Vodiči

GTA 6: Sve što biste trebali znati

Grand Theft Auto VI: Danas nema puno video igara koje mogu upravljati razinom hipe kao što to može GTA serija. Od svoje prve igre, dominiraju u industriji igara i neprestano razbijaju nove rekorde kad god njihove igre izađu. Vrlo malo franšiza igara može tvrditi da imaju i pola uspjeha koji je postigla GTA serija. Njihova posljednja igra GTA V objavljena je na kritike i komercijalu i trenutno je postavila rekordnu prodaju.

Ranije je objavljeno da će E3 2020 biti najvjerojatnije mjesto održavanja Rockstara koji će raspravljati o svom nadolazećem naslovu. Tijekom godina Electronic Entertainment Expo bio je mjesto igranja za programere i izdavače igara kako bi otkrili njihova velika lansiranja. Iz neotkrivenog razloga, Microsoft je prekršio normu i najavio svoju sljedeću konzolu, Xbox Series X u mjesecu prosincu, mnogo ranije nego što se očekivalo.

Lanac nekonvencionalnih poteza nastavio se jer je E3 2020 službeno otkazan zbog svjetske pandemije. To je uklonilo mogućnost da GTA 6 dobije službeni poster, najave za najave ili bilo kakve glasine povezane s datumom izlaska. Čak i ako Rockstar ili Take-Two imaju neke planove za veliko otkrivanje, to ne bi mogli učiniti jer to ne bi pomoglo. Osim toga, nema smisla otkrivati ​​jedan od najpopularnijih naslova na svijetu tijekom vremena kada igrači možda žele ili ne žele uvid, već bi očekivali solidna ažuriranja.

Ako ćemo krenuti prema situaciji i činjenici da se Sony i Microsoft pripremaju za svoje PS5, Xbox Series X konzole tek pred kraj 2020., neće biti još jedne velike najave dok se ove konzole ne vrate u središte pozornosti. Uzimajući u obzir 12 teraflopsa sirove snage u nadolazećoj Xbox konzoli, imalo bi smisla objaviti najave na datum njegovog pokretanja.

Praktičnija perspektiva bila bi očekivati ​​da Grand Theft Auto 6 svoje veliko otkriće dobije E3 2021. S obzirom na to da ima još godinu dana, mogućnost je puno veća. To nije igra koju oni razvijaju iz vedra neba. Godine planiranja kreću u njega prije nego što je lansiranje službeno najavljeno. Iako bi sada moglo doći do neznatnog kašnjenja u razvoju, to ne bi trebalo imati negativan utjecaj na najavu, a najrealnije bi se trebalo očekivati ​​2021. za daljnja ažuriranja / glasine o datumu izlaska.

Ožujak 2020. (glasine)

Rockstar ažurira veze na web stranice GTA 6

Za većinu naslova igara koji su još uvijek u ranoj fazi razvoja, Rockstar ili bilo koja druga tvrtka po tom pitanju usmjeravat će linkove na svoje službeno web mjesto. Web stranica izvorne igre bit će u fazi razvoja dok ne bude spremna za službeno predstavljanje ili otkrivanje. Prije samo tjedan dana, gorljivi PlayStation igrač primijetio je da GTA 6 domena više ne slijedi trend.

Umjesto preusmjeravanja bilo kojeg korisnika koji pokuša provjeriti web mjesto nove igre na svoje web mjesto Rockstar, na njegovim poslužiteljima imena izvršene su neke promjene. Prema korisniku Reddita, umjesto da preusmjerava na web stranicu Münchena u Njemačkoj, sada ukazuje na web stranice New Yorka. Druga moguća glasina kako tvrdi određeni korisnik jest da će nova igra možda imati priču smještenu u New Yorku i to je razlog zašto se ove web stranice usmjeravaju na poslužitelj u New Yorku. Iako neki korisnici na istom forumu smatraju da je to nejasno i neistinito, oni imaju izvore na koje biste se mogli pozvati i nadaju se da će na njih naletjeti.

