Vodiči

Touch ID ne radi na iPhoneu - kako ga popraviti

Apple je jedna od najpopularnijih svjetskih tvrtki, a Appleovi proizvodi dolaze s inovacijama. Touch ID je jedan od njih. Apple je ovu nevjerojatnu značajku prvi put predstavio na iPhoneu 5s. Korištenje Touch ID-a za otključavanje iPhonea brže je i učinkovitije. Kada Touch ID ne radi na iPhoneu, to može poremetiti aktivnosti vašeg pametnog telefona. Imate li ovaj problem upravo sada? Ako je odgovor pozitivan, isprobajte donja rješenja.

Također pogledajte: Ne mogu slati ni primati tekstualne poruke na iPhoneu - kako to popraviti

Što je Touch ID

Touch ID je značajka iPhone otiska prsta. Značajka ima tehnologiju senzora identiteta otiska prsta. Pomoću njega možete otključati iPhone i ako želite nešto kupiti na iTunes & App Store. Apple je ovu značajku prvi put objavio na iPhoneu 5s.

Što učiniti kada Touch ID ne radi na iPhoneu

Budi siguran:

 • Na početnom gumbu vašeg iPhonea nema vode, ulja, bilo koje druge tekućine, prljavštine i prašine. Možete ga očistiti mekom krpom. Izbjegavajte korištenje tekućeg sredstva za čišćenje izravno na početnom gumbu.
 • Uklonite svu dodatnu opremu koja je pričvršćena na gumb za dom, ako postoji.
 • Pazite da na vašem registriranom prstu nema vode, ulja, bilo koje druge tekućine, prljavštine i prašine.
 • Ako se dodirni ID ne radi na iPhoneu, pojavio se nakon što ste zamijenili zaslon sklopa kod neovlaštenog pružatelja usluga - to može biti razlog zašto ne radi.

1. rješenje: Uključite dodirni ID i zaporku

Možete odabrati kako ćete koristiti svoj ID otiska prsta. Hoćete li ga koristiti za otključavanje iPhonea prilikom kupnje iz iTunes & App Store? Isključivanje i ponovno uključivanje značajke može riješiti ovaj problem.

 • Idite na postavke >> Dodirnite ID i lozinku
 • Unesite svoju lozinku
 • Prijeđite prstom od iPhone otključavanja i iTunes & App Store
 • Pričekajte nekoliko sekundi i ponovno ga povucite

Rješenje 2: Resetirajte Touch ID

Brisanjem registriranih otisaka prstiju i njihovim ponovnim dodavanjem možete popraviti da Touch ID ne radi na iPhoneu. Da biste to učinili, idite na prozor Touch ID & Passcode i uklonite sve ID-ove otiska prsta koje ste registrirali. Da biste to učinili, dodirnite popis otisaka prstiju i pritisnite “Delete Fingerprint”. Nakon što uklonite sve registrirane ID-ove otiska prsta, ponovno ih stvorite. Kad registrirate svoje otiske prstiju, pobrinite se da ih savršeno snimite koristeći različite stranice / položaje otiska prsta: lijevu, desnu, gornju stranu i tako dalje.

3. rješenje: Ponovo pokrenite iPhone

Mnogi se problemi s iPhoneom mogu riješiti ponovnim pokretanjem uređaja. Postupak ponovnog pokretanja može osvježiti iPhone, ubiti bugove i smrznute aplikacije. Jednostavno pritisnite tipku za spavanje / buđenje nekoliko sekundi dok se na zaslonu ne pojavi poruka "Slide to power off". Prijeđite prstom udesno i pričekajte dok se iPhone potpuno ne isključi. Nakon minute uključite iPhone pritiskom na isti gumb dok se ne pojavi Appleov logotip.

support.apple.com

Možete pročitati i: Kako popraviti iPhone / iPad koji se neće povezati s Bluetoothom

Rješenje 4: Izbrišite iPhone

Brisanjem iPhonea izbrisat ćete sve postavke, aplikacije i podatke. Stoga se preporučuje da napravite sigurnosnu kopiju iPhonea prije nego što izvršite ovu metodu. Da biste izbrisali iPhone, slijedite korake u nastavku.

 • Idite na Postavke >> Općenito >> Poništi >> Poništi sve sadržaje i postavke.
 • Unesite šifru.
 • Dodirnite Izbriši iPhone na skočnoj poruci da biste potvrdili svoju radnju.

Rješenje 6: Vratite iPhone

Proces obnavljanja briše sve na iPhoneu, poput podataka, aplikacija, postavki, OS-a, firmvera itd. Ne zaboravite prethodno napraviti sigurnosnu kopiju podataka. Evo koraka:

 • Otvorite iTunes softver na Mac / PC-u
 • Povežite svoj iPhone ili iPad s Macom / računalom pomoću kabela za grom
 • Na kartici Sažetak kliknite Vrati
 • iTunes će prvo preuzeti firmware
 • Nakon završetka postupka, postavite uređaj kao novi.

Touch ID ne radi na iPhoneu nakon iOS ažuriranja

Ažuriranje iOS-a vašeg iPhone-a je važno. Donosi neke ispravke grešaka i kvarova i poboljšanja u performansama telefona. Ali, postupak ne ide uvijek glatko, ponajprije ako ga ne napravite kako treba. Jedan problem koji se može pojaviti nakon ažuriranja iOD-a je: "Touch ID ne radi na iPhoneu". Ako i sada imate istu situaciju, ova rješenja mogu vam pomoći u rješavanju problema s iPhoneom.

Pričekajte jedan dan

Ako ste upravo ažurirali iOS na iPhoneu i utvrdili da Touch ID ne radi, pričekajte najmanje jedan dan. Dajte uređaju neko vrijeme da se smiri nakon ažuriranja.

Ponovno postavite otiske prstiju

Postupak ažuriranja može promijeniti neke postavke vašeg iPhonea. Provjerite je li resetirao i vaše otiske prstiju. Bolje je da resetirate ID dodira tako što ćete otići na Postavke >> Touch ID i lozinka >> dodirnite sve popise otisaka >> dodirnite Delete za potvrdu. Zatim izradite novi ID otiska prsta.

Ovi su problemi / rješenja pronađeni i učinkoviti na iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Ako se problem s Touch ID-om i dalje pojavljuje iako ste isprobali sva gore navedena rješenja, možda je riječ o hardverskom problemu - kontaktirajte Apple ili posjetite jednu od njihovih trgovina.

Također pogledajte: FaceTime ne radi na iPhoneu - kako ga popraviti

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found