očistite predmemoriju Bluetootha tako da odete na Postavke> Upravitelj aplikacija> Sve i odaberete Bluetooth aplikaciju.
 • Ažurirajte uređaj najnovijom dostupnom verzijom.

Problem 4: Problem skenera otiska prsta

Skener otiska prsta u Samsung Galaxy S8 nalazi se na stražnjoj strani tik uz kameru i problem leži ovdje. Većina korisnika žalila se na nesavršeno mjesto skenera. Međutim, teško možemo učiniti bilo što da promijenimo mjesto, već se na to trebate naviknuti, a možete i slijediti neki trik koji će vam olakšati stvari.

Rješenja:

Najbolje rješenje je ponovno postaviti skener za preciznije očitanje. Ovaj put promijenite kut, vrh prstiju, smjer itd. Što će vam olakšati rukovanje uređajem.

Problem 5: Crvena nijansa na zaslonu

Crvena nijansa na zaslonu jedan je od najčešćih problema Samsung Galaxy S8 koji su iznervirali gotovo sve korisnike Galaxy S8. Zaslon uređaja je crveniji od ostalih galaxy uređaja. Evo rješenja za problem.

Riješenje:

Ovo je mali propust koji je sam Samsung riješio vrlo nedavno. Iako je glitch izašao na vidjelo, tvrtka je savjetovala različita rješenja, uključujući prilagodbu postavke boje. Sve se nije uspjelo riješiti, a zatim je tvrtka došla s nedavnim ažuriranjem koje se uglavnom odnosi na ovaj problem s crvenom nijansom. Dakle, jedino rješenje ovog problema s crvenom nijansom je najnovije ažuriranje softvera.

Problem 6: Neke aplikacije nisu preko cijelog zaslona

Samsung Galaxy S8 i S8 + imaju zaslon velike veličine od 5,8 i 6,2 inča koji svaki videozapis čini vrlo ugodnim. Međutim, istodobno je iznjedrila i neka pitanja. Neki od korisnika žalili su se da postoji malo aplikacija koje nisu preko cijelog zaslona. To jest, te aplikacije ne koriste cijeli zaslon i to je sasvim normalno s tako velikim zaslonom. Međutim, evo rješenja za ovo rješenje.

Rješenja:

 • Idite na postavke> zaslon> aplikacije preko cijelog zaslona i pronađite sve one aplikacije koje nisu istaknute i uključite opciju.
 • Drugo rješenje je dodirnuti nedavne gumbe aplikacije i dodirnuti zelenu ikonu za proširenje koja će zatim pretvoriti aplikaciju u način cijelog zaslona.

Problem 7: Nedostaje gumb ladice aplikacije

U Galaxy S8 nedostaje gumb ladice aplikacije poput fizičkog gumba jer je Samsung želio uštedjeti malo prostora uklanjajući ih i umjesto njih upotrebljavajući gestu. Dakle, ako ne uspijevate otvoriti ladicu s aplikacijama, evo rješenja za taj problem.

Rješenja:

 • Samo prijeđite prstom bilo gdje pri dnu zaslona i otvorit će se ladica s aplikacijama. Dakle, postupak je prilično jednostavan.
 • Drugo rješenje je imati gumb na dnu zaslona za otvaranje ladice s aplikacijama. Da biste dugo pritisnuli gumb u bilo kojem praznom prostoru na zaslonu, dovest će se stranica za uređivanje i izgled, zajedno s prikazom nekih opcija pozadinske slike i widgeta. Odatle odaberite ikonu postavki i dodirnite ‘Gumb Apps’. Sljedeći pritisnite gumb za prikaz aplikacija, a zatim Spremi. To će donijeti gumb na dnu zaslona tapkajući na koji možete otvoriti ladicu s aplikacijama.

