Vodiči

Kako riješiti probleme s pregrijavanjem Google Pixela 2

Jeste li kupili Google Pixel 2 i prečesto postaje vruće? Pa, nemojte misliti da je vaš novi pametni telefon neispravan jer je ovo vrlo čest problem i s njim se povremeno susreću gotovo svi korisnici pametnih telefona. Ako nastavimo upotrebljavati telefon predugo ili pak igramo HD igre prilično dugo, prilično je uobičajeno suočiti se s problemom. Ovaj članak objašnjava kako riješiti probleme s pregrijavanjem Google Pixela 2.

Također pogledajte: Savjeti i trikovi za Google Pixel 2

Kako riješiti probleme s pregrijavanjem Google Pixela 2

Ponovo pokrenite telefon

Prvi savjet je da ponovo pokrenete telefon. Ovo je najjednostavniji, ali moćan savjet koji može riješiti mnoge male, pa čak i glavne probleme. Samo snažno pritisnite bočni gumb i Google Pixel 2 će se isključiti. Pričekajte nekoliko sekundi i uključite da biste vidjeli je li problem još uvijek prisutan ili ne. Prekomjerna obrada jedan je od glavnih razloga pregrijavanja i nakon ponovnog pokretanja uređaja zaustavljaju se svi pokrenuti procesi. Dakle, prirodno će ohladiti telefon i suočit ćete se s značajnim poboljšanjima u performansama.

Smanjite svjetlinu zaslona

Smanjite svjetlinu zaslona koliko god možete. Održavajte minimalnu razinu na kojoj možete izvršiti sve svoje zadatke. Veća svjetlina zaslona dok trošite više baterije također je odgovorna za pregrijavanje. Pa, zašto trošiti bateriju i grijati uređaj?

Izbrišite aplikacije koje traže glad

Naš je uređaj ispunjen s toliko aplikacija, dok mnoge od njih ostaju neiskorištene od instalacije. Dakle, samo deinstalirajte sve nepotrebne aplikacije i uklonite dodatni teret. Krenite prema Postavke> Baterija i provjerite koje sve aplikacije troše više energije. Ako primijetite bilo koju aplikaciju koja koristi neobičnu količinu baterije, deinstalirajte je. U slučaju da je aplikacija ugrađena, tada deinstaliranje možda neće biti moguće, u tom slučaju idite na brisanje predmemorije i podataka aplikacije.

Koristite originalni punjač

Korištenje telefona dok je na snazi ​​još je jedan jak razlog za pregrijavanje. Stoga, pokušajte ne upotrebljavati svoj novi Google Pixel 2 dok se puni. Također, druga je točka korištenje originalnog punjača i kabela za punjenje telefona. Ponekad je uočeno da upotreba drugih kabela i punjača može pregrijati vaš pametni telefon, pa se uvijek preporučuje upotreba originalnog punjača i kabela koji ste dobili s Google Pixel 2.

Podignite telefon u sigurnom načinu

Još jedan koristan način za rješavanje problema s pregrijavanjem Google Pixela 2 jest pokretanje u sigurnom načinu. U slučaju da ne možete saznati stvarni uzrok ovog problema i ništa ga ne može riješiti, samo izvedite ovaj korak da biste saznali uzrokuje li problem nezavisna aplikacija. Za pokretanje telefona u sigurnom načinu:

  • Prvo dodirnite gumb napajanja, a zatim dugo pritisnite opcije isključivanja.
  • Na zaslonu ćete primijetiti opciju pokretanja u siguran način. Dodirnite U redu i vaš će telefon ući u siguran način.

Sada provjerite ostaje li problem pregrijavanja i dalje prisutan. Ako ne, onda ovo nije ništa drugo doli krivac. Deinstalirajte nedavno preuzete aplikacije ili izvršite vraćanje na tvorničke postavke.

Vraćanje na tvorničke postavke

Ako ste izvršili sve potrebne korake, a i dalje vam je ostalo isto, krajnje sredstvo je vraćanje na tvorničke postavke. No prije toga napravite sigurnosnu kopiju jer će ovaj korak izbrisati sve s vašeg Google Pixela 2. Dalje, telefon morate postaviti od nule.

Provjerite bateriju

U slučaju da opcija vraćanja na tvorničke postavke nije riješila problem, možda baterija ne radi ispravno i ona je neispravna. Dakle, kontaktirajte maloprodajnu trgovinu ili svog prijevoznika.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije Google Pixela 2

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found