Vodiči

Kako blokirati tekstne poruke na Android telefonu

Svi svakodnevno šaljemo i primamo mnogo tekstualnih poruka kako bismo komunicirali s prijateljima i članovima obitelji. Iz nekog razloga možda ćete htjeti blokirati tekstne poruke određene osobe ili želite blokirati neželjene poruke s različitih brojeva - na primjer, onih koji nude neke vrste usluga. Ako ste vlasnik Android uređaja, nastavite čitati jer ćemo vam pokazati kako blokirati tekstne poruke. Postoje tri različite metode: aplikacija za Android poruke, aplikacija treće strane i pomoć mobilnog operatera. Započnimo.

Također pogledajte: Kako blokirati pozive na Samsung Galaxy S6

blog.laptopmag.com

Kako blokirati tekstne poruke na Androidu

1. način: Android aplikacija za razmjenu poruka

Hoćete li moći koristiti ovu metodu, ovisi o verziji Androida na kojem je vaš uređaj pokrenut - radi na KitKatu ili novijim verzijama jer ove verzije imaju filtar za neželjenu poštu. Bez sumnje je ovo najjednostavniji način blokiranja tekstualnih poruka na vašem Android uređaju. Evo što biste trebali učiniti:

  • U svojoj pristigloj pošti pronađite poruku koju ste dobili s neželjenog broja
  • Dodirnite i držite prst na toj poruci
  • Kada to učinite, dobit ćete mogućnost brisanja te poruke, a druga je opcija Dodaj u neželjenu poštu
  • Odaberite Dodaj u neželjenu poštu
  • Kada se pojavi skočna poruka, kliknite U redu.

2. način: aplikacija treće strane

Druga opcija koju možete koristiti za blokiranje tekstualnih poruka je preuzimanje i instaliranje aplikacije treće strane. Ono što trebate učiniti je otići u Trgovinu Play i potražiti aplikacije za blokiranje SMS-a, a dostupnih je mnogo.

U jednom od naših prethodnih članaka pisali smo o 5 najboljih aplikacija za slanje SMS-ova za Android, a jedna od aplikacija koju smo uvrstili na naš popis bila je Handcent Next SMS. Aplikacija je besplatna, prekrasan je dizajn i dolazi sa širokim rasponom nevjerojatnih značajki. Štoviše, Handcent se smatra jednom od najboljih alternativa aplikaciji za razmjenu dionica koju imate na uređaju. Kada nabavite ovu aplikaciju, ne zaboravite isključiti obavijest za aplikaciju za razmjenu tekstualnih poruka. Na taj način nećete dobiti dvije obavijesti za istu poruku. Ako želite znati kako blokirati broj na Androidu pomoću ove aplikacije, vrlo je jednostavno:

  • Otvorite aplikaciju
  • Odaberite ikonu Izbornik koja se nalazi u gornjem lijevom kutu
  • Dodirnite Sigurnost i privatnost
  • Odaberite Upravljanje crnim popisom
  • Kliknite ikonu plus (+) i dodajte one brojeve koje želite blokirati.

Naš prijedlog je Handcent Next SMS jer možete s lakoćom blokirati tekstne poruke. U slučaju da vam se ova aplikacija ne sviđa, pogledajte ostale dostupne u Trgovini Play.

3. metoda: Pomoć prijevoznika

Možete posjetiti službenu web stranicu svog mobilnog operatera i potražiti stranicu o tome kako blokirati tekstne poruke. U slučaju da ga ne možete pronaći, obratite se svom operateru za pomoć i on će blokirati broj. Imajte na umu da neki prijevoznici naplaćuju ovu vrstu usluge, pa prije nego što zatražite od njih da blokiraju tekstne poruke, informirajte se o troškovima usluge, ako ih ima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found