Vodiči

Uobičajeni problemi LG G6 i kako ih riješiti

LG G6 je bez sumnje jedan od najboljih pametnih telefona na tržištu koji je prepunjen izvrsnim dizajnom, kompaktnim kućištem, izvrsnom kamerom s dvostrukim lećama i velikim zaslonom. Također, ovaj je uređaj namijenjen za rad na najnovijoj verziji Androida koja će vam omogućiti uživanje u svim najnovijim Androidovim značajkama u vodećem LG G6. Međutim, ništa se ne može učiniti za besprijekorne performanse, pa LG G6 nije iznimka od toga. Korisnici su se već počeli žaliti na neke probleme s kojima se suočavaju sa svojim potpuno novim LG G6.

Ovdje su objašnjeni neki uobičajeni problemi s LG G6 i njihovi popravci. Dakle, pročitajte i pripremite se da sami riješite bilo koji problem.

Također pogledajte: Najbolje najbolje značajke LG G6

Uobičajeni problemi i načini njihovog rješavanja kod LG G6

Problem 1: Problem s vijekom trajanja baterije

To je vjerojatno najčešći problem sa kojim se suočava svaki pametni telefon, a vi ćete biti skloni suočiti se s problemom trajanja baterije čak i dok je telefon nov. Razlog je što korisnici u prvih nekoliko dana nastavljaju istraživati ​​svoj uređaj, zajedno s preuzimanjem raznih aplikacija, igara, dok istovremeno pokušavaju uživati ​​u njima, što općenito ograničava vijek trajanja baterije. U svakom slučaju, loše trajanje baterije u LG G6 može se riješiti na sljedeće načine.

Rješenja:

 • Prvi je prijedlog ići na ponovno pokretanje jer ovo rješenje u mnogim slučajevima djeluje kao čudo i odmah riješiti problem. U slučaju da uređaj niste predugo ponovo pokrenuli, to može dovesti do brojnih problema. Dakle, prvo ponovo pokrenite LG G6, a zatim pokušajte s drugim metodama rješenja u slučaju da vam problem ne može riješiti loš vijek trajanja baterije.
 • Sljedeća je ideja izvršiti ažuriranje softvera jer najnovija verzija ispravlja razne pogreške svog prethodnika. Da biste izvršili ažuriranje softvera, krenite prema postavkama> O telefonu> Ažuriranje softvera> Ažuriraj sada i ažurirat će vaš uređaj. Sada provjerite je li problem s baterijom riješen ili nije na vašem LG G6 uređaju.
 • Također morate provjeriti upotrebu baterije odlaskom na postavke koje nude ideju o tome koje sve aplikacije koriste koju količinu baterije. U slučaju da primijetite da neke aplikacije koriste neobičnu količinu baterije, pokušajte je onemogućiti ili deinstalirati, što će dobro utjecati na vijek trajanja baterije vašeg uređaja.
 • Još jedna stvar koju možete učiniti da uštedite malo soka na uređaju je isključiti opciju Uvijek uključeno, smanjiti vremensko ograničenje zaslona i prilagoditi svjetlinu zaslona odlaskom na postavke i zaslon.

Problem 2: Problem s Wi-Fi mrežom

Ovo je još jedno pitanje među uobičajenim problemima LG G6 koji su do danas prekinuli mnoge korisnike dok su usred bilo kakvog posla. Ovaj je problem doista frustrirajući, no problem možete lako riješiti slijedeći nekoliko jednostavnih koraka.

