Vodiči

Uobičajeni problemi iPhone 7 i iPhone 7 Plus i njihovi popravci

Mnogi su naši čitatelji govorili o nekim uobičajenim problemima iPhone 7 i iPhone 7 plus. Iako su oba telefona apsolutno sjajni nasljednici Appleove palete telefona, u njima se vide neki uobičajeni problemi koji mogu postati dosadni ako ne znate kako ih popraviti. Zbog toga smo naveli uobičajene probleme zajedno s njihovim rješenjima koja će vam pomoći da uživate u svojim iPhone 7 i iPhone 7 Plus telefonima.

Također pogledajte- Savjeti i trikovi za iPhone 7 i iPhone 7s

Popis problema s iPhone 7 i iPhone 7plus i njihovi popravci

Pitanja aktivacije

To je bio problem viđen rano kada je telefon pokrenut. Problem se znatno smanjio, ali ako ste se suočavali s problemima prilikom aktiviranja vašeg novog iPhonea 7 ili iPhone 7 plus, pokušajte s sljedećim rješenjima:

 1. Prebacite vezu s Wi-Fi-ja na mobilne podatke ili s mobilnih podataka na Wi-Fi kako biste provjerili je li problem u povezivanju vašeg uređaja.
 2. Ponovo pokrenite uređaj i provjerite aktivira li se telefon nakon ponovnog pokretanja.
 3. Pokušajte aktivirati svoj uređaj putem iTunesa tako što ćete telefon povezati s računalom, a zatim ga aktivirati.

Ako se problem nastavi, morate kontaktirati Apple i provjeriti telefon.

Problemi s vraćanjem iCloud-a

Mnogim je korisnicima bilo teško koristiti iCloud Restore na svom iPhoneu 7 ili iPhone 7 Plus kada je uređaj pokrenut u rujnu. Većina korisnika sada može bez problema koristiti iCloud Restore, no neki korisnici svako malo smatraju da je to problem.

 1. Ponovo pokrenite iPhone 7 držeći istovremeno pritisnute tipke za uključivanje i isključivanje. Nakon što se uređaj ponovno pokrene, pokušajte ga vratiti s iClouda i provjerite radi li.
 2. Ako se problem nastavi, razmislite o stvaranju lokalne sigurnosne kopije na računalu, a zatim vratite datoteke s računala na iPhone.

Ovo je rješenje za probleme iCloud Restore.

iPhone 7 ispušta šištav zvuk

S potpuno novim iPhoneom 7, korisnici jedva da su željeli čuti neobičan šištav zvuk koji može stvoriti sumnju u kvalitetu uređaja. Ali činjenica je da ovdje nema puno toga zbog čega bismo se trebali brinuti. Šištavi zvuk mogao bi se čuti na potpuno novim telefonima kad prvi put obnavljate iPhone.

Budući da ovo zahtijeva puno procesorske snage, novi A10 procesor na kraju će stvoriti šištav zvuk. Uobičajeno je vidjeti da se računala suočavaju sa sličnim problemom koji je poznat kao "zavijanje zavojnice". Ovaj se problem uglavnom javlja kada je CPU jako opterećen.

Rješenje ovog problema je koristiti telefon kao i obično i pričekati da zvuk popusti dok telefon podmazuje svoje unutarnje dijelove. Međutim, ako ustanovite da zvuk ne jenjava i izgleda prilično ozbiljno, razmislite o odnošenju telefona u Apple Store za pomoć.

Telefon ne radi nakon primanja tekstualne poruke

Nove korisnike iPhonea 7 muči troslovna tekstualna poruka koja im jednostavno sruši telefon. Onemogućuje zaslon osjetljiv na dodir, kao i fizičke tipke na telefonu, a na telefonu nemate što raditi. Tekstualna poruka sastoji se od emojija s bijelom zastavicom, "0" i duginih emojija.

Za većinu korisnika problemi su privremeni, a najnovije ažuriranje iOS-a osigurava da ova tekstualna poruka neće utjecati na vaš telefon.

Stoga je rješenje u održavanju vašeg telefona ažuriranim na najnoviju verziju iOS-a.

 • Idite na izbornik Postavke na vašem iPhoneu 7
 • Dodirnite Općenito
 • Dodirnite Ažuriranje softvera

Ako je dostupno novo ažuriranje, ažurirajte uređaj na najnoviju verziju kako biste osigurali da ova tekstualna poruka u budućnosti ne stvara problem.

Slučajni problem ponovnog pokretanja

Neki su korisnici primijetili da se iPhone 7 automatski isključuje i ponovno pokreće sam. To može postati malo dosadno kada izvadite telefon za brzo upućivanje poziva, ali on se ponovno pokreće pa morate pričekati.