Problem 8: Problem s kamerom Galaxy S8

Problem s kamerom u Samsung Galaxy S8 još je jedan problem s kojim su se do danas susretali mnogi korisnici. Međutim, problemi su različitih vrsta. Iako su neki tvrdili da se aplikacija kamere iznenada zatvara s prikazom poruke upozorenja o kvaru kamere, drugi su izjavili da se kamera jednostavno zatvara i ne dopuštaju im snimanje bilo kakvih fotografija. Međutim, evo rješenja za to pitanje.

Rješenja:

 • Prvo ponovno pokrenite uređaj kad dobijete takvu poruku, a zatim pokušajte ponovo kako biste provjerili radi li fotoaparat ili ne radi ispravno.
 • Zatim ažurirajte uređaj najnovijim dostupnim softverom. Da biste provjerili ima li ažuriranja, krenite prema Postavke> O telefonu i tamo ćete saznati je li dostupno ažuriranje. Ako je dostupno, krenite.
 • Drugo rješenje je isključivanje značajke Smart stay. S ovom su se vrstom problema suočili korisnici Samsung-a i tijekom prošle godine, a uzrokovali su je značajka Smart Stay. To zapravo zadržava zaslon uključenim kad ga pogledate, a za to koristi senzor. No tijekom toga ova značajka ometa aplikaciju kamere i dovodi do takvih problema. Dakle, krenite prema Postavkama> Napredne značajke> Smart Stay i isključite ga.

Problem 9: Problem mokrog zvučnika

Galaxy S8 ima IP68 certifikat koji znači da je ovaj uređaj vodootporan. Dakle, ako uređaj slučajno padne u vodu duboku 5 stopa i ostane tamo nesvjesno oko 30 minuta, uređaj će i dalje ostati netaknut. Na uređaju se nalazi premaz koji će uređaj zaštititi. Međutim, ako se zvučnik smoči, zvuk se može dogoditi drugačije ili će ponekad zvučati loše. Zaslon se nalazi iza rešetke zvučnika, ali ipak, to se ponekad može dogoditi. Evo rješenja za ovaj problem s mokrim zvučnicima.

Riješenje:

 • Iako je telefon certificiran prema IP68, ali i dalje ostavlja uređaj da se dobro osuši nakon što ga izvadite iz vode.
 • Zatim dobro protresite uređaj i puhajte uz rešetku zvučnika tako da izlazi preostala voda. Čim se zvučnik osuši, počet će raditi ispravno.

Problem 10: DQA (agent za kvalitetu uređaja) neprestano zaustavlja poruku o pogrešci

Mnogi su korisnici izjavili da aplikacija Device Quality agent neprestano prikazuje poruku o pogrešci bez ikakvog razloga što je stvarno vrlo neugodno. Ovo je aplikacija koja nadgleda kako se Wi-Fi veza koristi na uređaju Galaxy S8. Pročitajte rješenja u nastavku.

Rješenja:

 • Odspojite Wi-Fi, a zatim ga ponovno spojite da biste vidjeli je li poruka o pogrešci sada nestala.
 • Sljedeći put krenite prema Postavke> upravitelj aplikacija i odaberite aplikaciju DQA da biste je prisilno zatvorili.
 • Napokon, možete potražiti ažuriranje softvera. Samsung je već objavio noviju verziju koja sadrži razne ispravke programskih pogrešaka. Idite na Postavke> O telefonu> i provjerite ima li ažuriranja softvera.

Problem 11: Galaxy S8 Android Auto problem

Android Auto pitanje je još jedno često pitanje koje je važno spomenuti na ovom popisu jer se i malo korisnika žalilo na to. Izjavili su da se problem suočio prilikom pokušaja uparivanja uređaja s Android Auto. A ponekad ako se uparivanje vrši između Android automobila i automobila, malo aplikacija kao što je Spotify ne radi. Pregledajte donja rješenja za ovaj problem.

Rješenja:

 • Prvo ponovo pokrenite uređaj.
 • Zatim deinstalirajte Android Auto, a zatim ga ponovo instalirajte. Temeljito slijedite upute tijekom ponovnog postavljanja.
 • U slučaju da je problem u bilo kojoj aplikaciji, prijeđite na deinstalaciju aplikacije i Androida Auto i postavite Android Auto nakon čega slijedi preuzimanje aplikacije.

