Vodiči

iPhone XR Savjeti i trikovi

S prednarudžbama za novi iPhone XR koje će se početi slijevati, možda ćete htjeti odabrati uređaj koji odgovara vašem odabiru boje i pruža vam mogućnost pohrane koja vam treba. Ako želite naručiti telefon čim opcija prednarudžbe postane aktivna, spremni ste uzeti model s veličinom zaslona od 6,1 inča. Međutim, čak i ako planirate ustati rano na određeni datum lansiranja telefona ili ostati budni do kasno u noć, možda nećete moći dobiti željeni model. Da biste unaprijed naručili uređaj, najbolja je opcija koju sada imate ako želite izbjeći gužvu. Ako želite biti jedan od prvih koji su ugrabili ovaj model, morate hodati sa satom prije ponoći. Najbolji je trik odabrati model koji želite do trenutka kada se narudžba telefona pokrene, baš kao što su to činili i ljudi prije izlaska iPhonea XS ili iPhone Maxa. Možda ćete morati potrošiti neko vrijeme čitajući ovaj vodič prije nego što date predbilježbu. Pogledajmo popis iPhone XR savjeta i trikova.

Također pogledajte: Kako postaviti iPhone XR

iPhone XR savjeti i trikovi

1. Stvari koje treba učiniti

Iako opcija predbilježbe za iPhone XR tek započinje, uvijek možete posjetiti web mjesto Apple Inc i odabrati svoj omiljeni model. Postupak predbilježbe možete ubrzati kada prije počnete pregledavati opcije. Srećom, možda više nećete trebati pregledavati hrpu različitih izbornika kada započne predbilježba ako odaberete prije. Sljedeći savjeti pomoći će vam da odaberete omiljeni model iPhonea XR.

  • Otvorite aplikaciju Apple store ili stranicu iPhone XR u pregledniku
  • Prijavite se na račun koji želite koristiti za predbilježbu na telefon
  • Sada odaberite model po svom izboru između dostupnih opcija
  • Možete odabrati opciju pohrane koju želite i boju zajedno s načinom plaćanja
  • Ako se odlučite za rad na web mjestu Apple-a, možete kliknuti na srce smješteno pored gumba Select. Međutim, ako radite iz aplikacije Apple Store, jednostavno dodirnite srce u gornjem desnom dijelu

Kad izvršite gore navedene korake, to će vam pomoći da uređaj pohranite u svoje Favorite. Čim se izvrši predbilježba za ovaj novi uređaj, možete posjetiti Favorite, a zatim dodirnuti uređaj koji ste odabrali. Kada pristupite web mjestu, morate kliknuti na malu traku u gornjem desnom kutu da biste posjetili Favorite ili kliknite Plavu ikonu ako pristupate Favoritima putem aplikacije Apple Store. Sada ste spremni kupiti telefon.

2. Povećavanje brzine uređaja

Baš kao i ostali uređaji iz obitelji iPhone, i novi iPhone XR može postati trom tijekom određenog vremenskog razdoblja. Iako vam isključivanje uređaja može pomoći u brisanju memorije, neke fotografije, datoteke i aplikacije možete izbrisati ili ih također arhivirati u oblaku kako biste oslobodili prostor na uređaju. Morate posjetiti Postavke kako biste pronašli aplikacije koje se osvježavaju u pozadini i tako troše dragocjenu snagu uređaja. Ažuriranje iOS-a na uređaju može ubrzati njegovu brzinu.

3. Učinite telefon preventivnim protiv hakiranja

Iako iPhone XR možete otvoriti pomoću Face ID-a, telefon se može nazvati potpuno sigurnim samo kada nitko ne može pogoditi zaporku. IOS može zatražiti da upotrijebite šesteroznamenkastu lozinku, ali zasigurno možete učiniti uređaj sigurnijim lozinkom izrađenom od abecede i brojeva. Ako želite promijeniti lozinku uređaja, možete krenuti prema Postavkei tapnite ID i lozinka. Kad uređaj zatraži da unesete novu lozinku, možete dodirnuti Opcije lozinke i Prilagođeni alfanumerički kôd. Sada ste spremni promijeniti lozinku na novom uređaju, ali budite sigurni da je možete zapamtiti.

4. Pridruživanje grupi FaceTime

Dok se pridružite grupi, možete istovremeno nazvati trideset i dva sudionika. Sve što trebate učiniti je unijeti više kontakata u adresni okvir kada započnete chat. Postoje pločice na kojima se izlažu sudionici, a vi morate dodirnuti svaku pločicu kako biste osobu doveli ispred svog pogleda.