Značajka u svim novim igrama (potvrđeno)

Brzi nastavak u okruženju otvorenog svijeta

Izvrsna značajka koju bi većina igrača cijenila službeno dolazi na konzolu Xbox Series X. Snagom NVMe SSD-ova i moćnim grafičkim karticama Microsoft je pokazao koliko će brzo nastaviti s radom u bilo kojoj igri na svojoj konzoli. Iako Rockstar tek treba otvoreno razgovarati o tim futurističkim dodacima koji bi njihov naslov učinili upečatljivijim i lakšim za pristup, možemo biti sigurni da će biti dostupni u GTA 6 i da ih igrači definitivno cijene.

Jedna od najčešćih pritužbi u GTA 5 je ta da se igra često treba vječno učitati na PS4, Xbox One i PC-ima. Ako biste dopustili da se utopi i uzme kavu, igra bi se mogla učitati još cijelu minutu nakon što popijete kavu. Toliko je bolno spora bila prethodna igra, ali sjajno je znati da to neće biti slučaj s ovim budućim naslovom. Microsoft i Sony potvrdili su da su glavnim programerima igara poslali tehničke detalje kako bi mogli brzo implementirati životopis u sve svoje naslove.

Demonstracijski video na YouTubeu pokazuje koliko brzo možete ući i izaći iz igre. Nema potrebe za učitavanjem svaki put, jer možete održavati više igara u pozadini i spremnim za igranje kad god ste raspoloženi. To bi također trebalo pomoći u poboljšanju i iskorjenjivanju koncepta utovara unutar karte, posebno kada se tekstura zauvijek učitava dok se krećete automobilom ili brodom. O svemu se brine u budućim igraćim konzolama, a računala koja su često u prednosti u hardverskim specifikacijama trebala bi to moći podnijeti.

GTA V službeno je zaradio više novca nego što je film zaradio u cijelom svijetu, a to nije malo, s obzirom na ogroman jaz u veličini publike između njih oboje. Iako je igranje daleko prešlo na putu da bude prihvaćeno kao održiva i ozbiljna aktivnost, ono ne može držati svijeću velikom broju ljudi koji izlaze gledati filmove. Ipak, GTA V ostvario je nevjerojatnih 6 milijardi dolara prodaje prodavši više od 90 milijuna primjeraka. Iako je igra objavljena 2013. godine, igra je i dalje aktivna sa stotinama tisuća igrača koji igraju svaki dan. Zapravo, ako odmah prijeđete na steamcharts, vjerojatno ćete vidjeti zapanjujući broj korisnika koji se trenutno igraju.

Stoga nije iznenađenje da bi milijuni obožavatelja širom svijeta počeli pjeniti usta, čuvši da je GTA VI na putu. Na mnogo načina, Rockstar Games tajnije govori o svojim nadolazećim projektima od većine tvrtki. Izuzetno je rijetko pronaći pravo curenje informacija o njihovim igrama. Ali, budući da smo veliki obožavatelji, pretražili smo internet u potrazi za svim glasinama, procurivanjima i vijestima

o dugo očekivanom nastavku, tako da ćete se na jedan način zaustaviti i ažurirati najnovijim informacijama.

Dolje je navedeno sve što znamo o GTA VI!

Ažuriraj

Glasine o datumu izlaska

Kao i uvijek, Twitter i Reddit neki su od najčešćih izvora za glasine o datumu izlaska GTA 6. Posljednja igra u seriji GTA 5 pokrenuta je 2013. godine na zastarjelim PS3 i Xbox 360 konzolama. Zvučalo je poput nemogućeg podviga, ali Rockstar je to omogućio i pustio je igru ​​na prastare konzole prije nego što ju je doveo na PS4 i Xbox One. Trebale su još dvije godine prije nego što je napokon sletio na PC.

Očekuje se da će prve najave za GTA 6 i više službenih informacija biti objavljene na E3 2020. 2020. godina bit će jedna od najzanimljivijih u povijesti igara, jer se očekuje i vrijeme kada će i Sony i Microsoft izraditi svoj sljedeći -generacijske konzole službeno. PS6 i novi Xbox bit će održive platforme za GTA 6 koji će biti lansiran kada službeno bude spreman do 2021. godine.

