Vodiči

iPhone SE Uobičajeni problemi i popravci

Čini se da je lansiranje Apple iPhone SE olujno zauzelo tržište. Mali mobitel mat izgleda i sjajne metalne poleđine ne bi vas trebao zavarati svojom niskom cijenom. Praktični telefon od 4 inča dolazi s A9 procesorom i nevjerojatnom kamerom od 12 megapiksela što ga čini moćnim uređajem. Dizajn, cijena i performanse koje ima mogu premašiti vaša očekivanja. Bilo je prekrasnih recenzija o ovom telefonu; no čini se da su korisnici uočili nekoliko nedostataka. Evo popravaka.

Pročitajte također: Uobičajeni problemi s iPhoneom 4 i kako ih popraviti

Uobičajeni problemi s iPhone SE i njihovi popravci

Pokvareni Wi-fi

Čini se da je ovo čest problem svih pametnih telefona i iPhone SE nije iznimka. Čini se da se korisnici suočavaju s problemima prilikom povezivanja na Wi-Fi. Za vas smo spomenuli dva ispravka koja ste spomenuli u nastavku.

Riješenje:

 • Resetirajte Wi-Fi postavku na iPhoneu SE - Ovo je jedan od načina na koji možete riješiti problem Wi-Fi-ja na telefonu.
 1. Uključite svoj iPhone SE.
 2. Na početnom zaslonu kliknite da biste otvorili aplikaciju Postavke.
 3. Kliknite Privatnost.
 4. Kliknite Usluge lokacije.
 5. Kliknite na System Services.
 • Resetirajte mrežne postavke na vašem iPhone SE - Još jedan način na koji bi se Wi-Fi problemi na vašem iPhone SE mogli riješiti resetiranjem mreže.
 1. Uključite svoj iPhone SE.
 2. Na početnom zaslonu kliknite da biste otvorili aplikaciju Postavke.
 3. Kliknite na Općenito.
 4. Kliknite na Reset.
 5. Kliknite na Resetiraj mrežne postavke.

ios.wonderhowto.com

Nizak vijek baterije

Korisnici očekuju vrijednost za svoj novac, posebno kada kupe moćan telefon kao iPhone SE. Uz procesor A9, telefon bi vam trebao pružiti dobar vijek trajanja baterije. No, čini se da ponekad vaš iPhone SE ne ispunjava vaša očekivanja u vezi s dugim vijekom trajanja baterije. Slijedite ove upute da biste imali dobar vijek trajanja baterije za iPhone SE.

Rješenje 1:

Jedan od najstarijih trikova koje bismo mogli isprobati je ponovno pokretanje, ponovno pokretanje i resetiranje. Čini se da uvijek rade, pa kliknite te gumbe i otpustite one loše dijelove.

 1. Pritisnite i držite istovremeno tipku za spavanje / buđenje i tipku Početna.
 2. Držite ih dok ne vidite Appleov logotip.
 3. Sad pusti.

Rješenje 2:

Srećom, iOS 9 ima nevjerojatnu značajku koja vam omogućuje da točno znate koja se aplikacija i usluge napajaju od vaše baterije.

 1. Pokrenite Postavke s početnog zaslona.
 2. Kliknite na Battery.
 3. Pričekajte trenutak da se potroši baterija.
 4. Kliknite gumb Prikaži detaljnu upotrebu kako biste dobili raščlambu potrošnje energije u pozadini i u prvom planu.
 5. Kliknite "Posljednjih 7 dana", pružit će vam širi prikaz potrošnje energije tijekom vremena.

www.imore.com

Za brzo razumijevanje uzmite nekoliko primjera kao što ste u detaljima vidjeli iCloud biblioteku fotografija, ali nedavno ste nadogradili aplikaciju, znak je da preuzimate minijature. Tamo vidite Facebook i prikazuje 5% na ekranu i 50% u pozadini, tada nešto definitivno nije u redu.

Sve što trebate je prisilno napustiti nevaljalu aplikaciju i voila! Vaša se potrošnja energije vratila na normalu.

 1. Dvaput pritisnite gumb Početna da biste otvorili brzi prebacivač aplikacija.
 2. Prijeđite prstom do aplikacije za koju želite prisilno napustiti.
 3. Povucite karticu aplikacije i pomaknite je prema gore i izvan zaslona.

Smrznuti zaslon

Čini se da novi iPhone SE funkcionira dinamično, ali neki su korisnici prijavili neke pogreške tijekom korištenja iPhone SE-a. Iako se čini da je privremene prirode, ali moglo bi biti prilično neugodno.

