Vodiči

Kako riješiti probleme s pregrijavanjem Moto G4 i Moto G4 Plus

Moto G4 i Moro G4 Plus najnoviji su pametni telefoni tvrtke Motorola koji su dobili puno poboljšani procesor kako bi korisnicima pružili snažne performanse i glatko iskustvo. Ova su dva kompleta doista gotovo besprijekorna, međutim, neki su korisnici izvijestili da se suočavaju s problemom pregrijavanja Moto G4, dok su neki izjavili o problemu pregrijavanja Moto G4. Podsjećamo vas da će se svaki pametni telefon s vremena na vrijeme pregrijati zbog dugotrajnog igranja teških igara, korištenja uređaja duže od 150-200 sati bez ponovnog pokretanja, snimanja videozapisa itd. Ali u slučaju da se Moto G4 pregrije problem se suočava iz takvih razloga i on je neobično zagrijan, trebali biste slijediti neke korisne popravke.

Također pogledajte: Prednosti i nedostaci Moto G-a

Potencijalni popravci za probleme s pregrijavanjem Moto G4 i Moto G4 Plus:

Ponovo pokrenite uređaj

Prvi korak je ponovno pokretanje uređaja. To možete učiniti pritiskom na tipku za napajanje 10-20 sekundi. Neke pauze stvarno su potrebne kako bi se telefon ohladio kako bi sve moglo normalno funkcionirati.

Očisti predmemoriju

Sljedeći je korak brisanje predmemorije i podataka iz pohrane uređaja. Da biste to učinili, idite prema, Postavke> Pohrana i USB, a zatim dodirnite predmemorirane podatke. Pritisnite OK za potvrdu postupka. Sada ponovno pokrenite uređaj ako se riješi problem pregrijavanja Moto G4.

Ponovo pokrenite u sigurnom načinu

To je vrlo česta stvar da aplikacija treće strane može biti stvarni uzrok ovog problema. Dakle, da biste provjerili trebate li ponovno pokrenuti uređaj u sigurnom načinu rada. Pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje na svojim Moto G4 i G4 Plus, nakon čega će se opcija isključivanja zadržati nekoliko sekundi. Kao što primijetite da se na zaslonu pojavljuje ponovno pokretanje u siguran način, dodirnite ok i uređaj će se ponovno pokrenuti. Sada će se u donjem lijevom kutu zaslona pojaviti siguran način.

Provjerite je li Moto G4 pregrijan za male svrhe. Ako ne, onda to znači da je krivac aplikacija treće strane. Dakle, počnite deinstalirati nedavne aplikacije koje ste instalirali i problem će se riješiti.

Zatvorite pozadinske aplikacije

Ako previše aplikacija radi u pozadini, to može biti jedan od glavnih razloga problema s pregrijavanjem Moto G4. Postoje neke aplikacije koje se jednostavno pokrenu čim se uređaj uključi i stvaraju prekomjernu toplinu u uređaju. Dakle, zatvaranje svih pozadinskih aplikacija može biti korisno rješenje za pregrijavanje Moto G4. Također, na uređaju postoje neke neiskorištene aplikacije koje nisu od velike pomoći, ali jedu dragocjen memorijski prostor. Dakle, bolje je da ih u potpunosti deinstalirate s uređaja.

Vraćanje na tvorničke postavke

U slučaju da ste isprobali sve gore navedene metode i dalje imate isti problem s pregrijavanjem, vraćanje na tvorničke postavke zadnja je opcija koja vam može pomoći. Ali, tada morate uređaj postaviti od nule. Ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju podataka. Da biste izvršili vraćanje na tvorničke postavke, idite na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje> Vraćanje na tvorničke postavke i pritisnite OK za potvrdu postupka.

Ovo su glavni popravci koje možete pokušati riješiti. No, ako vaš uređaj i dalje radi na isti način čak i nakon što je prošao postupak vraćanja na tvorničke postavke, postoje šanse da je baterija neispravna. Dakle, morate ga odnijeti tehničaru i u slučaju da je uređaj još uvijek u jamstvenom roku, idite na zamjenu.

Vidi također: 5 načina da riješite problem kako ne radi Moto X kamera

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found