Vodiči

Kako popraviti pražnjenje i pregrijavanje baterije na BlackBerry Priv

BlackBerry Priv dolazi s baterijom od 3.410 mAh, tako da vlasnici mogu uživati ​​u korištenju svog uređaja bez potrebe za punjenjem svakih nekoliko sati. Međutim, neki su korisnici prijavili problem ispražnjenja baterije, što je jedan od najčešćih problema pametnih telefona, a također su prijavili i problem pregrijavanja. Ako vas i isti problemi muče, pročitajte donji vodič: kako popraviti pražnjenje baterije i pregrijavanje na BlackBerry Priv. Nadamo se da će navedena rješenja biti korisna i da ćete se riješiti oba dosadna problema.

Također možete pročitati: Kako riješiti probleme s Bluetoothom na BlackBerry Priv

Kako popraviti pražnjenje i pregrijavanje baterije na uređaju BlackBerry Priv

thenextweb.com

Rješenje br. 1: Ne koristite uređaj dok se puni

Jedna od osnova kada su pametni telefoni u pitanju, uključujući BlackBerry Priv, jest izbjegavanje upotrebe uređaja dok se puni jer ćete primijetiti da se zagrijava. Uz to, trebat će vam puno više vremena da se potpuno napuni.

Rješenje br. 2: Ponovo pokrenite BlackBerry Priv

Ako već neko vrijeme niste ponovno pokrenuli uređaj, bilo bi dobro isprobati ga. Pomoći će vašem uređaju da se ohladi i ubit će aplikacije i procese koji se izvode u pozadini, a vi znate da aplikacije koje rade u pozadini igraju veliku ulogu kada je baterija u pitanju.

Rješenje br.3: Smanjite razinu svjetline

Zaslon je jedan od najvećih onih koji jedu baterije i to je činjenica. Ono što možete učiniti je smanjiti razinu svjetline. Idite na Postavke> Zaslon.

Rješenje br.4: Problem s određenom aplikacijom

Ako ste primijetili da se vaš uređaj zagrijava kada upotrebljavate određenu aplikaciju, što će imati utjecaja i na bateriju, očistite predmemoriju aplikacije. Da biste to učinili, idite na Postavke, dodirnite Aplikacije i dodirnite Sve. Pronađite aplikaciju, kliknite je i dodirnite Izbriši predmemoriju. Provjerite je li aplikacija ažurirana. Pokušajte ponovo koristiti aplikaciju i ako primijetite pregrijavanje, idite na Postavke> Aplikacije> Sve, dodirnite aplikaciju i kliknite na „Prisilno zatvori“. Ako je moguće, pronađite drugu sličnu aplikaciju u Trgovini Play i deinstalirajte onu koja uzrokuje problem.

Rješenje br. 5: Isključite Wi-Fi, Bluetooth, GPS i mobilne podatke kada ih ne upotrebljavate

Na taj način možete znatno poboljšati vijek trajanja baterije. Priznajmo, ne trebaju vam GPS, Bluetooth i ostale usluge omogućene tijekom cijelog dana, a njihovo uključivanje / isključivanje nešto je što možete učiniti s nekoliko dodira. Dakle, onemogućite ove usluge kad se ne koriste i omogućite ih kad vam zatrebaju.

Rješenje br.6: Provjerite jesu li aplikacije ažurne

Sve bi aplikacije trebale biti ažurne, a da biste se uvjerili da je to slučaj, otvorite aplikaciju Trgovina Play, dodirnite tri vodoravne crte i kad se otvori izbornik kliknite na „Moje aplikacije i igre“, a zatim dodirnite Ažuriraj sve.

Rješenje br.7: Ažuriranje softvera

Što se tiče pametnih telefona, ažuriranja softvera su vrlo važna, jer se uvode nove značajke, ali također će se ispravljati i programske pogreške, a uređaj će biti na vrhu svoje igre. Na primjer, prvo ažuriranje za Blackberry Priv donijelo je poboljšanja kamere. Da biste ručno provjerili ažuriranja softvera:

  • Idite na Postavke
  • Kliknite About
  • Dodirnite Ažuriranja sustava
  • Provjerite ima li ažuriranja
  • Ako je dostupno ažuriranje, slijedite nekoliko jednostavnih koraka na zaslonu.

Rješenje br.8: Siguran način rada

Često je za pregrijavanje i ispražnjenje baterije kriva aplikacija treće strane, a da biste to provjerili, uređaj trebate pokrenuti u sigurnom načinu rada. Ondje će sve aplikacije trećih strana biti onemogućene, a ako vaš uređaj dobro radi, znači da je za problem odgovorna jedna od aplikacija koju ste instalirali. Zatim možete izbrisati aplikacije treće strane jednu po jednu ili možete resetirati tvorničke postavke podataka.

Evo cjelovitog vodiča: Kako pretvoriti BlackBerry Priv u siguran način

Rješenje br.9: Resetiranje tvorničkih podataka

Izbrisat će se vaše osobne postavke, aplikacije nezavisnih proizvođača, datoteke koje ste pohranili na uređaju, pa prvo napravite sigurnosnu kopiju podataka. Zatim slijedite korake u nastavku:

  • Idite na Postavke
  • Kliknite Backup & Reset
  • Dodirnite Vraćanje tvorničkih podataka
  • Pojavit će se poruka upozorenja
  • Dodirnite Vrati telefon.

Rješenje br. 10: Upotrijebite štednju baterije

Gotovo svi pametni telefoni imaju opciju štednje baterije, a kad ne možete napuniti uređaj i trebate li bateriju da traje duže, omogućite ovu opciju. Neke će značajke i usluge biti onemogućene, ali vijek trajanja baterije će se produžiti. Prijeđite prstom od vrha Privinog zaslona prema dolje i dodirnite "Ušteda baterije".

Izvor slike: www.watagadget.com

Možete pročitati i: Kako riješiti probleme s BlackBerry Priv Wi-Fi mrežom

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found