Ženska glavna i višestruki likovi

Gotovo potvrđena glasina je da će GTA 6 imati žensko vodstvo. Tijekom cijele serije nikad se nije usredotočio na to da se žena pridruži gangsterskom odredu i puca dovraga svima koji je pokušavaju spriječiti u obavljanju misija. Osim toga, igra je često zadovoljavala muškarce punjene testosteronom koji vole pregaziti kurve u svom automobilu, udarajući djevojke koristeći modu za vruću kavu, ali žensko vodstvo donijelo bi potpuno novu igru.

Djevojčica će najvjerojatnije morati biti dio bande, zaraditi novac i imati vlastitu priču, ali to također može dovesti do puno različitih vrsta misija zbog promjene spola. Kao dio priče bit će više ljudi, uključujući ostale muškarce, kao što je to bio slučaj s GTA 5 koji je pratio živote tri različita muška vodstva.

Besprijekorno igranje na svim platformama

Prateći nedavne najave Googlea i Microsofta, GTA 6 jedan je od mnogih AAA naslova koji će imati koristi od igranja na više platformi putem streaminga. Iako Rockstar o tome neće objaviti službene najave odmah, veće tvrtke su te koje će odlučiti kako se igranje može razvijati u narednim godinama.

Do trenutka kada igra iziđe, čak i ako se ne izda odmah na računalu, igrači će i dalje moći uživati ​​u igri prenoseći je sa svoje Xbox konzole ili Googleova streaminga u oblaku. Bit će to potpuno novo iskustvo jer ćete najbolju grafiku moći iskusiti čak i na pametnom telefonu s Bluetooth kontrolerom, do igre u pokretu.

GTA VI, svibanj prikazuje svijet policajaca

Ako postoji jedna stvar koju svijet Grand Theft Auto nikada nije istražio, bila bi opcija da se zapravo igrate kao policajac i skinete kriminalca. Iako je potvrđeno da će priča imati najmanje tri različita lika slična GTA V, ne bi bilo iznenađujuće da je jedan od njih policajac.

Gledanje zločinačkog svijeta iz perspektive policajca bilo bi potpuno drugačije. Osim toga, kada igrate kao jedan, možda ćete morati i rušiti kriminalce i ići iza brzih automobila ili pljački. Priča će biti prilično zanimljiva, jer ako su ti likovi prijatelji ili neprijatelji, vjerojatno će biti na dvije različite strane zakona i moraju se sučeljavati, uzastopno, tijekom cijele priče.

Smješten u Južnoj Americi, moguće u Brazilu

U brazilskoj zemlji trgovina drogom je žestoka i to je jedna od jedinstvenih mapa na kojima bi igrači mogli doživjeti GTA VI. U ovoj regiji ima mnogo žena koje vode kuću, a neke od njih uključuju se u drogu trgovina koja također otvara put programerima igara da osmisle priče koje uključuju ženske voditelje.

Rockstar bi definitivno želio opravdati hype jer je GTA 5 objavljen još 2013. godine i u masovnom raskoraku između te igre i sljedeće, na teritorij bi dovelo mnogo mladih igrača. Oni koji nikada nisu igrali GTA franšizu možda će je pokušati prvi put, a kad to učine, programeri bi se trebali nositi s hypeom koji je stvorio u posljednja dva desetljeća.

Više igrača u pokretu

Iako će kampanja za jednog igrača ponovno biti najistaknutiji fokus na GTA VI, igra će se usredotočiti na više igrača. Programeri sada mogu omogućiti desetke igrača na brodu koji igraju igru ​​s mobilnih telefona putem streaminga, a kad to učine, mogao bi stvoriti masivno podzemlje s puno različitih likova.

Još od dana World of Warcrafta, takvo interaktivno i besprijekorno iskustvo igranja više igrača s masivnim kartama ili brojanjem igrača nije bilo svjedocima, ali GTA 6 ima sav potencijal da postane prva igra. S obzirom na to kako bi ogromnu kartu stvorili programeri igara u Rockstaru, ne bi škodilo nagađati da će imati dovoljno prostora za igrače da se ukrcaju na svojim 5G telefonima i zajedno odrade puno zadataka, poput poboljšane i uglađene verzije GTA Online-a, koji je imao dobru vožnju već više od 5 godina.

