Vodiči

Kako ući u anonimni način rada u Mozilla Firefoxu

Privatni način rada ("anonimni način") posebna je značajka kada se preglednik zaustavi radi bilježenja povijesti posjeta i ne radi s privremenim datotekama i kolačićima. Ova je značajka implementirana u svaki moderni preglednik i pomoću nje možete lutati Internetom, a da ne ostavljate tragove svojih aktivnosti. Rad u načinu privatnosti može biti paralelan glavnoj sesiji - kada uključite ovu značajku, otvara se novi prozor preglednika, dok sve stare kartice ostaju otvorene. Kada se želite vratiti u uobičajeni način, jednostavno zatvorite drugi prozor preglednika i nastavite raditi - neće se spremiti nijedna predmemorija, povijest posjeta ili obrasci za samodovršavanje. U ovom ćemo tekstu objasniti kako konfigurirati anonimni način rada u Mozilla Firefoxu.

Također možete pročitati: Kako onemogućiti skočne prozore u Mozilla Firefoxu

Kako konfigurirati anonimni način rada u Mozilla Firefoxu

Ulazak u anonimni način

Da biste uključili anonimni način u Firefoxu, slijedite ove korake:

Otvorite izbornik pritiskom na gumb u gornjem desnom kutu prozora (ikona izrađena od tri paralelne pruge). Na padajućem izborniku pronađite „Novi privatni prozor“ i kliknite ga.

Nakon izvršavanja ovih radnji otvorit će se novi prozor i bit će objavljen s odgovarajućom porukom da Firefox pokreće anonimni način.

Važno! Ako ne želite da se povijest posjećenih web mjesta sprema, pregledavanje treba obaviti iz anonimnog prozora (označenog odgovarajućom ikonom na vrhu). Svaka radnja poduzeta u prvoj kopiji preglednika rezultirat će spremanjem posjećenih web stranica kao i obično.

Prečaci

U tom slučaju, ako ste navikli pristupiti postavkama aplikacija pomoću tipkovnice ili ste u žurbi, prečicama možete ući u anonimni način rada Mozilla Firefox. Samo pritisnite «Ctrl» + «Shift» + «P», a zatim odmah otvorite novi prozor preglednika koji radi u anonimnom načinu.

Izvor slike: www.wallpapercave.com

Također možete pročitati: Kako u potpunosti ukloniti Mozilla Firefox

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found