Neki su primijetili da telefon zapne u petlji za pokretanje. Da biste izašli iz petlje za podizanje sustava, morate zajedno držati pritisnutu tipku za uključivanje / isključivanje i tipku za smanjivanje glasnoće kako bi se uređaj ponovno pokrenuo kako bi se prekinula stalna ponovna pokretanja uređaja.

Važno je razmotriti ažuriranje uređaja tako da odete u Postavke, a zatim dodirnete Općenito da biste potražili Ažuriranje softvera. Najčešći problemi pronalaze popravak u ažuriranju softvera, stoga uređaj stalno ažurirajte kako biste osigurali njegovo nesmetano funkcioniranje.

Problem sa slušalicama od 3,5 mm

Ako želite koristiti svoj omiljeni par slušalica (s 3,5 mm priključkom) na iPhoneu 7, postoji barem jedna stvar oko koje se Apple ne slažete. Novi iPhone 7 i 7 Plus nemaju 3,5 mm priključak za slušalice. To znači da biste morali koristiti slušalice koje su kompatibilne s Bluetoothom ili možete dobiti slušalice koje koriste priključak za grom.

To nas također podsjeća da će korištenje slušalica u priključku za grom značiti da ne možete puniti telefon dok su slušalice priključene. Iako to možda nije uvijek slučaj, ali uvijek je dobro imati slobodu slušanja glazbe bez angažiranja priključak za punjenje.

Rješenje - upotrijebite Bluetooth slušalice ili uložite u dodatnu opremu koja razdvaja priključak za grom na dva priključka kako biste istovremeno mogli povezati slušalice i punjač. Što se tiče upotrebe slušalica od 3,5 mm, u kutiji s vašim iPhoneom 7 nalazi se adapter.

Loša kvaliteta poziva

To je problem kojeg je Apple svjestan, a ako jednostavne prilagodbe softvera ne rješavaju problem, onda je Apple također spreman zamijeniti telefon. Ne postoji posebno rješenje za ovaj problem. Redovito ažurirajte softver kako biste bili sigurni da greška u softveru ne uzrokuje problem. Ako smatrate da je problem povezan s hardverom, telefon možete odnijeti Appleu i oni će vam pomoći. Možda ćete dobiti zamjenu.

Lightning Earpods nastave rušiti

Čini se da munje za uši koje izlaze iz kutije uzrokuju neke probleme nekolicini korisnika. Oni se neprestano ruše, što znači da ljubitelji glazbe možda neće uživati ​​u glatkoj glazbi s ovim uha. Apple nastoji riješiti problem ažuriranjem softvera, stoga pazite da ažurirate svoju verziju iOS-a.

Za sada, ako slušalice prestanu raditi, najbolje rješenje je odspojiti ih s iPhonea 7 i ponovo ih priključiti. To bi trebalo privremeno riješiti problem sve dok ga ažuriranje trajno ne popravi.

Promjena intenziteta 3D dodira

Budući da je 3D Touch ušao kao novi način pristupa programima i aplikacijama na vašem iPhoneu 7, možda će trebati malo navikavanja. Uz pomoć 3D Toucha moći ćete otvoriti prečace i druge značajke koje vas mogu odvesti do aplikacije. Problem je u tome što je nekim korisnicima malo teže kontrolirati. Iako se nekima pojavljuje prebrzo, drugima je sporije.

Dobra vijest je da vam Apple daje priliku kontrolirati intenzitet dodira prema vašim potrebama.

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Općenito
 • Dodirnite Pristupačnost
 • Potražite 3D Touch i dodirnite ga

Naći ćete da je zadana postavljena na medij. Možete ga promijeniti u čvrsti ili lagani i osjetljivost osjetiti iskušavanjem na dnu zaslona. Promjena intenziteta prema vašim zahtjevima pomoći će vam da bez problema uživate u 3D Touchu svog iPhonea 7.

Problem pražnjenja baterije

Mnogi korisnici smatraju da je pražnjenje baterija jedan od uobičajenih problema na iPhoneu 7 i iPhone7 Plus. Činjenica je da je prosječna sigurnosna kopija baterije iPhone 7 prilično pristojna i može vas provesti kroz cijeli dan bez ikakvih briga. No, moćni korisnici mogu se žaliti. Telefon bi trebao prosječno trajati cijeli dan. Ako svoj uređaj upotrebljavate previše, mogli biste primijetiti problem pražnjenja baterije.

Pozadinske aplikacije mogu biti veliki odvodnik baterije. Isključite pozadinsko osvježavanje aplikacije da biste smanjili upotrebu baterije u pozadinskim aplikacijama.

 • Idite u izbornik Postavke na uređaju
 • Idite do generala
 • Dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini

Isključivanje pozadinskog osvježavanja aplikacije može donekle olakšati bateriju vašeg telefona, ali ako smatrate da je pražnjenje baterije izuzetno nenormalno, možda će biti potreban odlazak na Apple Care.