Rješenja:

 • Prvo je ponovno pokrenuti Wi-Fi na uređaju LG G6. Odnosno, isključite opciju Wi-Fi, pričekajte nekoliko sekundi, a zatim je ponovo uključite da biste provjerili je li vam to pomoglo da riješite problem s Wi-Fi-jem.
 • Dalje, prijeđite na ponovno pokretanje usmjerivača i modema. Ovo je vrlo korisno rješenje koje bi moglo riješiti problem s Wi-Fi mrežom u samo sekundi.
 • Ako vam gore navedena rješenja nisu uspjela, pokušajte zaboraviti mrežu, a zatim je ponovno spojite. To možete učiniti ako odete na postavke> Mreža> dodirnite problematičnu mrežu da biste je zaboravili. Sada ponovno povežite mrežu kako biste provjerili je li problem sada riješen.
 • Također možete ići na resetiranje mrežnih postavki, što je vrlo korisna ideja i može odmah riješiti problem. Da biste to učinili, krenite prema postavkama> općenito> Izrada sigurnosnih kopija i resetiranje> resetiranje mrežnih postavki, a zatim odaberite postavke resetiranja opcije.

Problem 3: Bluetooth problem

Bluetooth problem je još jedan problem koji nervira mnoge korisnike. Problem s vezama Bluetooth automobilskog sustava također je vrlo čest i ovdje ćemo razgovarati o mogućim rješenjima za rješavanje ovog problema s LG G6.

Rješenja:

 • Prvo rješenje koje biste trebali isprobati je ponovno pokretanje uređaja. Dakle, ponovo pokrenite LG G6, a zatim idite na druga rješenja.
 • Zatim isključite Bluetooth opciju, pričekajte nekoliko sekundi, a zatim je ponovo uključite da biste vidjeli je li vam to pomoglo da riješite problem s Bluetoothom na vašem LG G6 uređaju.
 • Također, možete izbrisati upareni uređaj za koji se događa problem, a zatim ga ponovno upariti. To se može učiniti tako da odete na postavku> Bluetooth, a zatim odaberete upareni uređaj s problemima da biste dodirnuli gumb za poništavanje uparivanja. Sada uparite uređaj ispočetka.
 • Ako vam ništa ne uspije, prijeđite na brisanje particije predmemorije i to bi sigurno moglo riješiti problem umjesto vas.

Problem 4: Problem s performansama fotoaparata

Kamera je jedna od glavnih atrakcija LG G6 koja je većinu korisnika natjerala da imaju ovaj telefon. Kamera s dvostrukim lećama izvrsna je što snima visokokvalitetne slike. Međutim, mnogi su izjavili da se suočavaju s problemima s LG G6 kamerom, poput zamućenja pri kretanju i loših performansi pri slabom osvjetljenju. Evo rješenja za ovaj problem.

Rješenja:

 • Prvo provjerite koristite li najnoviji softver, a ako ne, potražite ažuriranje softvera koje će automatski riješiti razne probleme. Da biste to učinili, krenite prema postavkama> o telefonu> ažuriranju softvera> Ažuriraj odmah.
 • Možete isprobati i prebacivanjem između širokokutnih i standardnih kutnih leća kako biste provjerili može li vam ovo pomoći da riješite problem. Objektiv se može prebaciti dodirom ikone stabla u postavkama fotoaparata.
 • Još nešto što možete učiniti je otvoriti aplikaciju kamere i dodirnuti opciju postavki da biste isključili fokus praćenja. Sada provjerite je li učinio neke promjene u problemu performansi fotoaparata.
 • Izvršite vraćanje na tvorničke postavke ni u čemu vam nije pomoglo. Također, možete kontaktirati prijevoznika kako biste riješili ovaj problem ako vam navedena rješenja ne odgovaraju.

Problem 5: Zaostali problem LG G6

Zaostajanje je pitanje koje je vrlo neugodno jer sve odgađa. I nažalost, zaostajanje je jedno od najčešćih problema s LG G6. Međutim, ne brinite zbog toga, jer postoji nekoliko mogućih ispravki nakon kojih se zaostali problem može lako popraviti.

