Vodiči

Kako riješiti probleme s kamerom HTC 10

HTC 10 svojim korisnicima pruža nevjerojatno iskustvo i nosi sve specifikacije sjajnog Android telefona. Uređaj ima nekoliko kvarova dok je u upotrebi. Jedno od takvih pitanja o kojima su kupci izvijestili u svom HTC-u 10 su problemi s fotoaparatom.

Kamera HTC 10 definitivno je sposobna snimiti neke prekrasne slike, ali bilo je slučajeva kada su korisnici prijavljivali uobičajene probleme kao što su nedostatak finih detalja, problemi u autofokusu, buka u načinu rada Pro itd. To su problemi koje je lako riješiti rješenja su navedena u nastavku.

Pročitajte također: Kako riješiti problem HTC 10 Wi-Fi veze

Rješenja za probleme s fotoaparatom HTC 10

Rješenje 1

Najlakši način za rješavanje problema s kamerom je ponovno pokretanje HTC-a 10. Ponovnim pokretanjem uređaja uobičajena je ispravka programske pogreške. Ako aplikacija kamere ne reagira, ali dodirni zaslon radi, trebate pritisnuti i držati tipku za uključivanje, i kliknite Restart.

Ako se kamera otvorila, ali zaslon je postao crn, a gumb za klik ne radi, pa čak i zaslon ne reagira, pritisnite i držite tipke za uključivanje / isključivanje i smanjivanje glasnoće 10 sekundi. Uređaj će se ponovo pokrenuti.

Rješenje 2

Ako se kamera vašeg uređaja ne pokrene, možete otići na Postavke> Aplikacije i potražiti aplikaciju Kamera, a zatim kliknuti na Pohrana> Obriši podatke. Brisanje podataka za pohranu poboljšati će performanse vašeg fotoaparata. Ponovno pokrenite uređaj držeći tipku za uključivanje / isključivanje, a zatim kliknite Restart. To bi trebalo riješiti problem s fotoaparatom vašeg uređaja.

Rješenje 3

Sljedeći problem koji uzrokuje loše ponašanje fotoaparata mogu biti predmemorirani podaci prisutni u spremištu. Možete otvoriti Postavke> Pohrana, kliknuti Predmemorirani podaci, i kliknite U redu da biste potvrdili brisanje predmemorije. Ovo je još jedno rješenje za aplikaciju kamere koja ne reagira.

webtrickz.com

Rješenje 4

Imati najnoviji firmware za svoj HTC 10 vrlo je važno. Ažuriranja mogu riješiti razne probleme. HTC je nedavno objavio novi firmware posebno za poboljšanje kamere i nekoliko ispravki programskih pogrešaka.

Obično biste dobili skočni prozor ako postoji dostupno ažuriranje firmvera, ali u slučaju da ste ga propustili ili ne možete vidjeti skočne prozore, ažuriranje možete potražiti u Postavke> O programu> Ažuriranja softvera. Ažuriranja se uglavnom sastoje od "Poboljšanja automatskog HDR-a, poboljšanja oštrine na otvorenom, poboljšane oštrine ili svjetline osvjetljenja, modificiranog korisničkog sučelja automatskog fokusiranja lasera i manje ljubičaste buke u načinu rada Pro."

Rješenje 5

Ako slike snimljene vašim HTC-om 10 pokažu znakove neobičnih izobličenja ili bljeskalica, pokušajte ukloniti poklopac ili kućište na uređaju. Pazite da ništa ne prekriva leću vašeg telefona. Uzmite suhu mekanu pamučnu krpu kako biste uklonili nečistoću ili prašinu.

Rješenje 6

Problemi s kamerom mogu se pojaviti zbog aplikacije treće strane; možda se ne otvori ili ne reagira. Da biste bili sigurni je li za problem odgovorna neka od nezavisnih aplikacija, pokrenite uređaj u sigurnom načinu. Ako kamera dobro radi, kriva je aplikacija. Možete deinstalirati aplikacije treće strane jednu po jednu dok se problem ne riješi ili izvršiti vraćanje na tvorničke postavke. Slijedite korake u nastavku za pokretanje uređaja u siguran način:

www.ubergizmo.com

  • Dok je uređaj uključen, pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje
  • Sada pritisnite i držite "Isključi"
  • Vidjet ćete "Ponovno pokretanje u siguran način", dodirnite U redu
  • Da biste se vratili u uobičajeni način, isključite HTC 10 i ponovno ga uključite.

Također možete ići na siguran način pomoću hardverskih gumba. Pritisnite gumb napajanja da biste uključili svoj HTC 10 telefon. Nakon što vidite HTC logotip na zaslonu uređaja, držite i pritisnite tipku za stišavanje dok ne vidite sigurni način rada ispod zaslona uređaja.

Također možete pročitati: Kako popraviti HTC 10 loš LTE signal

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found