Vodiči

Kako odabrati najbolji procesor za vaš MacBook - i5 vs i7

Ako planirate kupiti novi MacBook, morat ćete uzeti u obzir nekoliko stvari kako biste odabrali opciju koja će u potpunosti odgovarati vašim potrebama. Jedna od najvažnijih stvari bit će odluka koji će vam procesor biti najbolji, Intel Core i5 vs i7. U ovom ćemo članku razgovarati o obje, i5 i i7, tako da možete dobiti širu sliku i odabrati pravi procesor za svoj MacBook.

Također pogledajte: Koji je najbolji internetski preglednik za Mac?

www.engadget.com

i5 vs i7

Prije nego što nastavimo s raspravom i5 vs i7, najvažnija stvar koju ćete morati uzeti u obzir je ono za što ćete koristiti svoj MacBook. Vaše će potrebe odrediti koja je najbolja opcija za vas. Ne treba stvari zakomplicirati. Da vidimo.

Ako ste prosječni potrošač, to znači da ćete svoj MacBook koristiti za pregledavanje weba, gledanje videozapisa, slušanje glazbe, igranje igara koje se ne smatraju grafički intenzivnima i koristit ćete neke standardne aplikacije za produktivnost. U tom je slučaju izvedba koju nudi i5 više nego dovoljna za vas.

S druge strane, ako planirate koristiti zahtjevne aplikacije i ako radite na intenzivnim zadacima, poput uređivanja fotografija ili video zapisa, i7 je sigurno put. Zašto? Budući da ovi procesori imaju hipernitanje, što omogućuje brzo multitasking, veću brzinu takta, što je važno za sve one intenzivne zadatke, i više predmemorije za zadatke koji se ponavljaju.

I5 vs i7 - trajanje baterije i cijena

Postoje neke druge stvari koje moramo spomenuti kada govorimo o i5 vs i7, a to su životni vijek baterije i cijena. Ako odaberete i7, smanjit ćete trajanje baterije za oko sat vremena, možda i više. MacBooks su savršeni mobilni uređaji, a vijek trajanja baterije izuzetno je važan. Ako vam nije potreban brži procesor, ali vam je potrebno dulje trajanje baterije, idite na i5. Također, cijena može igrati veliku ulogu. I7 će vas koštati 150 USD više od i5. Ako ste prosječan korisnik, možete razmotriti mogućnost pametnog trošenja novca, na primjer, na većem tvrdom disku. Cijene možete usporediti na službenoj web stranici:

  • MacBook Air
  • MacBook Pro

Zaključak

Zahtjevne aplikacije i složeni, intenzivni zadaci zahtijevaju Intel i7, jer će s bržim procesorom svaki program raditi glatko, ali trajanje baterije će se smanjiti. Iako je i7 skuplja opcija, pametna je i za profesionalne video urednike, fotografe itd. Za prosječne korisnike i5 je savršen.

Možete pročitati i: Najbolji najbolji pribor za Mac

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found