GTA 6 Vijesti, curenja i glasine

listopad 

Sve je počelo jednog kobnog dana 2013. godine kada je predsjednik Rockstara Leslie Benzies u intervjuu za magazin MCV dao komentar, rekavši da imaju neke ideje o GTA VI. Ovaj jedini komentar pokvario je internet i pokrenuo hype vlak koji nas je doveo do današnjeg članka.

Ožujak 2016. (glasine)

Jedno od prvih izvješća stiglo je putem interneta, navodeći da je GTA VI u produkciji, ali članak nije uspio ništa potkrijepiti, već je spomenuo da su te podatke dobili od pouzdanog izvora. Igre Rockstar, nažalost, nisu to komentirale pa je izvještaj označen kao glasina.

Ožujka 2018. (glasine)

Popularni YouTube kanal "The Know" objavio je video o mogućnosti da se GTA VI održi u Vice Cityju, a jedna od glavnih protagonistica bude žena. Prema njima, unutarnji izvor objavio je informacije o mogućem datumu izlaska, kodnom nazivu i mapi igre. Video je govorio o tome kako bi igra mogla doći u trgovine do 2021. ili 2022. godine i da se razvija pod kodnim nazivom "Project Americas". Također su napomenuli da postoji mogućnost da će igrači moći letjeti iz Sjedinjenih Država u Južnu Ameriku u igri, što je najveća karta koja je ikad napravljena u franšizi.

Također su spomenuli da bi nas igra mogla vratiti u Vice City, a cjelokupna priča mogla bi biti usmjerena na trgovinu drogom uz vibraciju 80-ih. Nijedna od ovih sitnica nije službeno potvrđena, ali hajp je službeno započeo!

GTA 6. srpnja 2018. (Otkazano)

Suze su se ovaj mjesec srozale niz nekoliko obrada kad se počelo širiti glasina da se u vezi s GTA VI (PC) počela pojavljivati ​​poruka u vezi s otkrivanjem GTA VI. Prve suze koje su se zakotrljale bile su sreća i uzbuđenje, ali sve se to promijenilo u puku tugu i razočaranje kad je Rockstar na Twitteru dao službenu izjavu demantirajući ovu tvrdnju. U svojoj su izjavi rekli da ta navodna poruka nije ništa drugo nego podvala koju je napravio Modder.

Što mislimo o Grand Theft Auto VI

Za sada ne postoje službene informacije o GTA VI, pa svi moramo pronaći i staviti male dijelove mogućnosti da dobijemo širu sliku. Uzimajući razne glasine i nagađanja, stvorili smo popis onoga što bi moglo doći s igrom. Evo ih svih.

Vremenska crta i karta

Do sada su Rockstar igre uvijek imale različite vremenske okvire za svoj svijet igara. Grand theft Auto dao nam je Liberty City kasnih 90-ih, Grand Theft Auto 2 dogodio se u neodređeno vrijeme (nagađa se da su to bile rane 2000-e) u „Bilo gdje, SAD, Grand Theft Auto 3 imao je Liberty City slojevit s onim što je izgledalo 90-ih mafijaški svijet, GTA: Vice City dogodio se 80-ih, GTA: San Andreas početkom 90-ih, GTA IV krajem 2000-ih i GTA V u sadašnje vrijeme.

Međutim, kada pogledate teme i stilsku atmosferu za koju se obično odluče, teško je ne primijetiti njihovu ljubav prema svemu retro. Sve njihove igre imaju određenu draž koja nas podsjeća na 80-e i rane 90-e. Budući da se njihova posljednja igra odigrala u sadašnje vrijeme, postoji vrlo dobra mogućnost da se GTA VI temelji u slavnim 80-ima. Ili to ili bi mogli zadržati trenutni vremenski slijed i predstaviti svoju priču u nekoj drugoj zemlji. Do sada su izgradili čitav američki svijet prepun gradova i vlastite povijesti. Mogli bi nas odvesti u Europu u sljedećem.

