Vodiči

Kako onemogućiti ili ukloniti OneDrive u sustavu Windows 10

Mnogi ljudi znaju da Microsoft ima vlastitu pohranu u oblaku - OneDrive. Prirodno, bilo bi čudno da tvrtka ne iskoristi priliku da je promovira u vlastitom OS-u. Tako su i učinili. U posljednjih nekoliko verzija sustava Windows (posebno 10), OneDrive je prilično duboko integriran u sustav. Danas ima mnogo pohrana poput OneDrivea, pa ako vam se ne sviđa, možete ih onemogućiti ili ukloniti. Ovaj će vam vodič pokazati kako onemogućiti ili ukloniti OneDrive u sustavu Windows 10.

Također možete pročitati: Kako prikvačiti mape, web stranice, postavke, bilješke i još mnogo toga na izbornik Start u sustavu Windows 10

Kako onemogućiti ili ukloniti OneDrive u sustavu Windows 10

Onemogućite OneDrive na programskoj traci

Jednostavan je način onemogućiti OneDrive kroz postavke na programskoj traci.

U području obavijesti kliknite desnom tipkom miša na ikonu aplikacije i odaberite "Postavke". <Kartica "Račun". Moguće je ukloniti vezu s vašim računom ako je bio povezan: U odjeljku "Račun" možete otkazati sinkronizaciju.

Na kartici "Postavke" možete isključiti automatsko pokretanje aplikacije, samo poništite opciju Pokretanje.

Uklonite ikonu iz File Explorer

Budući da je automatsko pokretanje aplikacije isključeno, njegovu ikonu možete ukloniti iz File Explorer-a. Da biste to učinili, morate koristiti uređivač registra:

Pomoću tipki «Win + R» pokrenite prozor «Pokreni» i upišite «regedit» i kliknite «U redu». U otvorenom prozoru, podijeljenom u dva dijela, na lijevoj strani pronađite:

HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID \ {018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6} i na desnoj strani dvaput kliknite na "System.IsPinnedToNameSpaceTree" i u "Vrijednost" stavite 0 i kliknite "U redu". Nakon ponovnog pokretanja OneDrive će biti onemogućen.

Uklonite OneDrive u sustavu Windows 10regedit

I na kraju najradikalnija opcija - potpuno uklanjanje OneDrivea u sustavu Windows 10. Međutim, prije nego što započnete ovaj postupak, morate biti oprezni jer je duboko integriran u operativni sustav i ne znate kakav učinak njegovo uklanjanje može izazvati.

Ako to još uvijek trebate učiniti: pokrenite naredbeni redak kao administrator s desnim klikom na gumb „Start“ i odaberite „Pokreni naredbeni redak kao administrator“. Da biste dovršili sve procese OneDrive i bili sigurni da se ništa ne izvodi u naredbenom retku, upišite: taskkill / f / im OneDrive.exe. Zatim unesite naredbu za njegovo uklanjanje za 32-bitni sustav:% SystemRoot% \ System32 \ OneDriveSetup.exe / deinstalacija i 64-bitni:% SystemRoot% \ SysWOW64 \ OneDriveSetup.exe / deinstalirajte

To je sve. Sada znate kako možete onemogućiti ili ukloniti OneDrive u sustavu Windows 10.

Izvor slike: www.fullhdpictures.com

Možete pročitati i: Kako ukloniti mapu Windows.old u sustavu Windows 10

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found