Vodiči

Traka zadataka sustava Windows 10 ne radi: Kako to popraviti

Pojavom Windowsa 10, programska traka dobila je neke prilično zanimljive značajke, ali je također dobila i popriličan udio bugova i grešaka. Nadogradnja sustava Windows 10 svjedočila je nekim frustrirajućim pogreškama kao što je programska traka Windows 10 koja nije radila, ikone su nestale, nije bilo moguće kliknuti bilo gdje na programskoj traci itd.

Ako ste suočeni s problematičnom programskom trakom ili ako ona ne funkcionira kako bi trebala, nemojte se uznemiriti jer je rješiva ​​za većinu korisnika. Naravno, to se neće riješiti nakon ponovnog pokretanja Windows Explorera, to nije prava metoda. Greška koja kvari programsku traku postoji u ažuriranju sustava Windows 10, što bi definitivno bilo ispravljeno u kasnijim ažuriranjima. Međutim, neke od sljedećih metoda možete sami riješiti.

Vidi također: Koju verziju sustava Windows imam?

Metoda 1: Ispravite oštećene datoteke

Na internetu su dostupni brojni softverski programi koji skeniraju i popravljaju oštećene ili nedostajuće datoteke iz sustava. Preporučuje se korištenje jednog od tog softvera prije nego što pokušate izvršiti promjene vlastitim rukama. Nakon pokretanja skeniranja i popravka zabilježite promjene na programskoj traci. Ako i dalje nije ispravno popravljeno, prijeđite na sljedeću metodu.

2. metoda: Pokretanje naredbe u PowerShell-u

Traka zadataka je Windows komponenta i kad god Windows komponenta izazove problem, to se može popraviti pomoću naredbe PowerShell. Naredba PowerShell omogućuje vam registraciju programske trake ako to već nije učinjeno. Uključuje brisanje cijele mape povezane s programskom trakom. Za većinu korisnika ova je metoda uspjela i nakon toga vjerojatno nećete morati isprobati drugu metodu.

Prije početka izvođenja naredbe PowerShell, morate napomenuti da je aktivni vatrozid Windows. Nakon uključivanja vatrozida istodobno pritisnite CTRL + ALT + BRISANJE da biste otvorili Sigurnosne mogućnosti. Kliknite na „Upravitelj zadataka“, „Datoteka“, a zatim na „Pokreni novi zadatak“.

U novi dijaloški okvir upišite ‘PowerShell’ zatim potvrdite okvir pored opcije: ‘Stvori ovaj zadatak s administratorskim privilegijama’ i kliknite U redu.

Ovo će vam donijeti naredbeni redak s tamnoplavom pozadinom. Upišite ili kopirajte-zalijepite sljedeću naredbu i pritisnite Enter:

Get-AppXPackage -SviKorisnici | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registriraj “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”}

Kad je naredba uspješna, nema potrebe za ponovnim pokretanjem računala. Jednostavno zatvorite PowerShell i idite na C: / Users /Vaš korisnički račun/ AppData / Local / (gdje Vaš korisnički račun je ime vašeg Microsoftovog računa) i izbrišite imenovanu mapu; ‘TileDataLayer’. To bi trebalo odmah riješiti vaš problem.

3. metoda: Isključite poslužitelj modela podataka Tile

Ako kojim slučajem ne uspijete izbrisati gore spomenutu mapu ili jednostavno naredba PowerShell nije uspjela, zaustavite uslugu pod nazivom „Tile Data server server“ i pokušajte ponovno izbrisati mapu. Mapa će biti uspješno izbrisana. Nadalje, možete ponovo pokrenuti naredbu PowerShell kako biste bili sigurni da je programska traka fiksna. Ponovno, programska je traka jedna od glavnih komponenti sustava Windows 10, pa njezino popravljanje uvelike ovisi o učinkovitoj upotrebi PowerShell-a.

Da biste zaustavili uslugu "Poslužitelj podataka modela pločica", upišite usluge u traci za pretraživanje ili radnoj površini i na skočnom izborniku odaberite "Usluge". Ovo će vam pokazati sve aktivne i neaktivne usluge na vašem sustavu. Potražite uslugu ‘Poslužitelj podataka modela pločica’ i kliknite desnu tipku miša da biste zaustavili uslugu.

4. metoda: Zaustavite postupak lokalnog sigurnosnog tijela

Na kraju pritisnite CTRL + ALT + BRISANJE na tipkovnici da biste otvorili "Upravitelj zadataka" i pronašli "Proces lokalnog sigurnosnog tijela" na kartici "Proces". Kliknite postupak, a zatim kliknite "Završi zadatak" u donjem desnom dijelu upravitelja zadataka. U sljedećem prozoru za potvrdu označite "Napusti nespremljene podatke i isključi" i kliknite Isključi.

To bi trebalo ukloniti posljednju preostalu pogrešku na programskoj traci. Ako vam bilo koja od ovih metoda nije uspjela, jedini je izbor pričekati sljedeće ažuriranje sustava Windows 10.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found