Problemi sa zvukom

Jedan od problema s iPhoneom 7 i iPhone 7 jest taj što se zvuk ponekad može iskriviti dok gledate video zapis ili slušate glazbu ili bilo koji audio. Evo nekoliko jednostavnih rješenja kako to riješiti:

 1. Pokušajte ponovo pokrenuti uređaj i provjeriti je li problem riješen. Ovo može biti privremeno rješenje.
 2. Provjerite je li Bluetooth uključen. Ako ne koristite Bluetooth, isključite ga. To je napravilo razliku za dosta korisnika.
 3. Također, provjerite je li gumb Zvoni / nečujan na telefonu u pravom položaju. Možda ste ga slučajno prešutjeli što je možda uzrok problema.

Ovi jednostavni popravci mogu vam pomoći u rješavanju problema sa zvukom na vašim iPhone 7 i iPhone 7 plus.

Problemi s Bluetoothom

Mnogi se korisnici žale da im Bluetooth stvara puno gnjavaže. Čini se da korisnici iPhonea ne mogu održavati Bluetooth vezu kada koriste bežične slušalice ili kada povezuju telefon s automobilom. Nekolicina je izvijestila da se uopće ne mogu povezati. Korisnici su također otkrili da se primijetila značajna količina pražnjenja baterije svaki put kad se uspostavi Bluetooth veza.

Da biste riješili probleme bez veze ili prekida Bluetooth veze, pokušajte sljedeće:

 1. Uključite ili isključite Bluetooth isključivanjem, čekanjem 5 sekundi i ponovnim uključivanjem.
 2. Ponovo pokrenite iPhone 7
 3. Ako je problem samo u jednom uređaju, tada odvojite uređaj i uparite ga još jednom.
 4. Ponekad vam može biti od pomoći resetiranje mrežnih postavki.
 • Krenite u izbornik Postavke uređaja
 • Dodirnite Općenito
 • Potražite Reset
 • Dodirnite Poništi mrežne postavke

Pokušajte koristiti Bluetooth nakon resetiranja mrežnih postavki.

 1. Provjerite je li softver vašeg telefona ažuriran na najnoviju verziju. Apple kontinuirano uvodi zakrpe i popravke u svoja ažuriranja kako bi riješio poznate probleme.

Problemi s telefonskom aplikacijom

Korisnicima koji su se suočili s ovim problemom bilo je teško trajno ga riješiti. Telefonska aplikacija bi se ili zaledila ili bi se srušila kada korisnik pokuša provjeriti popis nedavnih poziva ili kada se nalazi u postavkama telefonske aplikacije ili ako pokušava uputiti poziv pomoću Bluetooth slušalica.

Ponovno pokretanje nije riješilo problem. Ali ažuriranje uređaja bilo je korisno. Obavezno pokrenite najnoviju verziju iOS-a na iPhoneu 7.

Drugo rješenje koje je pomoglo nekim korisnicima je isključivanje Exchange kontakata iz Postavki.

 • Idite na Postavke
 • Dodirnite Kontakti
 • Idite na Računi
 • Dodirnite Exchange račune
 • Prebacite klizač pored kontakata tako da bude isključen.

Touch ID ne uspijeva

Mnogi korisnici iPhonea 7 otkrili su da je veliki problem iPhonea 7 taj što Touch ID nije radio učinkovito ili uopće nije radio. U većini slučajeva to bi bilo privremeno, a zatim bi ponovno počelo raditi, ali nekoliko je problema dugo trajalo.

 1. U većini slučajeva problem je riješen ponovnim pokretanjem telefona. Ali ovo je bilo privremeno rješenje, jer se problem obično vraćao nakon nekog vremena.
 2. Korisnici su otkrili da je došlo do poboljšanja u upotrebi Touch ID-a nakon što su ažurirali svoj uređaj. Stoga se pobrinite da vaš uređaj uvijek koristi najnoviju verziju iOS-a.
 3. Ako vaš telefon ima poteškoća s prepoznavanjem otisaka prstiju, uklonite ispise i dodajte ih još jednom. Bilo bi vam korisno dodati više otisaka prstima skenirajući prst pod različitim kutovima.
 4. Ako se problem pojavi kada upotrebljavate određenu aplikaciju, aplikacija je možda krivac za to. Deinstalirajte aplikaciju i provjerite radi li Touch ID kako se očekuje.

Ako vam ništa od ovoga ne uspije, problem je možda hardverski problem. Apple podrška možda će vam moći pomoći, a možda ćete čak dobiti i zamjenu za svoj uređaj.

Zaključak

Ovo su neki od najčešćih problema s iPhoneom 7. Ako ste u posljednje vrijeme suočeni s problemom sa svojim sjajnim novim Apple telefonom, vjerojatno ćete ga moći riješiti slijedeći ove savjete i trikove.

Također pogledajte- Kako isključiti iMessage na iPhoneu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found