Problem 12: Google Launcher ne radi u Galaxy S8

Nisu svi ugodni s TouchWizom i zato je Google omogućio druge pokretače u Google Play trgovini kako bi korisnici mogli ići s Luncherom koji im odgovara. Nova pokretač, Google pokretač neke su od opcija koje se mogu koristiti. Međutim, neki su korisnici rekli da Google Launcher ne radi ispravno.

Rješenja:

 • Nova Launcher je još jedna izvrsna opcija koja nema problema, dok Google Launcher neće raditi ispravno za mnoge s aplikacijom koja se ne prikazuje na početnom zaslonu ili u ladici aplikacija.
 • Većinu vremena primijeti se da je problem sa Sigurnom mapom, pa vam se predlaže deinstaliranje aplikacije i problem s Google Launcherom koji ne radi mogao bi tada biti riješen.

Problem 13: Push obavijest kasni

Neki od korisnika Samsung Galaxy S8 i S8 Plus rekli su da obavijest ne dobivaju odmah i kasne. Ovo je definitivno velik problem u slučaju da se obavijest odnosi na vašu službenu svrhu i trebali biste ih odmah dobiti. Međutim, rješenja su opisana u nastavku.

Rješenja:

 • Značajka ustrajnog štednje baterije sjajna je značajka bez sumnje u Androidu 7.0 Nougat, a Samsung je to učinio dostupnim i u Galaxyju S8. Dakle, potrebne su neke promjene u postavkama i problem će biti riješen. Krenite prema Postavke> aplikacija i dodirnite opciju Posebni pristup koja se nalazi u gornjem desnom izborniku nakon čega trebate odabrati opciju optimizacije upotrebe baterije. Ondje će biti dostupan padajući izbornik odakle trebate otići na opciju Promijeni u i dodati sve one aplikacije za koje obavijest uopće ne bi trebala odgađati.

Problem 14: Galaxy S8 Automatsko okretanje ne radi

Iako je značajka automatskog okretanja omogućena u postavkama, ona u Galaxyu S8 ne radi ispravno. Ovo je pitanje zbog kojeg su se mnogi korisnici žalili. Evo rješenja za ovaj problem.

Rješenja:

 • Prvo ponovno pokrenite uređaj i provjerite je li problem riješen.
 • Zatim pokrenite uređaj u siguran način i provjerite radi li automatsko okretanje ili ne. Ako je odgovor da, tada deinstalirajte aplikaciju koju ste nedavno instalirali i nakon koje je ovaj problem zapravo započeo.
 • Ponekad to može biti uzrokovano senzorima poput akcelerometra i G-senzora. Stoga vam savjetujemo da preuzmete aplikaciju GPS i Status Toolbox za ponovnu kalibraciju senzora, a zatim provjerite može li to riješiti problem.

 • Kontrola rotacije je još jedna aplikacija koja je dostupna u trgovini Play i može biti rješenje za ovaj problem. Ova aplikacija omogućuje vam ručno uključivanje pejzažne orijentacije.
 • Napokon, tvornički resetirajte uređaj.

Problem 15: Problem sa zamrzavanjem aplikacija

Neke se aplikacije smrzavaju, dok su neki rekli da se uređaj vrlo često smrzava.

Rješenja:

 • Isključite uređaj. Pričekajte nekoliko sekundi i ponovo ga uključite da biste vidjeli je li problem riješen.
 • Izvršite soft reset resetiranjem pritiskom na tipku za uključivanje i odabirom opcije ponovnog pokretanja.
 • Očistite predmemoriju aplikacije koja se vrlo često smrzava. Također, predmemoriju sustava možete očistiti odlaskom na postavke> pohrana koja će potpuno očistiti predmemoriju svih aplikacija.
 • Izvršite vraćanje na tvorničke postavke.

Također pogledajte: Kako omogućiti način rada jednom rukom na Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found