5. Podsjetnik da nazovete kasnije

IOS vas može podsjetiti da telefonirate kasnije, a ono što morate učiniti je dodirnuti gumb Podsjeti me kasnije koji se nalazi iznad dijapozitiva. Vaš je izbor želite li da vas uređaj podsjeti na poziv u roku od sat vremena ili više. Međutim, provjerite jeste li prenijeli detalje o kontaktu kako bi uređaj mogao pronaći vašu adresu. Vrijeme se uglavnom temelji na kretanju GPS-a.

6. Prilagođavanje melodija zvona

Na temelju glazbenih zapisa prisutnih u iTunes biblioteci, možete odabrati prilagodbu melodije zvona na uređaju. Možete stvoriti duplikat verzije pjesme koju želite za melodiju zvona, pretvoriti vrstu datoteke i uvesti je u iTunes kao jednu od melodija zvona. Nakon toga možete melodiju zvona sinkronizirati s telefonom. Međutim, možete stvoriti melodiju zvona po svom izboru iz vlastite audio tvorbe i na ovom će uređaju biti user-friendly.

7. Otključavanje zaslona

Jednostavno je otključati uređaj jednostavnim pogledom. Ako ste već stvorili Face ID posjetom web lokaciji Postavke stranici možete izvršiti niz koraka poput rotacije glave kružnim pokretima kako bi telefon mogao zabilježiti vaše lice u različitim kutovima. Nakon završetka postavke Face ID-a spremni ste pogledati u zaslon i jednostavno otključati uređaj, za razliku od opcije dodira otiskom prsta u prethodnim modelima. Također možete dodati dva različita profila kada želite otključati telefon pomoću drugačijeg izgleda ili ako želite podijeliti uređaj s nekim.

8. Izrada snimke zaslona

Čak i ako na novom iPhoneu XR nema gumba Početna, s ovim je uređajem lako napraviti snimku zaslona. Morate istovremeno držati tipku za pojačavanje i uključivanje i dodirnuti ih što je brže moguće. Dok držite tipke pritisnute, morate povući još jedan prozor da biste isključili napajanje. Nakon snimanja snimke zaslona možete sliku označiti ili urediti.

9. Prilagođavanje kontrolnog centra

Dugo čekate da to učinite. Samo posjetite Postavke i Kontrolni centar i konačno Prilagodite kontrole. Kontrole koje se pojavljuju prisutne su na vrhu i morate dodirnuti znak minus da biste ih uklonili i dodirnite i držite ih da biste napravili željene promjene na uređaju.

10. Protresanje uređaja radi poništavanja

Čini se da je ovo u početku pomalo čudno, ali može vas spasiti kad upišete dugu rečenicu, a zatim je slučajno izbrišete s uređaja. Samo malo protresite telefon i možete ponijeti okvir Undo-Redo da biste dovršili ostatak posla.

11. Aktiviranje Ne ometaj tijekom vožnje

Čuli ste za Ne smetaj opcija, ali dobro je znati o različitim varijantama ovog načina. Posjetite Postavke, a zatim idite na Ne smetaj opcija i ispod nje, Ne ometajte tijekom vožnje i dodirnite Aktiviraj. Možete birati između opcija Ručno i Automatski ovisno o vašem izboru. Ako vam ova opcija smeta, možete je i isključiti.

12. Pristup portretnom osvjetljenju

IPhone XR ima samo nekoliko značajki Portretnog osvjetljenja, ali svejedno može stvoriti atraktivne efekte uz vrlo malo vremena i truda. Kada otvorite aplikaciju Kamera, možete prijeći prstom preko rotirajućeg izbornika na dnu da biste pristupili načinu Portret. Možete dodirnuti Natural Light da biste uljepšali lice na fotografiji.

13. Snimanje boljeg selfija

Iako selfiji i dalje dominiraju u akciji mobilnih telefona, možete primijeniti trik ako niste zadovoljni selfiejima koje snimite pomoću novog iPhonea XR. Korištenje gumba za glasnoću na priloženom paru slušalica kad je otvorena aplikacija Kamera pomaže vam da napravite bolje selfije. Neće vam samo pomoći da napravite moćne selfieje koji su prirodnijeg izgleda, već uvelike smanjuju drhtavost telefona.

14.Spremno za narudžbu

Ako već planirate napraviti narudžbu za ovaj model, možda osjećate uzbuđenje iznutra i spremni ste učiniti sve trikove i savjete s različitim aplikacijama kako biste poboljšali njegove performanse. Jeste li spremni koristiti telefon i primijeniti trikove i savjete? Možete isprobati gore navedene ili više savjeta kako biste poboljšali svoje iskustvo rukovanja novim uređajem.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found