Vodiči

Kako riješiti problem brzog pražnjenja baterije Galaxy Alpha

Jeste li suočeni s problemom brzog pražnjenja baterije Galaxy Alpha? Trajanje baterije ovog pametnog telefona postalo je veliki problem korisnicima Galaxy alpha jer se većina njih žali da baterija ne traje dugo, vrlo brzo se prazni, što se uopće ne očekuje.

Ako ste jedan od onih koji muče probleme s Galaxy Alpha brzim pražnjenjem baterije, evo nekoliko korisnih savjeta za vas nakon kojih možete produžiti vijek trajanja baterije telefona.

Također možete pročitati naš post o savjetima za produljenje trajanja baterije na android uređaju.

Problem brzog pražnjenja baterije Galaxy Alpha

Ova je fotografija preuzeta iz Android Authority.

Vidi također - Kako ispraviti bukove Galaxy S4 od nadogradnje 4.4.2

Koraci za rješavanje problema brzog pražnjenja baterije Galaxy Alpha

> Kada na telefonu ne upotrebljavate značajke kao što su Bluetooth, GPS, wifi ili 3G, prebacite se u način rada samo GSM. Automatski će isključiti ove značajke, ali osnovne će funkcije i dalje raditi, a time će produžiti vijek trajanja baterije.

> Isključite wifi kada ga ne koristite. Da biste isključili ovu opciju, povucite traku obavijesti prema dolje i isključite je. Primajući signale od napona s vanjskog izvora, baterija i vijek trajanja baterije se smanjuju.

> Kada ne koristite aplikaciju kamere, zatvorite ovu aplikaciju, uštedjet će ogromnu snagu.

> Ne postavljajte nijednu pozadinu uživo jer će kretanje zaslona trošiti više energije baterije kao u aplikaciji kamere.

> Važno je pravilno održavanje baterije. Stavite telefon na punjenje kad baterija padne na 10%, izbjegavajte punjenje putem USB-a, uvijek koristite originalni punjač za izmjeničnu struju i držite telefon podalje od ekstremnih temperatura.

> Provjerite je li telefonski sustav ažuran, idite na Postavke> Uređaj> Instaliraj ažuriranja sustava> Provjeri sada.

> Na kraju kalibrirajte bateriju telefona. Da biste to učinili, ispraznite bateriju telefona dok se ne odbije uključiti. Izvadite bateriju, pričekajte 5-7 sekundi i stavite bateriju. Sad stavite telefon na punjenje kad je telefon isključen. Kad se telefon napuni 100%, isključite punjač i ponovo napunite telefon da dobije 100%. Sad uključite telefon.

Ovi bi koraci trebali riješiti problem brzog pražnjenja baterije Galaxy Alpha i produžit će joj vijek trajanja.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found