Rješenja:

 • Prvo ponovno pokrenite LG G6 telefon, a zatim prijeđite na druge metode.
 • Dalje, provjerite koristite li najnoviji softver. Ako ne, tada ažurirajte uređaj tako da odete na postavke> o telefonu> ažuriranje softvera> Ažuriraj odmah.
 • Nakon što ažurirate uređaj, slijedi ažuriranje aplikacija. Za ažuriranje aplikacije idite prema trgovini Google Play i odatle se svaka aplikacija može ažurirati.
 • Idite na postavke> općenito> Pametno čišćenje koje će brzo očistiti neiskorištene aplikacije i datoteke s uređaja kako biste poboljšali brzinu izvedbe.
 • Napokon, izvršite vraćanje na tvorničke postavke, što će definitivno ponuditi veliko poboljšanje performansi i sigurno će riješiti problem koji zaostaje.

Problem 6: Problem sa zvukom

Problem sa zvukom je još jedna stvar koja je dosad živcirala mnoge korisnike LG G6. Iako su prema nekim korisnicima zvuk zvučnika iskrivljeni, mnogi su drugi rekli da je problem u slušalicama i da uopće nema zvuka. Ako ste i vi suočeni s ovom zvučnom poteškoćom, ovdje znajte moguće popravke, a zatim kontaktirajte svog operatera u slučaju da vam objasnjene metode ne uspiju.

Rješenja:

 • Prvo ponovno pokrenite telefon što se predlaže i za svaki drugi problem. Ovo bi moglo vratiti zvuk na vašem uređaju. Međutim, ako vam ovo ne uspije, prijeđite na druge metode.
 • Sljedeća je opcija provjeriti bočni gumb za glasnoću i osigurati da su postavljeni na najveću glasnoću.
 • U slučaju da je problem u slušalicama, možda nije priključak za slušalice. Ako se u luci nakupi prašina, to može stvoriti ovu vrstu problema, poput iskrivljavanja zvuka ili ne nuđenja zvuka. Dakle, očistite slušalice nježnim puhanjem ili komprimiranjem zraka.
 • Ako imate sve spomenute metode, a i dalje se nastavlja isti problem, izvedite vraćanje na tvorničke postavke odlaskom na postavke.

Problem 7: Problem sa signalom LG G6

Problem s signalom je još jedan uobičajeni problem LG G6 i malo je korisnika izjavilo o ovom problemu. Prema njihovim riječima, signal je vrlo loš i pozivi se vrlo često prekidaju. Međutim, to bi se moglo dogoditi i zbog loše mreže, pa vam je predloženo da prvo provjerite sa svojim davateljem usluga, a zatim nastavite s izvođenjem navedenih metoda.

Rješenja:

 • Neke su studije izvijestile da kontakt s kožom može ometati jačinu signala telefona, pa možete koristiti futrolu za telefon kako biste spriječili kontakt s kožom i mogao riješiti problem sa signalom na vašem LG G6 uređaju.
 • Druga je ideja upotrijebiti gumenu traku ili ljepljivu traku za pružanje potpore između dviju antena u uređaju, a koje ćete naći na lijevoj strani telefona.

Ako to nije dovoljno za rješavanje problema sa signalom na vašem LG G6 uređaju, posjetite trgovinu odakle ste kupili telefon i mogli bi vam pomoći.

Problem 8: Problem s pregrijavanjem

Problem s pregrijavanjem nije ograničen samo na LG G6 uređaj, već je problem sa svakim pametnim telefonom i korisnici svakog pametnog telefona se na njega žale. Međutim, evo nekoliko ispravki kojima možete pokušati riješiti problem pregrijavanja na vašem LG G6 uređaju.

Rješenja:

 • Prvo ponovno pokrenite uređaj. Ako niste ponovno pokrenuli telefon u posljednjih nekoliko dana, a radi neprekidno 150-200 sati, pregrijavanje telefona je vrlo općenito i ponovno pokretanje uglavnom će riješiti problem.
 • Zatim provjerite ima li vaš telefon najnovije ažuriranje softvera. Provjerite to tako što ćete otići u postavke> O telefonu> Ažuriranje softvera> Ažuriraj sada. Ako je dostupno bilo kakvo ažuriranje, idite na to.
 • Sada provjerite jesu li ažurirane sve aplikacije na vašem uređaju. To se može provjeriti odlaskom u trgovinu Google Play. A ako je dostupno bilo kakvo ažuriranje za bilo koju aplikaciju, svakako je svakako ažurirajte.
 • Druga je ideja ukloniti slučaj, a zatim vidjeti je li problem pregrijavanja malo riješen.
 • Također, ne biste trebali koristiti uređaj dok se puni i zaustaviti sve aplikacije koje rade u pozadini dok je telefon napunjen.

