Vodiči

Kako riješiti probleme s Bluetoothom Nexus 6P

Tražite li rješenja za probleme s Bluetoothom Nexus 6P? Ako telefon povežete s automobilom ili Bluetooth upotrebljavate za prisustvovanje pozivima i slušanje glazbe, tada problemi s Bluetoothom mogu postati vrlo neugodni. Primijećeno je da se mnogi korisnici Nexusa 6P suočavaju s Bluetooth problemima na uređaju. Iako su problemi s Bluetoothom uobičajeni na telefonu, Google još uvijek nije prepoznao probleme sa softverom ili hardverom koji mogu uzrokovati problem. Dakle, oslanjanje na ažuriranje za rješavanje problema možda nije rješenje.

Prije rješavanja problema s uređajem, provjerite je li problem u vašem telefonu, a ne u uređaju s kojim se povezujete. Dakle, ako koristite Bluetooth slušalice, spojite ih na drugi telefon i provjerite rade li slušalice na drugom telefonu. Ako ne, tada morate potražiti pomoć oko popravljanja slušalica, a ne Nexusa 6P. Međutim, ako se vaš Nexus 6P ne poveže ni s jednim uređajem ili ako se Bluetooth uređaj dobro poveže s drugim telefonima, nastavite s našim rješenjima kako biste riješili problem. Pogledajmo rješenja koja su uspjela za naše čitatelje.

Također pogledajte: Kako popraviti lošu kvalitetu poziva na Nexusu 6P

Rješenja za probleme s Bluetoothom Nexus 6P

1. rješenje: prebacite Bluetooth

Ako ne možete povezati telefon s drugim uređajem s Bluetoothom, povucite zaslon obavijesti Nexusa 6P i dodirnite ikonu Bluetooth da biste ga isključili. Pričekajte 5 sekundi i ponovo dodirnite ikonu da biste je uključili. Provjerite može li vaš telefon uspostaviti vezu nakon prebacivanja Bluetootha. Ovo je možda najbolji način da brzo riješite problem, ali rješenje može biti privremene prirode.

2. rješenje: Ponovo pokrenite uređaj

Ponekad ponovnim pokretanjem uređaja možete osigurati da se svi kvarovi s tehnologijom ili uslugom u telefonu automatski poprave. Ponovno pokrenite Nexus 6P pritiskom i držanjem tipke za napajanje dok se na zaslonu ne pojavi izbornik napajanja. Dodirnite Restart i dopustite telefonu da se ponovo pokrene. Nakon što se uređaj ponovno pokrene, Bluetooth veza automatski će se uspostaviti ako je Bluetooth uključen, ako ne, onda uključite Bluetooth i pokušajte povezati uređaj. Provjerite je li problem s Bluetoothom riješen.

Sporadične Bluetooth veze često se rješavaju i ponovnim pokretanjem, pa ako se slučajno suočite s problemima u povezivanju s Bluetoothom, pokušajte ponovo pokrenuti uređaj da biste riješili problem.

3. rješenje: Zaboravite Bluetooth uređaj i ponovno se povežite

Iako je ponovno pokretanje možda brzo rješenje za probleme s Bluetoothom na vašem telefonu, ako se problem nastavi, pokušajte zaboraviti uređaj s popisa Bluetooth veza na uređaju i ponovo se povezati. Ovo je riješilo problem Nexus 6P Bluetootha za dosta čitatelja, a možda će biti korisno i vama. Slijedite ove korake da biste zaboravili mrežu i ponovno se povezali.

 • Idite na izbornik Postavke na vašem Nexusu 6P
 • Dodirnite Bluetooth i potražite Bluetooth uređaj s kojim se pokušavate povezati
 • Dugo pritisnite naziv uređaja dok ne vidite padajući izbornik koji vam omogućuje da zaboravite na vezu
 • Dodirnite Zaboravi i dopustite telefonu da traži Bluetooth uređaje.
 • Kad se naziv uređaja pojavi na vašem zaslonu, dodirnite ga za uparivanje uređaja
 • Kad je uparivanje završeno, provjerite radi li veza prema očekivanjima

 

4. rješenje: Uklonite sve Bluetooth veze s uređaja

Ako zaborav i ponovno povezivanje nisu uspjeli za vas, izbrišite sva imena uređaja uparena s Bluetoothom vašeg telefona i pokušajte ponovno uspostaviti Bluetooth vezu s uređajem koji želite.

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Bluetooth
 • Pritisnite i zadržite svaki naziv uređaja i dodirnite ukloni da biste zaboravili ili izbrisali naziv uređaja s popisa Bluetooth uređaja na telefonu.
 • Učinite to za sve uređaje dok se vaš popis ne očisti.
 • Sada isključite Bluetooth s vrha zaslona i uključite ga nakon 5 sekundi.
 • Vaš će telefon automatski skenirati područje za druge Bluetooth uređaje.
 • Dodirnite uređaj s kojim se želite povezati i uparite telefon.