Korisnici su bili svjedoci smrznutih zaslona na svojim iPhone SE uređajima. Vaš bi uređaj mogao imati ovaj problem zbog softverskog ili hardverskog problema; uglavnom je riječ o softverskom problemu koji zamrzava zaslon iPhone SE-a.

Rješenja:

 • Očistite zaslon svog iPhone SE. Postoje slučajevi kada zaslon ne reagira zbog mrlja od ulja ili bilo kakve tekućine na njemu. Mekom bijelom pamučnom krpom očistite telefon i on će početi funkcionirati u redu.
 • Jednostavno ponovno pokretanje moglo bi riješiti vaš problem većinu vremena.

www.igeeksblog.com

 • Ako ponovno pokretanje ne pomogne, pokušajte resetirati iPhone SE. Držite tipku Početna i tipku za spavanje / buđenje nekoliko sekundi zajedno i pustite tipke kad se Appleov logo pojavi na zaslonu. Sada bi vaš iPhone SE trebao biti pokrenut i pokrenut.
 • Ako utvrdite da problem i dalje postoji, pokušajte povezati telefon s računalom i upotrijebite iTunes za vraćanje OS-a. Imajte na umu da napravite sigurnosnu kopiju svojih važnih podataka prije nego što ih možete vratiti u iTunes.
 • Ako se vaš iPhone SE ne prikaže u iTunesu ili postupak obnavljanja ne uspije, možda postoji hardverski problem zbog kojeg se uređaj zamrzava. Ako mala količina tekućine nađe put, baterija vašeg iPhone SE-a, njegove unutarnje komponente. a na procesor bi to moglo utjecati. Najbolje je da kontaktirate Apple u tako ključnim vremenima.

Problemi s uključivanjem

Ponekad vaš iPhone SE može dobiti crni zaslon i uopće se neće uključiti. Preporučujemo vam da koristite dolje ispravke da biste nastavili dalje.

Rješenja:

 • Priključite iPhone SE na izvor napajanja da biste napunili bateriju. Ako se baterija vašeg telefona potpuno ispraznila, ikona baterije se neko vrijeme ne prikazuje. Morate biti strpljivi jer bi zaslon s niskom baterijom mogao potrajati neko vrijeme.
 • Ponovo pokrenite uređaj držeći pritisnutim gumb za spavanje / buđenje koji se nalazi na vrhu vašeg telefona, a na ekranu ćete vidjeti crveni klizač. Pomaknite ga da biste ga isključili, a sada ponovite da biste ponovo uključili telefon.

Pregrijavanje

Korisnici smatraju da je iPhone SE ponekad pregrijan. Apple radi na iOS 9 kako bi riješio ovaj problem. U međuvremenu možete slijediti ove nevjerojatne popravke da biste se riješili ovog problema.

Rješenja:

 • Ne pokušavajte koristiti telefon dok se puni.
 • Provjerite troši li neka aplikacija puno energije. Uzrok za vaš grijani uređaj je aplikacija koja troši energiju. Idite na Postavke> Općenito> Upotreba> Upotreba baterije i provjerite ima li aplikacija za pražnjenje baterije. Sada prisilite zatvoriti tu aplikaciju tako da dvaput kliknete gumb Početna, prijeđite prstom prema gore da biste pronašli aplikaciju, a zatim povucite prema gore da biste je zatvorili.
 • Isključite Wi-Fi i Bluetooth na telefonu. Nemojte ih uključivati, osim ako vam nisu potrebne.
 • Ponovo pokrenite iPhone SE da biste zatvorili neke aplikacije koje rade u pozadini i oslobodili malo memorije.
 • Ako se problem i dalje javlja, konačno je rješenje pokrenuti osvježavanje. Izradite sigurnosnu kopiju svih svojih važnih podataka, sada idite na Postavke> Općenito> Poništi i kliknite na "Izbriši sav sadržaj i postavke". Postavite svoj iPhone SE kao novi uređaj.

www.phonearena.com

 • Ako se čini da ništa od gore navedenog ne radi, a uređaj se i dalje pregrijava, obratite se tvrtki Apple.

IPhone SE nevjerojatno je spektakularan telefon. Mamljiv je za oči, a njegovo malo tijelo lako stane na vaš dlan i zabavno ga je koristiti. Sjajne značajke iPhone SE-a učinile su ga gotovo nepobjedivim za nedostatke, ali ako se suočite s bilo kakvim programskim pogreškama, naši popravci trebali bi vam pomoći.

Također možete pročitati: Uobičajeni problemi s iPhone 6S i kako ih riješiti

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found