Problem 9: Ogrebotina na stražnjoj ploči

Ako vam slučajno telefon padne iz ruke i na stražnjoj ploči vašeg LG G6 uređaja primijete ogrebotine, sasvim je prirodno osjećati se frustrirano jer je ovo potpuno novi uređaj i sve ogrebotine iako dovoljno male mogu biti stvarno neugodne. Međutim, ako je to slučaj s vama, ne morate brinuti jer se ogrebotine na stražnjoj ploči mogu olakšati malim vrhom. O ovome se govori u nastavku.

Rješenja:

 • Pasta u ovom slučaju može biti korisna. Ono što morate učiniti je staviti malo paste na područje ogrebotina, a zatim ga raširiti. Pričekajte nekoliko minuta i obrišite je čistom krpom. Ponavljajte postupak vrlo često i na kraju će olakšati ogrebotinu.
 • Druga metoda je korištenje dječjeg pudera pomiješanog s vodom i zatim nanošenje na područje ogrebotina. Snaga pečenja također se može koristiti umjesto dječjeg pudera. Ali budite oprezni i nemojte močiti telefon.

Problem 10: Ogrebotine na objektivu fotoaparata

Kamera je jedna od glavnih atrakcija LG G6, a mnogi su ovaj uređaj nabavili samo za kameru koja vam omogućuje snimanje visokokvalitetnih slika. Međutim, mnogi su se već počeli žaliti da se na objektivu fotoaparata nakupljaju male ogrebotine, što je vrlo neugodno jer vam možda neće omogućiti jasno snimanje slika. Evo rješenja za ovo pitanje.

Rješenja:

 • Prvi prijedlog je korištenje futrole za telefon koja će zaštititi telefon i leću. Međutim, ako je ogrebotina već tu, prijeđite na sljedeću metodu.
 • Možete upotrijebiti smjesu za poliranje koja će ukloniti ogrebotinu u slučaju da je u premazu, a ne na leći fotoaparata.
 • Zatražite zamjenu od mjesta na kojem ste kupili uređaj.

Problem 11: Problem pada i smrzavanja

Ne radi li vaš LG G6 ispravno i vrlo često se ruši ili smrzava? Zatim slijedite dolje objašnjene metode i vratite svoj uređaj u normalne radne uvjete.

Rješenja:

 • Ponovo pokrenite uređaj.
 • Izvršite ažuriranje softvera i ažurirajte sve aplikacije na uređaju odlaskom u Trgovinu Play.
 • Zatvorite sve aplikacije koje rade u pozadini.
 • Izbrišite sve neiskorištene i nepotrebne datoteke što će osloboditi malo prostora i ponuditi poboljšanje performansi.
 • Također, možete se poslužiti pokretačem treće strane kao što je Nova Launcher koji će riješiti problem padova i zamrzavanja.

Problem 12: Problem s dodirnim zaslonom

Dodir

Gearburn

zaslon ne radi ispravno ili ne reagira svaki put je još jedan od najčešćih problema s kojima se susreću korisnici KG G6 i evo mogućih rješenja za to.

Rješenja:

 • Prvo ponovno pokrenite uređaj.
 • Zatim izvedite metodu biranja. Da biste je izveli, otvorite telefonsku aplikaciju i na zaslonu upišite * # 0 * #, a zatim slijedite test zaslona osjetljivog na dodir.
 • Ako ste isprobali gornja rješenja, ali i dalje imate istu situaciju, zamijenite zaslon.

Također pogledajte: Kako riješiti problem s LG G6 Bluetoothom

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found