Što se tiče karte, lako je pretpostaviti da ćemo dobiti kartu koja je znatno veća od svega što smo ikad vidjeli. Do sada su karte ograničene na jedan grad i područja u blizini. Možda će nova karta biti dovoljno velika da stane u 2,3 ​​države.

Grad i tema

Ako pretpostavimo da bi vremenska crta bila 80-ih za novu igru, onda je vrlo vjerojatno da je grad koji ćemo vidjeti Vice City. Prve tri GTA igre imale su Liberty City, Vice City i San Andreas, dok su posljednje dvije igre koristile Liberty City i San Andreas. S GTA VI koji sadrži Vice City, postat će puni krug. Štoviše, Vice City bio bi savršen za ono što pretpostavljamo da će biti tema.

Neće biti sumnje da će i GTA VI imati iste kriminalne / mafijaške korijene u svojoj temi. Napokon, to je u njihovo ime. Ali kako preoblikovati istu temu i učiniti je zanimljivom? To možete učiniti istraživanjem različitih aspekata iste teme. Vice City se više bavio tradicionalnom mafijom, San Andreas je odrastao na ulicama gdje su vladali gangsteri, a GTA IV pokazao nam je bezobzirnu new age mafiju. Možda se put budućnosti vraća u prošlost.

80-e su bile zrele s ratovima s drogama i novom pasminom mafije koja se širila SAD-om Umjesto tradicionalne talijansko-američke mafije, što ako istražimo južnoameričke kartele jer su oni donekle neistraženi teritorij za GTA franšizu. To bi im također pružilo priliku za stvaranje veće mape, živog prostranog svijeta koji diše i različitih kultura s kojima se mogu igrati. S obzirom na Rockstarove ambicije, nije tako teško to zamisliti GTA VI predstavit će svijet za razliku od bilo kojeg kojeg smo do sada vidjeli.

Ženska glavna junakinja

Iako je "The Know" na to ukazao u svom videu, postoji više razloga zašto bi GTA VI mogao predstavljati ženskog protagonista zajedno s muškim. Do sada su u franšizi igara uvijek bili muškarci kao njihovi glavni likovi, a žene su uvijek bile sporedni sporedni likovi ili kurve. U intervjuu za The Guardian, Dan Houser koji je suosnivač Rockstar igrica govorio je o tome kako neće postati ženski glavni lik samo zbog statusa quo i da su to vrlo otvoreni kad imaju pravu ideju učini to. Ovo je vrlo osvježavajuće za čuti jer se većina tvrtki samo približava svojoj publici i stvara neinspirirani sadržaj.

Još jedan razlog zašto bi mogli dobiti žensku protagonisticu temelji se na nagađanjima da bi na karti mogla biti Južna Amerika i trgovina drogom. U Južnoj Americi postoji nekoliko mjesta koja slijede matrijarhat gdje je žena glava kućanstva. Imati sivog, ali snažnog ženskog karaktera kao narkobosa ili nekoga tko se penje na ljestvicu moći, bilo bi jako cool.

Igrajući se kao policajac

S GTA V dobili smo mogućnost glumiti više glavnih likova i njihove lukove priča. Za GTA VI trebalo bi im nešto bolje kako bi ispunili očekivanja svojih obožavatelja. Jedan od načina na koji bi to mogli učiniti je dajući igračima priliku da igraju ili kao kriminalac ili kao policajac. Odabir između dvije oštre perspektive i mjesta na kojima se preklapaju bio bi izuzetno kul i za razliku od svega, što smo iskusili u prethodnim igrama. Na to ne upućuju nikakve glasine ili curenja informacija, ali možda je nešto što će Rockstar igre odlučiti isprobati.

Korištenje prošlosti za predviđanje budućnosti

U gornjem odjeljku razgovarali smo o tome što mislimo da će doći u GTA VI na temelju glasina koje lebde internetom. Pogledajmo sada što bi zapravo moglo biti moguće u nastavku. Svaka tvrtka za igre koristi svoje igre za pročišćavanje i inoviranje novih načina poboljšanja iskustva igrača. Značajka objavljena u jednoj igri bit će dodatno usavršena i poboljšana za sljedeću igru ​​i tako dalje. Posljednja igra koju su izdale Rockstar games bila je Red Dead Redemption 2 i ako prođemo kroz razne inovativne značajke i mehaniku prisutne u njoj, možemo predvidjeti što bismo mogli vidjeti u GTA VI.

