Vodiči

Kako ukloniti bloatware na Samsung Galaxy S8

Najnoviji Samsungov vodeći model, Galaxy S8, sastoji se od izvrsnih performansi, sjajnih karakteristika i strašnog dizajna. Međutim, dolazi s hrpom unaprijed instaliranih aplikacija koje pružaju tvrtke prijevoznici i sam Samsung. Takve se aplikacije nazivaju bloatware. Ne bi bilo pošteno reći da sve te aplikacije nisu korisne. Neki od njih su dobri, ali postoje mnogi koji samo troše prostor na uređaju. Ovdje ćemo podijeliti kratki vodič koji će vam pokazati kako ukloniti bloatware na Samsung Galaxy S8.

Također pogledajte: Kako obrisati particiju predmemorije na Samsung Galaxy S8

Razlozi za uklanjanje bloatware-a

Najočitiji razlog uklanjanja bloatwarea s bilo kojeg Android telefona, uključujući Galaxy S8, jest činjenica da bloatware zauzima dragocjen prostor. Uklanjanjem unaprijed instaliranih aplikacija dobit ćete prostor, tako da možete instalirati aplikacije koje zapravo želite koristiti. Ne mogu se ukloniti sve unaprijed instalirane aplikacije. Ali, postoji još jedna stvar koju možete učiniti. Možete ih onemogućiti. Bloatware aplikacije mogu raditi u pozadini, što može utjecati na vijek trajanja baterije. Ne želite puniti uređaj svakih nekoliko sati, zar ne? Onemogućivanjem bloatware-a možete poboljšati vijek trajanja baterije na Galaxyju S8.

GottaBeMobile

Kako ukloniti bloatware na Samsung Galaxy S8

Što se tiče bloatwarea Galaxy S8, morate odabrati. Možete deinstalirati aplikaciju ili je možete onemogućiti. Ovisi o primjeni. Slijedite korake u nastavku:

  • Otvorite prikaz svih aplikacija povlačenjem prema gore
  • Zatim pronađite aplikaciju koju želite deinstalirati ili ukloniti
  • Ako se aplikacija nalazi u mapi, dodirnite mapu da biste je pronašli
  • Dodirnite i držite ikonu aplikacije
  • Pojavit će se skočni prozor
  • Sada dodirnite Deinstaliraj

Kao što smo spomenuli, ne mogu se sve aplikacije deinstalirati. Dakle, ako ne vidite tu opciju, dodirnite Onemogući. Ovo neće ukloniti aplikaciju u potpunosti. I dalje će biti na vašem Galaxyju S8, ali neće raditi u pozadini i nećete vidjeti njegovu ikonu u ladici aplikacija.

Također možete pročitati: Kako popraviti da automatsko okretanje ne radi na Samsung Galaxy S8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found