Vodiči

Kako riješiti probleme s izgaranjem zaslona na iPhoneu X.

Među glavnim značajkama iPhonea X nalazi se njegov svjež OLED Super Retina zaslon za kristalno čisto gledanje. U roku od nekoliko dana od izlaska, neki su korisnici pronašli probleme s izgaranjem zaslona na svojim mobitelima. Problem je u tome što se statična slika prikazuje predugo na ekranu što ostavlja blijedu sablasnu sliku koja kao da ostaje.

Apple je prepoznao problem i objasnio prednosti i rizike OLED zaslona. Vremenom i upotrebom OLED zasloni pokazuju vizualne promjene, a to uključuje izgaranje ili trajnost slike. Dugo prikazane slike s visokim kontrastom mogu dovesti do ekstremnog izgaranja zaslona. Ovaj se problem može u određenoj mjeri izbjeći i popraviti. Evo nekoliko savjeta kako riješiti probleme s izgaranjem zaslona na iPhoneu X.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije iPhone X

Načini za rješavanje problema s izgaranjem zaslona na iPhoneu X.

Isključite svoj iPhone X

Izgaranje zaslona je trajni problem, ali za neke bi to mogao biti ekstremni slučaj zadržavanja slike. Popravljanje zaslona za zadržavanje slike jednostavno je. Sve što trebate je isključiti telefon. Ostavite uređaj isključen neko vrijeme - za početak 30 minuta, a zatim ga uključite da biste vidjeli jesu li ispravljeni problemi s izgaranjem zaslona na iPhoneu X.

Postoje šanse da u takvoj situaciji i dalje možete vidjeti kako nestaje slika kako isključuje vaš iPhone X i ostavlja ga duže. Ako ga ostavite nekoliko sati, možete se riješiti onoga što je ostalo od slike na ekranu.

Rješenje je djelovalo za većinu, ali ako se problem nastavi, vjerojatno ćete trebati zamijeniti zaslon. Sa sobom imate jednogodišnju garanciju, pa će se Apple pobrinuti za ovaj problem umjesto vas.

Savjeti za izbjegavanje izgaranja zaslona

  • Slike s visokim kontrastom i oštrim rubovima su nezgodne. Izbjegavajte otvaranje takvih slika na zaslonu.
  • Statične slike koje se rade dulje vrijeme glavni su uzrok izgaranja zaslona. Idite na Postavke> Zaslon i svjetlina> Automatsko zaključavanje i prilagodite vrijeme neaktivnosti kada će vaš iPhone X isključiti zaslon. Smanjite ga na minimum kako bi zaslon bio siguran. Klonite se aplikacija koje vam ne dopuštaju automatsko zaključavanje.
  • Ako postoji situacija kada trebate da zaslon bude uključen dulje vrijeme, smanjite svjetlinu. Prijeđite prstom od vrha zaslona iPhone X prema dolje i podesite klizač da smanjite svjetlinu. Upravljajte svjetlinom ručno kako biste znali kada vam treba svijetli zaslon ili kada se možete prilagoditi manje svijetlom zaslonu.

Slijedite gornje savjete kako biste izbjegli probleme s izgaranjem zaslona na iPhoneu X.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s pregrijavanjem iPhone X-a

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found