Vodiči

Kako riješiti probleme s HTC 10 Wi-Fi vezom

HTC 10 je sjajna kombinacija sjajnih specifikacija i lijepog dizajna. Iako postoje izvrsne recenzije nevjerojatnog HTC-a 10, telefon ima nekoliko problema, od kojih niti jedan nije prevelik i može se lako riješiti jednostavnim zaobilaznim rješenjima. Problem s kojim se korisnici HTC-a 10 najčešće susreću povezan je s Wi-Fi mrežom. Uobičajena pitanja o HTC 10 Wi-Fi-u i njihova rješenja navedena su u nastavku.

Također pogledajte: Uobičajeni problemi HTC One M7 i kako ih riješiti

Najčešći problemi s HTC 10 Wi-Fi vezom i kako ih riješiti

Problem: HTC se automatski prebacuje s Wi-Fi mreže na podatke

Riješenje

HTC 10 dizajniran je na način da se WiFi veza automatski prebacuje na podatke. Već aktivirana postavka poznata je pod nazivom "Pametni mrežni prekidač", koji su dizajnirali njeni programeri za robotsko prebacivanje između mobilnih mreža i WiFi-a, tako da LTE može uvijek uspostaviti stabilnu mrežnu vezu. Međutim, postavke možete promijeniti slijedeći korake u nastavku:

 1. Na početnom zaslonu kliknite Aplikacije smještene ispod zaslona uređaja
 2. Kliknite Postavke
 3. Kliknite WiFi
 4. Odaberite Napredno
 5. Uključite ili isključite automatsko prebacivanje na mobilnu mrežu da biste onemogućili ili omogućili (ako je potrebno)

www.gizmag.com

Problem: Wi-Fi se ne povezuje ili ne prekida

Ovo je jedan od najčešćih problema s HTC 10 Wi-Fi vezom. Možda će se dogoditi da se vaš uređaj neće povezati s određenom mrežom ili čak i ako se poveže, brzina mreže je vrlo spora ili često pada. Pročitajte rješenja ovdje.

Rješenje 1

Isključite telefon i ponovno ga uključite; držite tipku za uključivanje i odaberite Isključi. Ponovo pokrenite usmjerivač i modem.

Rješenje 2

Također možete spustiti nijansu obavijesti i odabrati WiFi ili otići na Postavke> Wi-Fi. Tamo potražite problematičnu mrežu, pritisnite je i držite te odaberite opciju ‘Zaboravi mrežu’. Isključite Wi-Fi i ponovno ga uključite te uspostavite vezu od početka.

Rješenje 3

Provjerite je li softver vašeg uređaja ažuriran. Idite na Postavke> O ažuriranju softvera.

forums.androidcentral.com

Rješenje 4

Provjerite web mjesto proizvođača vašeg usmjerivača i provjerite postoji li dostupno ažuriranje firmvera; ako je tako, ažurirajte firmver vašeg usmjerivača.

Rješenje 5

Ponekad pokušavate koristiti pretrpani kanal. Postoje neke besplatne aplikacije koje vam pomažu provjeriti promet, tj. Da biste vidjeli gužvu kanala. Jedna od takvih aplikacija je Wifi Analyzer. Tada biste mogli stupiti u kontakt s ISP-om ili proizvođačem vašeg usmjerivača i promijeniti kanal.

Rješenje 6

Uvjerite se da na usmjerivaču nije omogućeno MAC filtriranje. Idite na Postavke> O programu> Identitet telefona, pod Wi-Fi MAC adresom i isključite je.

Rješenje 7

Ako vam se čini da ništa ne radi, možete se vratiti na tvorničke postavke. Vraćanje na tvorničke postavke izbrisat će sve s vašeg HTC-a 10. Morat ćete izraditi sigurnosnu kopiju podataka na uređaju prije vraćanja na tvorničke postavke. Kad završite, idite na Postavke> Sigurnosna kopija i resetiranje> Vraćanje na tvorničke postavke i to je to.

www.androidpit.com

Postoji još jedan način izvođenja tvorničkih postavki pomoću sljedećih koraka:

 • Isključite HTC 10 uređaj.
 • Držite i istovremeno pritisnite tipku za pojačavanje glasnoće, tipku Početna i tipku za uključivanje, sve dok ne vidite logotip HTC-a.
 • U načinu rada Oporavak odaberite izbornik ‘obriši podatke / vraćanje na tvorničke postavke’ pomoću tipki za glasnoću za navigaciju i gumba za uključivanje za potvrdu.
 • Odaberite "Da - izbriši sve korisničke podatke" da biste potvrdili kompletan postupak.
 • Nakon završetka odaberite opciju "ponovno pokreni sustav sada".

Problem: Wi-Fi je spor

U slučaju spore WiFi veze postoji nekoliko rješenja koja se mogu slijediti:

Riješenje

Brisanje particije predmemorije definitivno pomaže. Slijedite korake u nastavku za brisanje particije predmemorije.

 • Prije svega isključite HTC 10 uređaj
 • Držite tipku Home, pojačanu i isključenu istovremeno
 • Pričekajte nekoliko sekundi, vaš će pametni telefon zavibrirati kad pređe u način oporavka.
 • Potražite "brisanje particije predmemorije" i odaberite je.
 • Proces brisanja predmemorije traje neko vrijeme. Po završetku postupka možete ponovo pokrenuti svoj HTC 10 uređaj pomoću "Ponovno pokreni sustav odmah"

Za većinu korisnika ta su rješenja uspjela i njihov se pametni telefon kasnije nije suočio s problemima s WiFi-om, ali ako ste slijedili sva rješenja, ali čini se da ništa ne funkcionira, obratite se trgovini u kojoj ste kupili telefon ili mobilnog operatera.

Također možete pročitati: HTC One M8 uobičajeni problemi i kako ih riješiti

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found