To bi vam moglo pomoći da riješite probleme s Bluetooth vezom Nexus 6P.

Rješenje 5: Izbrišite Bluetooth predmemoriju

Nekim korisnicima Nexus 6P problem je stvarala Bluetooth predmemorija, a brisanje Bluetooth predmemorije pomoglo je u rješavanju problema s Bluetoothom. To je zato što se ponekad može oštetiti predmemorija određene usluge. Kad se ošteti, možda neće raditi kako se očekivalo. Budući da datoteke predmemorije pomažu telefonu da brzo pristupi aplikacijama, ali ne pohranjuju važne podatke, datoteke predmemorije možete lako izbrisati i dopustiti sustavu da stvori novu bez gubitka važnih podataka. Slijedite ove korake za brisanje datoteka Bluetooth predmemorije:

 • Isključite Bluetooth s ploče s obavijestima na uređaju
 • Idite u izbornik Postavke na telefonu
 • Dodirnite Aplikacije
 • Na karticama kliznite lijevo da biste prešli na karticu Sve aplikacije.
 • Potražite Bluetooth i dodirnite ga
 • Dodirnite Obriši predmemoriju

Nakon brisanja datoteka predmemorije, uključite Bluetooth i dopustite uređaju da skenira Bluetooth uređaje i poveže se s uređajem koji želite. Nakon uspostavljanja veze, provjerite radi li Bluetooth usluga kako se očekuje.

Rješenje 6: Upotrijebite siguran način da biste prepoznali probleme uzrokovane aplikacijama trećih strana

Neke aplikacije trećih strana mogu biti razlog zašto Bluetooth vašeg telefona ne radi ispravno. Te aplikacije mogu imati dozvolu za pristup Bluetooth datotekama na vašem telefonu, a ako aplikacije imaju grešku, mogu utjecati i na način na koji Bluetooth telefona funkcionira. Najbolji način da utvrdite ponaša li se aplikacija treće strane pomoću uređaja u sigurnom načinu rada.

 • Pritisnite i držite tipku za napajanje na Nexusu 6P dok se opcije napajanja ne pojave na vašem zaslonu.
 • Dodirnite i zadržite opciju isključivanja na zaslonu dok se na zaslonu ne pojavi novi prozor koji pita želite li ponovno pokrenuti uređaj u sigurnom načinu
 • Dodirnite U redu

Uređaj će se automatski ponovo pokrenuti i na zaslonu ćete vidjeti riječi Sigurni način rada. Pokušajte uspostaviti Bluetooth vezu dok je telefon u sigurnom načinu. Ako ovo uspije, problem je u aplikaciji koju ste možda nedavno instalirali. Ponovno pokrenite da biste se vratili u uobičajeni način i deinstalirali aplikacije jednu po jednu dok se problem ne riješi.

Rješenje 7: Vratite uređaj na tvorničke postavke

Posljednje rješenje za rješavanje problema s Bluetoothom na vašem uređaju je vraćanje na tvorničke postavke. Budući da će ovaj korak vratiti vaš telefon u izvorno stanje kad ste ga prvi put kupili, izgubit ćete sve podatke i aplikacije pohranjene na uređaju. Zbog toga je važno stvoriti sigurnosnu kopiju svih podataka prije nego što vratite uređaj na tvorničke postavke. Nakon što stvorite sigurnosnu kopiju, slijedite ove korake:

 • Idite na izbornik Postavke na uređaju
 • Dodirnite Sigurnosno kopiranje i poništavanje
 • Dodirnite Tvorničko resetiranje i dopustite telefonu da izbriše sve podatke i ponovno pokrene. Kad se ponovno pokrene, primijetit ćete da se vaš telefon vratio u stanje kad ste ga prvi put izvadili iz kutije.

Ako je vaš Nexus 6P problem s Bluetoothom riješen nakon vraćanja na tvorničke postavke, možete vratiti sve datoteke i koristiti telefon kao i obično.

Ova rješenja pomoći će vam da riješite problem ako vaš Bluetooth ne radi na Nexusu 6P. Ako vam nijedan od ovih koraka ne može pomoći u rješavanju problema, odnesite svoj uređaj profesionalcu koji može provjeriti ima li daljnjih problema i fizički pregledati vaš telefon na štetu. Ako je vaš telefon u jamstvu, odnesite ga u Google trgovinu kako bi se problem mogao riješiti bez potrebe za bilo kakvim troškovima.

Također pogledajte: Nexus 6P zapeo u načinu rada Ne ometaj - Kako to popraviti

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found