Vodiči

10 koraka Kako ponovno formatirati računalo pomoću USB bljeskalice

Reformatiranje računala može se izvršiti lako u samo nekoliko klikova. No, postoje slučajevi da vaš instalacijski disk nije moguće prepoznati ili ga nije moguće pročitati s diskovnog pogona. Postoje i neki slučajevi kao što je CD ili DVD pogon neispravan ili vaše računalo ili prijenosno računalo nema diskovni pogon. Takve su situacije stvarno dosadne jer nećete moći formatirati računalo pomoću CD-a za pokretanje. Međutim, postoji dobro rješenje za taj problem, a to je upotreba USB flash pogona za ponovno formatiranje računala.

Postupak ponovnog formatiranja računala pomoću USB bljeskalice ovdje je objašnjen u vodiču korak po korak.

Koraci za ponovno formatiranje računala pomoću USB bljeskalice

Korak 1

Instalirajte USB Disk Storage Format Tool na vaše računalo. Zatim stvorite USB bljeskalicu koja ima sektor za pokretanje. Umetnite prazan USB flash pogon i pokrenite HP USB Disk Storage Format Tool.

Korak 2

Na platformi alata za formatiranje u odjeljku kartice Uređaj odaberite pogon za pokretanje koji želite stvoriti. Provjerite je li to pravi uređaj. To olakšava ponovno formatiranje računala pomoću USB bljeskalice.

Promijenite USB disk za pohranu u USB disk koji se može pokrenuti. Da biste to učinili, morate isprazniti flash pogon. Trebat će vam i Windows 98 MS-DOS datoteke i HP USB alat za formatiranje diska.

3. korak

Da biste ponovno formatirali računalo pomoću USB bljeskalice, preuzmite datoteke sustava Windows 98 MS-DOS ILI ovu vezu. Potpuno je besplatan za preuzimanje.

Nakon preuzimanja, izdvojite datoteku koja se zipira u mapu koju možete lako istražiti.

4. korak

Preuzmite HP USB alat za formatiranje diska. Ovaj softver je apsolutno besplatan za preuzimanje.

Korak 5

Idite na karticu Sustav datoteka, promijenite postavke u FAT 32.

Pod Opcije formata označite opciju Stvori DOS pokretački disk. Zatim kliknite gumb "..." da biste pregledali mapu u koju ste ranije izvadili Windows 98 MS-DOS datoteke. Odaberite mapu i kliknite U redu.

Korak 6

Na alatu za formatiranje pritisnite gumb START. Skočna poruka zatražit će od vas prije nastavka da će se podaci na pogonu izgubiti. Pristanite na nastavak. Odmah će vaš USB pokretački pogon za pokretanje biti spreman. Sada možete ponovo formatirati računalo pomoću USB bljeskalice. Reformatirajte računalo bez diska.

www.youtube.com

Korak 7

Počnite formatirati svoj netbook, prijenosno računalo ili stolno računalo pomoću USB pogona koji se može pokrenuti. Prije uključivanja računala prvo priključite USB za pokretanje, a zatim uključite računalo.

Korak 8

Kako započinje prikaz zaslona, ​​pritisnite ili Del ili F2 ili F10 za prikaz postavki BIOS-a. Idite na izbornik Dizanje da biste promijenili redoslijed pokretanja. Neka USB flash pogon bude na prvom redoslijedu pokretanja.

Korak 9

Pritisnite F10 na tipkovnici da biste spremili promjene.

Dok se računalo ponovno pokreće, pritisnite enter kada se zatraži pokretanje s USB flash pogona ili pričekajte da se flash pogon automatski učita.

Korak 10

Ako ste izradili instalacijski program Windows 7 na pokretačkom flash pogonu, instalacija će automatski započeti. Instalacija će trajati nekoliko minuta. Pričekajte dok se instalacija ne dovrši. I to je to.

 

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found