Vodiči

Kako riješiti problem zaostajanja Samsung Galaxy S5

Osim problema sa Samsung Galaxy Wifi, puno nam je korisnika pisalo u vezi s različitim problemima s kojima se suočavaju sa svojim Samsung Galaxy S5, što ne uključuje pojačivač preuzimanja, probleme s kašnjenjem telefona, oštećenja vode itd.

U ovom ćemo članku govoriti o Samsung Galaxy S5 l agging i ssue.

Vidi također: Rješenja za Samsung Galaxy S5 koji se ne pune

Također pogledajte: Kako riješiti probleme sa zamrzavanjem Samsung Galaxya nakon ažuriranja KitKat-a

Problem zaostajanja u Galaxyju S5

Čini se da je krivac za ovaj problem teško korisničko sučelje TouchWiz i bloatware. Bloatware softver je unaprijed instalirani softver ili programi koji se dobivaju kada kupujete novi telefon. Kašnjenje se općenito uočava prilikom otključavanja telefona, tapkanja gumba Početna, pokretanja ili zatvaranja programa, a ponekad i prilikom tipkanja. Međutim, postoji puno ispravki koje možete slijediti jedno po jedno kako biste riješili ovaj problem na vašem Galaxy S5.

Koraci koje treba slijediti za rješavanje problema koji zaostaje na Samsung Galaxy S5

Nabavite novi pokretač

Pokušajte nabaviti novi pokretač za svoj telefon jer postojeći pokretač TouchWiz ima ozbiljna ograničenja, o kojima korisnici koji koriste ovaj uređaj u Australiji često izvještavaju. Preporučujemo da nabavite Pokretač Google Now. Ovaj pokretač pomaže vašem telefonu da lako izvrši određene zadatke.

Onemogućite animacije da biste riješili problem zamrzavanja galaksije Samsung

Onemogućavanje efekata animacije može pomoći vašem uređaju da radi puno brže, a problem s kašnjenjem također će biti eliminiran. Prvo isključite animaciju otključavanja koja se vrši odlaskom na Postavke> Zaključani zaslon> Učinak otključavanja, a zatim odaberite Ništa.

Zatim onemogućite efekt prijelaza na početni zaslon koji je animacija navigacije kako biste poboljšali izgled dok prelazite prstom između početnog zaslona. Da biste isključili ovaj efekt, dodirnite prazno mjesto na početnom zaslonu i odaberite Postavke početnog zaslona. Zatim idite na efekt prijelaza i odaberite None.

Kao i kod prva dva koraka, sljedeći je onemogućavanje još nekih efekata za koje prvo trebate dobiti opciju programera tako da odete u Postavke> O telefonu> dodirnite broj izrade 7 puta koji će vam u postavkama prikazati opciju Developer Zatim se pomaknite prema dolje da biste dobili opcije kao što su skala animacije prozora, ljestvica trajanja animatora i skala animacije prijelaza. Isključite sve ove opcije i automatski će ubrzati performanse telefona.

www.hi-galaxy-s5.com

Isključite S Voice dvaput dodirnite

Jedan od razloga zašto vaš Samsung Galaxy S5 ne reagira odmah na dodir na početnom zaslonu je taj što čeka da vidite hoćete li ga dvaput dodirnuti da biste pokrenuli S Voice. S Voice uvijek možete isključiti slijedeći dolje navedene korake.

  • Dvaput dodirnite gumb početnog zaslona da biste otvorili S Voice.
  • Pritisnite gumb izbornika u gornjem desnom dijelu aplikacije.
  • Dodirnite "Postavke".
  • Poništite potvrdni okvir „Otvori putem početne tipke.

Ograničite pozadinske procese

Pozadinske procese možete ograničiti na sljedeći način: -

Idite na Postavke> Opcije za programere> Aplikacije> Ograniči pozadinske procese i to je to.

www.alltechpool.com

Zaustavite pokretanje aplikacija prilikom pokretanja

U uređaju postoji mnogo aplikacija koje se počinju sinkronizirati i pokretati tijekom pokretanja, što sveukupno znatno smanjuje brzinu uređaja. U tom slučaju možete upotrijebiti aplikaciju poput Greenify koja automatski zamrzava aplikacije koje ne želite pokretati u pokretanju. Ali prvo, osigurajte da imate root pristup za korištenje ove aplikacije.

Izbrišite bloatware

U uređaju postoji puno bloatware-a koji se pokreću u pozadini, sinkroniziraju, nadziru, bilježe podatke o lokaciji i rade mnogo više stvari koje smanjuju brzinu Galaxy S5. Dakle, najbolje je u potpunosti izbrisati sve te neželjene i unaprijed učitane aplikacije s uređaja što zahtijeva da ga root iskoristite. Ali uvijek dolazi s određenim rizikom i ako uspijete odvažiti, izbrišite bloatware kako biste ubrzali performanse telefona.

Vraćanje tvorničkih postavki

Ako ste isprobali sve metode, a još uvijek niste zadovoljni performansama uređaja, idite na vraćanje na tvorničke postavke, jer ponekad je sve što trebate za telefon čist početak, što je moguće samo vraćanjem na tvorničke postavke. Evo kako to učiniti. Idite na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje> Poništavanje i poništavanje tvorničkih podataka uređaja.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found