Vodiči

Kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije Samsung Galaxy S8

Mnogi ljubitelji Samsungovih pametnih telefona čekali su najnoviju vodeću kompaniju, Galaxy S8. Kada je riječ o bilo kojem pametnom telefonu, trajanje baterije je jedna od najvažnijih stvari. Galaxy S8 je došao s baterijom od 3000 mAh, a mnogi se ljudi pitaju je li to dovoljno za tako moćan uređaj. Može li baterija izdržati jedan dan? Ovisi o načinu na koji koristite telefon. Za sada nema pritužbi na vijek trajanja baterije Samsung Galaxy S8. Međutim, samo promjenom nekih postavki ili omogućavanjem načina rada u zrakoplovu kada ste u područjima s lošim prijemom, baterija može trajati dulje.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s Wi-Fi mrežom Samsung Galaxy S8

Stvari koje utječu na trajanje baterije Samsung Galaxy S8

Kao što sam već spomenuo, koliko će trajati baterija ovisi o načinu na koji koristite telefon. Ako satima igrate igre ili gledate videozapise, jednostavno ne možete očekivati ​​da će baterija trajati cijeli dan. Brzo će se ocijediti. Mnogo je drugih stvari koje utječu na trajanje baterije pametnog telefona, poput postavki zaslona, ​​postavki performansi, aplikacija, da nabrojimo samo neke. Dakle, ako telefon trebate puniti svakih nekoliko sati, ne znači da je telefon ili baterija neispravan. Promijenite nekoliko postavki i baterija će trajati dulje.

Kako popraviti vijek trajanja baterije Samsung Galaxy S8

Jednom kada isprobate savjete koje ćemo podijeliti u nastavku, primijetit ćete razliku. Ako ne, tada biste trebali kontaktirati trgovinu u kojoj ste kupili telefon i zatražiti zamjenu.

Onemogući automatsko osvjetljenje

Zaslon je poznat kao jedan od najvećih onih koji jedu baterije. Ako je uključeno automatsko osvjetljenje, baterija Samsung Galaxy S8 će se brže isprazniti. Dakle, ono što trebate učiniti je isključiti opciju. Evo kako to učiniti:

  • Idite na Postavke
  • Zatim dodirnite Zaslon
  • Prebacite prekidač pored automatskog osvjetljenja da biste isključili opciju

ItBankNews

Isključite zaslon Uvijek uključen

Svi se možemo složiti da je Uvijek uključeni zaslon zgodna značajka. Omogućuje vam uvid u vrijeme, obavijesti i druge stvari bez potrebe za uključivanjem zaslona. Međutim, kad je ova opcija omogućena, to će utjecati na vijek trajanja baterije Samsung Galaxy S8. Možete ga isključiti, a evo kako:

  • Otvorite aplikaciju Postavke
  • Dodirnite Zaključani zaslon i sigurnost
  • Pronađite uvijek uključeni zaslon i onemogućite ga

Isključite značajku Smart Stay

Smart Stay koristi prednju kameru za prepoznavanje vaših očiju i lica i zadržava zaslon uključenim dok ga gledate. Prilično je cool značajka, no kako je prednja kamera uključena, baterija se brže prazni. Značajku Smart Stay možete onemogućiti na svom Samsung Galaxy S8, samo slijedite ove korake:

  • Idite na Postavke
  • Dodirnite Napredne značajke
  • Dodirnite Smart Stay
  • Prebacite prekidač pored opcije Smart Stay da biste ga onemogućili

Postoje i druge napredne značajke koje možete isključiti, poput Smart Capture, Swipe Capture itd.

Odaberite nisko vrijeme čekanja zaslona

Na Samsung Galaxy S8 vrijeme čekanja zaslona postavljeno je na 15 sekundi. Kada kupujemo novi pametni telefon, često mijenjamo ovu postavku i odabiremo 1 minutu ili više. No kako ima ogroman utjecaj na bateriju, trebali biste je ostaviti takvu kakva jest ili otići s 30 sekundi isteka vremena zaslona.

Ponovo pokrenite telefon

Kad primijetite da se baterija brzo prazni, možda je vrijeme za ponovno pokretanje. Ponovnim podizanjem telefona zatvorit će se sve aplikacije i procesi koji se izvode u pozadini. Ponovno pokretanje uvijek je jedno od rješenja kad god imate neki problem s telefonom. Isprobaj.

Isključite Wi-Fi, 4G, Bluetooth i GPS kada se ne koriste

Uvijek ističemo da biste trebali onemogućiti Wi-Fi, mobilni internet, Bluetooth i GPS kada ih ne koristite. Nema potrebe zadržavati sve ove opcije uključenima, jer kad su uključene, pogotovo sve skupa, pojest će Samsung Galaxy S8 bateriju. Opcije koje vam trenutno nisu potrebne možete onemogućiti otvaranjem brzih postavki i dodirivanjem opcije koju želite isključiti.

ElipTech

Koristite način rada u zrakoplovu

Kad ste u područjima s lošim prijemom ili kada ne koristite telefon, omogućite način rada u zrakoplovu. Onemogućit će radio, podatke itd., A zasigurno će bateriju duže trajati.

Redovito ažurirajte aplikacije

Aplikacije imaju ogroman utjecaj na bateriju pa ih morate redovito ažurirati. Programeri ažuriraju aplikacije kako bi donijeli nove značajke, ali i kako bi riješili neke probleme koje aplikacije mogu imati. Samo otvorite Google Play i ažurirajte sve aplikacije na telefonu ili barem one koje svakodnevno koristite.

Upotrijebite opciju spavanja za aplikacije

Na Samsungu Galaxy S8 možete uspavati aplikacije. To znači da se aplikacija neće pokretati u pozadini, što znači da neće isprazniti bateriju i neće gurati obavijesti. Jednom kada otvorite aplikaciju, vidjet ćete ažuriranja. Da biste uspavali aplikaciju, samo dodirnite i držite ikonu aplikacije, a kad se pojavi izbornik, dodirnite Stanje mirovanja.

Načini izvedbe

Samsung Galaxy S8 dolazi s načinima rada, što znači da možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara. Postoje optimizirani, onaj koji se preporučuje, a tu su i načini igre, zabave i visokih performansi. Logično je da, kada želite da baterija dulje traje, nećete koristiti način visokih performansi ili Game. Ako volite igrati Igre, možete omogućiti način igre, ali ne zaboravite se vratiti na Optimizirano kada završite s igranjem.

Omogućite štednju energije kada vam treba dodatni sok

Ako ste na otvorenom i trebate da baterija traje duže, možete omogućiti Uštedu energije. Možete ga pronaći u odjeljku Postavke> Baterija. Tamo možete pronaći način uštede energije Mid i Max kako biste sve mogli konfigurirati na temelju svojih potreba.

Android naslovi

Dodatni savjeti

Uz sva rješenja koja smo podijelili, postoji još nekoliko stvari koje biste mogli isprobati. Imajte na umu da widgeti troše bateriju, kao što to vrijedi i za vibracije. Čak i te sitnice mogu učiniti razliku. Također možete koristiti aplikacije kao što su Greenify koji stavlja loše aplikacije u stanje hibernacije kad se ne koriste i DU Battery Saver koji dolazi s mnogim praktičnim značajkama.

Umotavanje

Podijelili smo nekoliko korisnih savjeta koji mogu poboljšati vijek trajanja baterije Samsung Galaxy S8. Svakako ih isprobajte. Imajte na umu da sve uglavnom ovisi o načinu na koji koristite telefon.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found