Stvarni živi svijet disanja

RDR 2 imao je ekspanzivan svijet u kojem su interakcija i ponašanje likova podignuti na potpuno novu razinu. AI likovi u RDR 2 zapravo su imali rasporede, veze i vlastite putove. U prethodnim igrama otvorenog svijeta takvi likovi bi se obično pojavili samo kad im se vaš lik koji se može približiti.U RDR 2, AI je imao vlastiti život i kretao se radeći svoje stvari bez obzira jeste li s njima ili ne. Likovi su također različito reagirali na različite situacije, a neki su čak imali različite osobnosti, od pokornih do otvoreno agresivnih.

Zaista ne bi trebalo biti sumnje hoće li igre Rockstar implementirati sličan ili bolji svijet za GTA VI. Kao činjenicu bismo mogli konstatirati da bi oni to učinili. Oni već imaju tehnologiju. Sve što trebaju učiniti je usavršiti ga i pomaknuti njegove granice kako bi nam pružio još realniji svijet za igru.

Poboljšana interakcija likova

Također možete komunicirati sa svakim likom u RDR-u 2, a smjer vašeg razgovora može se mijenjati ovisno o odabranim dijalozima. Ti razgovori utječu i na prirodu vašeg odnosa s AI-jem, čineći ga osjećajnijim od generičkih dijaloga koje smo navikli slušati iz prošlih igara. Imali ste mogućnost i da drugačije pozdravite ljude.

Ovo bi definitivno izvrsno funkcioniralo u GTA VI, jer je interakcija igrač-AI jedan od najpopularnijih aspekata franšize. Možete li zamisliti mogućnosti i ogroman broj jedinstvenih interakcija ako su Rockstar igre to implementirale u GTA?

GTA 6:Hiperrealizam

Jedna od najnevjerojatnijih stvari o GTA franšizi je razina realizma koju pružaju nama igračima. S RDR 2 podigli su realizam na sljedeću razinu doista usavršavajući se u faktoru realizma. Fokusirali su se na najsitnije detalje poput otisaka stopala koji su zapravo ostali na zemlji, umjesto da ih trenutno nestanu, kosa i brada s vremenom rastu i mnogi drugi.

Napredak vremena nešto je što većina igara otvorenog svijeta nastoji postići, ali to je osjetljiva ravnoteža. Ako to učinite previše stvarnim tamo gdje je sat vremena u igri blizu stvarnog sata, tada će ljudima biti dosadno. Ako je napredovanje vremena prebrzo, tada gubite od uranjanja.

Stvarni živi svijet koji diše i koji se dinamički mijenja na temelju interakcija i djelovanja ljudi koji u njemu žive jedan je od glavnih ciljeva svake velike kompanije za igre na sreću. Stvarno je dobra mogućnost da bismo mogli dobiti najbližu verziju toga u GTA VI.

Datum izlaska GTA VI

Prema raznim glasinama i nagađanjima, GTA VI bi se pojavio u trgovinama do 2020. ili 2021. godine. Red Dead Redemption i danas je itekako živ na tržištu, tako da sigurno možemo pretpostaviti da ćemo službenu izjavu o GTA VI dobiti tek do kraja ove ili početkom sljedeće godine. Ako uzmete u obzir tradicionalne vremenske okvire za proizvodnju igara slične veličine, sigurno je reći da ćemo ovu igru ​​možda vidjeti za 2, 3 godine. Najduži jaz koji smo vidjeli između naslova GTA bio je između GTA IV i V koji je imao neviđeni jaz od približno 47 mjeseci ili 4 1/2 godine. Ako se službena najava pojavi početkom 2019., možemo se nadati izdanju 2020. ili 21. godine.

Stalno ćemo ažurirati ovaj članak kao nove pauze za glasine, curenje informacija i više informacija. Pratite nas da biste dobivali najnovija ažuriranja o GTA VI.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found